Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Recepten
Sinaasappel tulband

Sinaasappel tulband

  1. Sinaasappeltulband
Item 1 of 1
Sinaasappel tulband
info
Benodigdheden
Stappen

Bak met dit recept een prachtige sinaasappel-tulband. Lekker voor bij de koffie of thee. Maak ook deze tulband cake met sinaasappelschil!

15 min.Bereidingstijd
65 min.Baktijd
Moeilijkheid
20Porties
SinaasappelTulbandCakeKerstThema recepten

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Boter (ongezouten roomboter)
    175 g
    Boter (ongezouten roomboter)
  • Koopmans Tulband
    1 Pak
    Koopmans Tulband
  • Ei
    4 null
    Ei
  • Sinaasappel
    2 null
    Sinaasappel
  • Sinaasappelsap
    50 ml
    Sinaasappelsap
  • Dr. Oetker Glazuur Wit
    2 Zakje(s)
    Dr. Oetker Glazuur Wit

Keukenspullen

  • Tulbandvorm
    Tulbandvorm
  • Bloem om te bestuiven
    Bloem om te bestuiven
  • Boter of bakspray om mee in te vetten
    Boter of bakspray om mee in te vetten
    Bestel dit product online
  • Mixer met gardes
    Mixer met gardes

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Voorbereiden

Plaats het rooster iets onder het midden van de oven en verwarm de oven voor (elektrisch 150°C / hetelucht 140°C).

Vet de tulbandvorm in met boter en bestuif de binnenkant met bloem.

2. Tulbandbeslag bereiden

Klop de boter (175 g) met de mixer in een beslagkom zacht en romig. Voeg de tulbandmix (1 pak Koopmans Oud Hollandse Tulband), de eieren (4 stuks), sinaasappelsap (50 ml) en rasp (van 2 sinaasappelsap) in een keer toe. Houd wat rasp apart voor de garnering.

Roer het geheel met de mixer op de laagste stand in 1 minuut tot een glad geheel. Klop het beslag daarna met de mixer op de hoogste stand 2-3 minuten tot een luchtig beslag.

3. Tulband bakken

Doe het beslag in de tulbandvorm en zet de cake direct in de oven. Bak de tulband in 65-70 minuten gaar en goudbruin.

Neem de tulband uit de oven en laat deze 2 minuten afkoelen in de vorm. Haal de tulband uit de vorm en laat deze op een rooster afkoelen.

4. Sinaasappeltulband decoreren

Plaats de zakjes glazuur (2 zakjes) in een bakje met heet water. Zorg dat de zakjes onder water blijven.

Kneed de zakjes witte glazuur na verwarmen tussen je handen. Knip een hoekje van de zakjes verdeel zo het glazuur over de tulband. Verdeel een beetje sinaasappelrasp over het glazuur.

Laat de sinaasappeltulband met het glazuur 10 minuten staan. Hierna kun je hem aansnijden en serveren.

Bakken.nl

Over ons

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Nieuwsbrief

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

© 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.