🧁 Log in om je Bak & Spaar punten te bekijken of actieproducten te kopen. Lees meer.

Recepten Bak & Spaar
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten

Terug Menu

  • Bak & Spaar
    • Bak & Spaar Shop
  • Recepten
    • Favoriete recepten
    • Zoete recepten
      • Zoete recepten
      • Taart
        • Taart
        • Appeltaart
        • Biscuittaart
        • Cheesecake
        • Chocoladetaart
        • Fruittaart recepten
        • Slof
        • Worteltaart
      • Zonder oven
      • Brownies
      • Cake
        • Cake
        • Bananenbrood
        • Cupcakes & muffins
        • Kruidcake
        • Kwarkcake
        • Red velvet
        • Stroopwafel
        • Tulband
      • Desserts
      • Donuts
      • Gebak
      • Koekjes
      • Pannenkoeken
      • Soezen
      • Wafels
      • Zoet brood
    • Hartige recepten
      • Hartige recepten
      • Bladerdeeg
      • Borrelhapjes
      • Brood
      • Cake
      • Hartige taart
      • Quiche
    • Lifestyle recepten
      • Lifestyle recepten
      • Glutenvrij bakken
      • Lactosevrij bakken
      • Vegan bakken
      • Vegetarisch bakken
    • Thema recepten
      • Thema recepten
      • Moederdag
      • Bakken met kinderen
        • Bakken met kinderen
        • Kindertraktaties
      • Regenboog
      • Seizoen bakken
        • Seizoen bakken
        • Lente
        • Zomer
        • Herfst
        • Winter
      • Geboorte
      • Verjaardag
      • Reisje door Europa
      • Brunch
      • Halloween
      • Sinterklaas
      • Kerst
      • Oud & Nieuw
      • Valentijn
      • Pasen
    • Baktips
  • Bak & spaar shop
  • Profiel
    • Profiel
    • Account aanpassen
    • Wachtwoord wijzigen
    • Bestelgeschiedenis
    • Favoriete recepten
    • Favoriete producten
  • Contact
Zoete recepten
Taart
Appeltaart Biscuittaart Cheesecake Chocoladetaart Fruittaart recepten Slof Worteltaart
Zonder oven Brownies
Cake
Bananenbrood Cupcakes & muffins Kruidcake Kwarkcake Red velvet Stroopwafel Tulband
Desserts Donuts Gebak Koekjes Pannenkoeken Soezen Wafels Zoet brood
Hartige recepten
Bladerdeeg Borrelhapjes Brood Cake Hartige taart Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken Lactosevrij bakken Vegan bakken Vegetarisch bakken
Thema recepten
Moederdag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Regenboog
Seizoen bakken
Lente Zomer Herfst Winter
Geboorte Verjaardag Reisje door Europa Brunch Halloween Sinterklaas Kerst Oud & Nieuw Valentijn Pasen
Baktips
Recepten
Boerencake met red velvet crème

Boerencake met red velvet crème

Dit recept is van: Danna

Boerencake met red velvet creme
Boerencake met red velvet crème
Info Benodigdheden Stappen

Maak van een simpele boerencake een overheerlijke taart met red velvet crème. De boerencake maak je extra lekker met stukjes witte chocolade. En doordat je de cake in de ronde vorm bakt is het een mooi taartje geworden.

30 min. Bereidingstijd
65 min. Baktijd
 
 
 
 
 
Moeilijkheid
16 Porties
Cake Taart Red velvet Moederdag Banketbakkersroom Thema recepten

Nog geen beoordelingen. ${ totalRatings } beoordeling. ${ totalRatings } beoordelingen.

Bedankt voor je beoordeling! Wat vind je van dit recept?
${ message.value }
${ message.value }

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Boter (ongezouten roomboter)
    200 g
    Boter (ongezouten roomboter)
  • Koopmans Boerencake
    1 Pak
    Koopmans Boerencake
  • Ei
    4 stuk(s)
    Ei
  • Witte chocolade
    100 g
    Witte chocolade

 

  • Banketbakkersroom (Dr. Oetker)
    2 Zakje(s)
    Banketbakkersroom (Dr. Oetker)
  • Dr. Oetker Kleurstoffen (rood)
    Dr. Oetker Kleurstoffen (rood)
  • Water
    750 ml
    Water

Keukenspullen

  • Bakpapier
    Bakpapier
  • Springvorm Ø18 cm (hoog)
    Springvorm Ø18 cm (hoog)
  • Mixer met gardes
    Mixer met gardes
    Productdetails
  • Spuitzak
    Spuitzak
    Bestel dit product online
  • Spatel
    Spatel
    Bestel dit product online

Stappen

1. Voorbereiden

Plaats het rooster iets onder het midden van de oven en verwarm de oven voor (elektrisch 160°C / hetelucht 150°C).

2. Cakebeslag met witte chocolade maken

Klop met een mixer de roomboter (200 g) zacht en romig. Voeg de eieren (4 stuks) en de mix uit het pak Koopmans Boerencake in één keer toe en meng het geheel tot een glad cakebeslag. Spatel de stukjes witte chocolade (100 g) door het cakebeslag. Doe het cakebeslag in het ronde bakblik en bak de cake met witte chocolade ongeveer 60 minuten in de oven.

3. Red velvet crème maken

Laat de boerencake helemaal afkoelen en maak intussen de red velvet crème. Mix de Dr. Oetker Banketbakkersroom (2 zakjes) met water (750 ml). Voeg beetje bij beetje de rode kleurstof toe. Meng nog een keer goed en laat 5 minuten opstijven in de koelkast.

4. Taart decoreren

Snij de cake in 4 lagen, doe de crème in een spuitzak en spuit tussen elke laag flink wat red velvet crème. Boven op de boerencake maak je nog wat toefjes met de crème en garneer je de taart met wat geraspte witte chocolade.

 

Gratis verzending vanaf €35 in Nederland en België

Bakken.nl shop

Over ons

Wat is Bak & Spaar?

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Bestellen & betalen

Bezorgen

Retourneren

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

 
 
 
 
 
© 2022 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.