Koopmans

Wat vond jij er van? Beoordeel dit recept

qr-code

Sinaasappel tulband

Bak met dit recept een prachtige sinaasappel-tulband. Lekker voor bij de koffie of thee. Maak ook deze tulband cake met sinaasappelschil!

Bereiden

15 min

Baktijd

65 min

Niveau

Eenvoudig

Aantal

20 plakjes

Voorbereiden

Elektrisch 150°C / Hetelucht 140°C

  1. Stap 1

    Plaats het rooster iets onder het midden van de oven en verwarm de oven voor.

  2. Stap 2

    Vet de tulbandvorm in met boter en bestuif de binnenkant met bloem.

Tulbandbeslag bereiden

  1. Stap 3

    • 175 g boter

    Klop de boter met de mixer in een beslagkom zacht en romig. 

  2. Stap 4

    • 1 pak Koopmans Oud Hollandse Tulband

    • 4 eieren

    • 2 sinaasappels (rasp, houd iets apart voor garnering)

    • 50 ml sinaasappelsap

    Voeg de tulbandmix , de eieren, sinaasappelsap en rasp (houd iets apart voor de garnering) in een keer toe. 

  3. Stap 5

    Roer het geheel met de mixer op de laagste stand in 1 minuut tot een glad geheel. Klop het beslag daarna met de mixer op de hoogste stand 2-3 minuten tot een luchtig beslag.

Tulband bakken

  1. Stap 6

    Doe het beslag in de tulbandvorm en zet de cake direct in de oven.

  2. Stap 7

    Bak de tulband  in 65-70 minuten gaar en goudbruin.

  3. Stap 8

    Neem de tulband uit de oven en laat deze 2 minuten afkoelen in de vorm. Haal de tulband uit de vorm en laat deze op een rooster afkoelen.

Sinaasappeltulband decoreren

  1. Stap 9

    • 2 zakjes Dr. Oetker Glazuur Wit

    Plaats de zakjes glazuur in een bakje met heet water. Zorg dat de zakjes onder water blijven.

  2. Stap 10

    Kneed de zakjes witte glazuur na verwarmen tussen je handen. Knip een hoekje van de zakjes verdeel zo het glazuur over de tulband. Verdeel een beetje sinaasappelrasp over het glazuur.

  3. Stap 11

    Laat de sinaasappeltulband met het glazuur 10 minuten staan. Hierna kun je hem aansnijden en serveren.

Ontvang makkelijk de lekkerste recepten, schrijf je in

Lekker hè al die recepten! Schrijf je in voor onze Bakken.nl nieuwsbrief en krijg elke maand de nieuwste recepten en leuke bakverhalen per e-mail. Zo mis je niets.