🧁 Log in om je Bak & Spaar punten te bekijken of actieproducten te kopen. Lees meer.

Recepten Bak & Spaar
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten
Inloggen
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten

Terug Menu

  • Bak & Spaar
    • Bak & Spaar Shop
  • Recepten
    • Favoriete recepten
    • Zoete recepten
      • Zoete recepten
      • Taart
        • Taart
        • Appeltaart
        • Biscuittaart
        • Cheesecake
        • Chocoladetaart
        • Fruittaart recepten
        • Slof
        • Worteltaart
      • Zonder oven
      • Brownies
      • Cake
        • Cake
        • Appelcake
        • Bananenbrood
        • Cupcakes & muffins
        • Kruidcake
        • Kwarkcake
        • Red velvet
        • Stroopwafel
        • Tulband
      • Desserts
      • Donuts
      • Gebak
      • Koekjes
      • Pannenkoeken
      • Soezen
      • Wafels
      • Zoet brood
      • Oliebollen
    • Hartige recepten
      • Hartige recepten
      • Bladerdeeg
      • Borrelhapjes
      • Brood
      • Hartige taart
      • Quiche
    • Lifestyle recepten
      • Lifestyle recepten
      • Glutenvrij bakken
      • Lactosevrij bakken
      • Vegan bakken
      • Vegetarisch bakken
    • Thema recepten
      • Thema recepten
      • Winter
      • Feestdagen
        • Feestdagen
        • Valentijn
        • Koningsdag
        • Pasen
        • Moederdag
        • Vaderdag
        • Halloween
        • Sinterklaas
        • Kerst
        • Oud & Nieuw
      • Verjaardag
      • Bakken met kinderen
        • Bakken met kinderen
        • Kindertraktaties
      • Geboorte
      • Brunch
      • High tea
      • Regenboog
    • Baktips
  • Bak & spaar shop
  • Profiel
    • Profiel
    • Account aanpassen
    • Wachtwoord wijzigen
    • Bestelgeschiedenis
    • Favoriete recepten
    • Favoriete producten
  • Contact
Zoete recepten
Taart
Appeltaart Biscuittaart Cheesecake Chocoladetaart Fruittaart recepten Slof Worteltaart
Zonder oven Brownies
Cake
Appelcake Bananenbrood Cupcakes & muffins Kruidcake Kwarkcake Red velvet Stroopwafel Tulband
Desserts Donuts Gebak Koekjes Pannenkoeken Soezen Wafels Zoet brood Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg Borrelhapjes Brood Hartige taart Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken Lactosevrij bakken Vegan bakken Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn Koningsdag Pasen Moederdag Vaderdag Halloween Sinterklaas Kerst Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte Brunch High tea Regenboog
Baktips
Recepten
Sinaasappel tulband

Sinaasappel tulband

Sinaasappeltulband
Sinaasappel tulband
Info Benodigdheden Stappen

Bak met dit recept een prachtige sinaasappel-tulband. Lekker voor bij de koffie of thee. Maak ook deze tulband cake met sinaasappelschil!

15 min. Bereidingstijd
65 min. Baktijd
 
 
 
 
 
Moeilijkheid
20 Porties
Sinaasappel Tulband Cake Kerst Thema recepten
4
3 beoordelingen Geef jouw mening
Dit recept al eens gemaakt? Beoordeel het recept.

Nog geen beoordelingen. ${ totalRatings } beoordeling. ${ totalRatings } beoordelingen.

Bedankt voor je beoordeling!
${ message.value }
${ message.value }

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Boter (ongezouten roomboter)
    175 g
    Boter (ongezouten roomboter)
  • Koopmans Tulband
    1 Pak
    Koopmans Tulband
  • Ei
    4
    Ei
  • Sinaasappel
    2
    Sinaasappel
  • Sinaasappelsap
    50 ml
    Sinaasappelsap
  • Dr. Oetker Glazuur Wit
    2 Zakje(s)
    Dr. Oetker Glazuur Wit

Keukenspullen

  • Tulbandvorm
    Tulbandvorm
    Productdetails
  • Bloem om te bestuiven
    Bloem om te bestuiven
  • Boter of bakspray om mee in te vetten
    Boter of bakspray om mee in te vetten
    Bestel dit product online
  • Mixer met gardes
    Mixer met gardes
    Productdetails

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Voorbereiden

Plaats het rooster iets onder het midden van de oven en verwarm de oven voor (elektrisch 150°C / hetelucht 140°C).

Vet de tulbandvorm in met boter en bestuif de binnenkant met bloem.

2. Tulbandbeslag bereiden

Klop de boter (175 g) met de mixer in een beslagkom zacht en romig. Voeg de tulbandmix (1 pak Koopmans Oud Hollandse Tulband), de eieren (4 stuks), sinaasappelsap (50 ml) en rasp (van 2 sinaasappelsap) in een keer toe. Houd wat rasp apart voor de garnering.

Roer het geheel met de mixer op de laagste stand in 1 minuut tot een glad geheel. Klop het beslag daarna met de mixer op de hoogste stand 2-3 minuten tot een luchtig beslag.

3. Tulband bakken

Doe het beslag in de tulbandvorm en zet de cake direct in de oven. Bak de tulband in 65-70 minuten gaar en goudbruin.

Neem de tulband uit de oven en laat deze 2 minuten afkoelen in de vorm. Haal de tulband uit de vorm en laat deze op een rooster afkoelen.

4. Sinaasappeltulband decoreren

Plaats de zakjes glazuur (2 zakjes) in een bakje met heet water. Zorg dat de zakjes onder water blijven.

Kneed de zakjes witte glazuur na verwarmen tussen je handen. Knip een hoekje van de zakjes verdeel zo het glazuur over de tulband. Verdeel een beetje sinaasappelrasp over het glazuur.

Laat de sinaasappeltulband met het glazuur 10 minuten staan. Hierna kun je hem aansnijden en serveren.

 

Gratis verzending vanaf €35 in Nederland en België

Bakken.nl shop

Over ons

Wat is Bak & Spaar?

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Bestellen & betalen

Bezorgen

Retourneren

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

 
 
 
 
 
© 2023 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.