Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Recepten
Boerencake met red velvet crème

Boerencake met red velvet crème

Dit recept is van: Danna

  1. Boerencake met red velvet creme
Item 1 of 1
Boerencake met red velvet crème
info
Benodigdheden
Stappen

Maak van een simpele boerencake een overheerlijke taart met red velvet crème. De boerencake maak je extra lekker met stukjes witte chocolade. En doordat je de cake in de ronde vorm bakt is het een mooi taartje geworden.

30 min.Bereidingstijd
65 min.Baktijd
Moeilijkheid
16Porties
CakeTaartRed velvetMoederdagBanketbakkersroomThema recepten

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Boter (ongezouten roomboter)
    200 g
    Boter (ongezouten roomboter)
  • Koopmans Boerencake
    1 Pak
    Koopmans Boerencake
  • Ei
    4 Stuk(s)
    Ei
  • Witte chocolade
    100 g
    Witte chocolade

 

  • Dr. Oetker Banketbakkersroom
    2 Zakje(s)
    Dr. Oetker Banketbakkersroom
  • Dr. Oetker Kleurstoffen (rood)
    Dr. Oetker Kleurstoffen (rood)
  • Water
    750 ml
    Water

Keukenspullen

  • Bakpapier
    Bakpapier
  • Springvorm Ø18 cm (hoog)
    Springvorm Ø18 cm (hoog)
  • Mixer met gardes
    Mixer met gardes
  • Spuitzak
    Spuitzak
    Bestel dit product online
  • Spatel
    Spatel
    Bestel dit product online

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Voorbereiden

Plaats het rooster iets onder het midden van de oven en verwarm de oven voor (elektrisch 160°C / hetelucht 150°C).

2. Cakebeslag met witte chocolade maken

Klop met een mixer de roomboter (200 g) zacht en romig. Voeg de eieren (4 stuks) en de mix uit het pak Koopmans Boerencake in één keer toe en meng het geheel tot een glad cakebeslag. Spatel de stukjes witte chocolade (100 g) door het cakebeslag. Doe het cakebeslag in het ronde bakblik en bak de cake met witte chocolade ongeveer 60 minuten in de oven.

3. Red velvet crème maken

Laat de boerencake helemaal afkoelen en maak intussen de red velvet crème. Mix de Dr. Oetker Banketbakkersroom (2 zakjes) met water (750 ml). Voeg beetje bij beetje de rode kleurstof toe. Meng nog een keer goed en laat 5 minuten opstijven in de koelkast.

4. Taart decoreren

Snij de cake in 4 lagen, doe de crème in een spuitzak en spuit tussen elke laag flink wat red velvet crème. Boven op de boerencake maak je nog wat toefjes met de crème en garneer je de taart met wat geraspte witte chocolade.

Bakken.nl

Over ons

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Nieuwsbrief

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

© 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.