🧁 Log in om je Bak & Spaar punten te bekijken of actieproducten te kopen. Lees meer.

Shop Recepten

Shop

Naar de shop Profiel Winkelwagen

Meer van bakken.nl

Recepten Bak & spaar shop
Brood Brownies
Cake
Bananenbrood Cupcakes Kruidcake Kwarkcake Stroopwafelcake
Hartig
Borrelhapjes Bladerdeeg Hartige taart
Koekjes
No Bake
Kwarktaart MonChoutaart
Pannenkoeken
American Pancakes
Taart
Appeltaart Cheesecake Chocoladetaart Kwarktaart Lemon Meringue Mini taartjes MonChoutaart
Toetjes
Thema's
Sinterklaas Kerst Bakken met kinderen Kindertraktaties Oud & Nieuw Rainbow Unicorn Verjaardag Valentijn Pasen Moederdag Halloween
Recepten
Sinaasappel tulband

Sinaasappel tulband

Sinaasappeltulband

Sinaasappel tulband

Info Benodigdheden Stappen

Bak met dit recept een prachtige sinaasappel-tulband. Lekker voor bij de koffie of thee. Maak ook deze tulband cake met sinaasappelschil!

15 min. Bereidingstijd
65 min. Baktijd
 
 
 
 
 
Moeilijkheid
20 Porties
Sinaasappel Tulband Cake Kerst Thema's
Log in om je favoriete recepten te bewaren

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Boter (ongezouten roomboter)
    175 g (gram)
    Boter (ongezouten roomboter)
  • Koopmans Oud Hollandse Tulband
    1 Pak
    Koopmans Oud Hollandse Tulband
  • Ei
    4
    Ei
  •  
    2
    Sinaasappel
  • Sinaasappelsap
    50 g (gram)
    Sinaasappelsap
  • Dr. Oetker Glazuur Wit
    2 Zakje(s)
    Dr. Oetker Glazuur Wit
    Bekijk in de shop

Keukenspullen

  • Tulbandvorm
    Tulbandvorm
    Bekijk in de shop
  • Bloem om te bestuiven
    Bloem om te bestuiven
    Bekijk in de shop
  • Boter of bakspray om mee in te vetten
    Boter of bakspray om mee in te vetten
    Bekijk in de shop
  • Mixer met gardes
    Mixer met gardes
    Bekijk in de shop

Stappen

1. Voorbereiden

Plaats het rooster iets onder het midden van de oven en verwarm de oven voor (elektrisch 150°C / hetelucht 140°C).

Vet de tulbandvorm in met boter en bestuif de binnenkant met bloem.

2. Tulbandbeslag bereiden

Klop de boter (175 g) met de mixer in een beslagkom zacht en romig. Voeg de tulbandmix (1 pak Koopmans Oud Hollandse Tulband), de eieren (4 stuks), sinaasappelsap (50 ml) en rasp (van 2 sinaasappelsap) in een keer toe. Houd wat rasp apart voor de garnering.

Roer het geheel met de mixer op de laagste stand in 1 minuut tot een glad geheel. Klop het beslag daarna met de mixer op de hoogste stand 2-3 minuten tot een luchtig beslag.

3. Tulband bakken

Doe het beslag in de tulbandvorm en zet de cake direct in de oven. Bak de tulband in 65-70 minuten gaar en goudbruin.

Neem de tulband uit de oven en laat deze 2 minuten afkoelen in de vorm. Haal de tulband uit de vorm en laat deze op een rooster afkoelen.

4. Sinaasappeltulband decoreren

Plaats de zakjes glazuur (2 zakjes) in een bakje met heet water. Zorg dat de zakjes onder water blijven.

Kneed de zakjes witte glazuur na verwarmen tussen je handen. Knip een hoekje van de zakjes verdeel zo het glazuur over de tulband. Verdeel een beetje sinaasappelrasp over het glazuur.

Laat de sinaasappeltulband met het glazuur 10 minuten staan. Hierna kun je hem aansnijden en serveren.

 

Gratis verzending vanaf €35 in Nederland en België

 


Voor 23:00 besteld? Dezelfde werkdag op de bus.

Door de drukte kan je bestelling 1-2 dagen later aankomen. 

Bakken.nl shop

Over ons

Wat is Bak & Spaar?

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Bestellen & betalen

Bezorgen

Retourneren

Sociale media

WhatsApp

Instagram

Facebook

Pinterest

 
 
 
 
 
© 2021 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.