Bakken.nl

Wat vond jij er van? Beoordeel dit recept

qr-code

Bananenbroodjes

Een leuke en lekkere trakatie: bananenbroodjes met walnoten en wortel. Een gezonde kindertrakatie, die ook nog eens lekker is!

Bereiden

20 min

Baktijd

25 min

Niveau

Gemiddeld

Aantal

16

Voorbereiden

Elektrisch 175°C / Hetelucht 175°C

  1. Stap 1

    Verwarm de oven voor. Plaats de muffinvormpjes in het muffinbakblik of op een bakplaat.

Bananenbroodjes bakken

  1. Stap 2

    • 1 citroen

    • 1 sinaasappel

    • 60 g walnoten

    Hak 50 gram walnoten in kleine stukjes, pers het sap uit de citroen en rasp de schil van een halve sinaasappel.

  2. Stap 3

    • 125 g roomboter

    Klop met een mixer met garden 125 gram boter zacht in een beslagkom.

  3. Stap 4

    • 1 pak Koopmans Bananenbrood

    • 4 bananen

    • 4 eieren

    • 2 tl speculaaskruiden

    Prak de bananen met een vork en voeg deze samen met de 4 eieren, de bakmix en de speculaaskruiden aan de boter toe. Mix het geheel op de laagste stand in maximaal 1 minuut tot een beslag.

  4. Stap 5

    • 30 g rozijnen

    • 80 g wortels

    Spatel de walnoten, de wortel, de rozijnen en de rasp van de sinaasappel voorzichtig door het bananenbroodbeslag.

  5. Stap 6

    Verdeel 2 eetlepels beslag over elk muffinvormpje en bak de bananenbroodjes in het midden van de oven in ongeveer 25 minuten gaar en goudbruin. Haal ze vervolgens uit de oven en laat ze afkoelen.

  6. Stap 7

    • 2 el honing

    • 150 g roomkaas

    Klop ondertussen de roomkaas zacht en meng samen met het citroensap en de honing tot een gladde frosting.

  7. Stap 8

    Bestrijk de afgekoelde bananenbroodjes met de frosting en garneer met de resterende walnoten.

Ontvang makkelijk de lekkerste recepten, schrijf je in

Lekker hè al die recepten! Schrijf je in voor onze Bakken.nl nieuwsbrief en krijg elke maand de nieuwste recepten en leuke bakverhalen per e-mail. Zo mis je niets.