Danna

Bakken.nl

Wat vond jij er van? Beoordeel dit recept

qr-code

Boerencake met red velvet crème

Maak van een simpele boerencake een overheerlijke taart met red velvet crème. De boerencake maak je extra lekker met stukjes witte chocolade. En doordat je de cake in de ronde vorm bakt is het een mooi taartje geworden.

Bereiden

30 min

Baktijd

65 min

Niveau

Gemiddeld

Aantal

16 taartpunten

Voorbereiden

Elektrisch 160°C / Hetelucht 150°C

  1. Stap 1

    Plaats het rooster iets onder het midden van de oven en verwarm de oven voor

Cakebeslag met witte chocolade maken

  1. Stap 2

    • 200 g roomboter

    Klop met een mixer de boter zacht en romig.

  2. Stap 3

    • 1 pak Koopmans Boerencake

    • 4 eieren

    Voeg de eieren en de mix in een keer toe en meng het geheel tot een glad cakebeslag.

  3. Stap 4

    • 100 g witte chocolade (in stukjes)

    Spatel er de stukjes witte chocolade door het cakebeslag.

  4. Stap 5

    Doe het cakebeslag in het ronde bakblik en bak de cake met witte chocolade ongeveer 60 minuten in de oven.

    Lage springvorm

    Heb je een lage springvorm? Knip een brede strook bakpapier uit. Vet de zijkant van de springvorm in met boter en plak het bakpapier er tegen aan. Zo hoog je de springvorm op en kun je ook in een kleine springvorm een hoge cake bakken.

Red velvet crème maken

  1. Stap 6

    Laat de boerencake helemaal afkoelen en maak intussen de red velvet crème.

  2. Stap 7

    • 2 zakjes Dr. Oetker Banketbakkersroom

    • Dr. Oetker Kleurstoffen (rode)

    • 750 ml water

    Mix de banketbakkersroom met water. Voeg beetje bij beetje de kleurstof toe. Meng nog een keer goed en laat 5 minuten opstijven in de koelkast.

Taart decoreren

  1. Stap 8

    Snij de cake in 4 lagen, doe de crème in een spuitzak en spuit tussen elke laag flink wat red velvet crème.

  2. Stap 9

    Boven op de boerencake maak je nog wat toefjes met de crème en garneer je de taart met wat geraspte witte chocolade.

Ontvang makkelijk de lekkerste recepten, schrijf je in

Lekker hè al die recepten! Schrijf je in voor onze Bakken.nl nieuwsbrief en krijg elke maand de nieuwste recepten en leuke bakverhalen per e-mail. Zo mis je niets.