Maak van een simpele boerencake een overheerlijke taart met red velvet crème. De boerencake maak je extra lekker met stukjes witte chocolade. En doordat je de cake in de ronde vorm bakt is het een mooi taartje geworden.
Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.
Plaats het rooster iets onder het midden van de oven en verwarm de oven voor (elektrisch 160°C / hetelucht 150°C).
Klop met een mixer de roomboter (200 g) zacht en romig. Voeg de eieren (4 stuks) en de mix uit het pak Koopmans Boerencake in één keer toe en meng het geheel tot een glad cakebeslag. Spatel de stukjes witte chocolade (100 g) door het cakebeslag. Doe het cakebeslag in het ronde bakblik en bak de cake met witte chocolade ongeveer 60 minuten in de oven.
Laat de boerencake helemaal afkoelen en maak intussen de red velvet crème. Mix de Dr. Oetker Banketbakkersroom (2 zakjes) met water (750 ml). Voeg beetje bij beetje de rode kleurstof toe. Meng nog een keer goed en laat 5 minuten opstijven in de koelkast.
Snij de cake in 4 lagen, doe de crème in een spuitzak en spuit tussen elke laag flink wat red velvet crème. Boven op de boerencake maak je nog wat toefjes met de crème en garneer je de taart met wat geraspte witte chocolade.