Bak met dit recept een prachtige sinaasappel-tulband. Lekker voor bij de koffie of thee. Maak ook deze tulband cake met sinaasappelschil!
Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.
Plaats het rooster iets onder het midden van de oven en verwarm de oven voor (elektrisch 150°C / hetelucht 140°C).
Vet de tulbandvorm in met boter en bestuif de binnenkant met bloem.
Klop de boter (175 g) met de mixer in een beslagkom zacht en romig. Voeg de tulbandmix (1 pak Koopmans Oud Hollandse Tulband), de eieren (4 stuks), sinaasappelsap (50 ml) en rasp (van 2 sinaasappelsap) in een keer toe. Houd wat rasp apart voor de garnering.
Roer het geheel met de mixer op de laagste stand in 1 minuut tot een glad geheel. Klop het beslag daarna met de mixer op de hoogste stand 2-3 minuten tot een luchtig beslag.
Doe het beslag in de tulbandvorm en zet de cake direct in de oven. Bak de tulband in 65-70 minuten gaar en goudbruin.
Neem de tulband uit de oven en laat deze 2 minuten afkoelen in de vorm. Haal de tulband uit de vorm en laat deze op een rooster afkoelen.
Plaats de zakjes glazuur (2 zakjes) in een bakje met heet water. Zorg dat de zakjes onder water blijven.
Kneed de zakjes witte glazuur na verwarmen tussen je handen. Knip een hoekje van de zakjes verdeel zo het glazuur over de tulband. Verdeel een beetje sinaasappelrasp over het glazuur.
Laat de sinaasappeltulband met het glazuur 10 minuten staan. Hierna kun je hem aansnijden en serveren.