Een leuke en lekkere trakatie: bananenbroodjes met walnoten en wortel. Een gezonde kindertrakatie, die ook nog eens lekker is!
Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.
Verwarm de oven voor (elektrisch 175°C / hetelucht 175°C). Plaats de muffinvormpjes in het muffinbakblik of op een bakplaat.
Hak de walnoten (50 g) in kleine stukjes, pers het sap uit de citroen (1 stuk) en rasp de schil van een halve sinaasappel.
Klop met een mixer met garden de boter (125 g) zacht in een beslagkom.
Prak de bananen (4 stuks) met een vork en voeg deze samen met de eieren (4 stuks), de bakmix (1 pak Koopmans Bananenbrood) en de speculaaskruiden (2 tl) aan de boter toe. Mix het geheel op de laagste stand in maximaal 1 minuut tot een beslag.
Spatel de walnoten, de wortel (80 g), de rozijnen (30 g) en de rasp van de sinaasappel voorzichtig door het bananenbroodbeslag.
Verdeel 2 eetlepels beslag over elk muffinvormpje en bak de bananenbroodjes in het midden van de oven in ongeveer 25 minuten gaar en goudbruin. Haal ze vervolgens uit de oven en laat ze afkoelen.
Klop ondertussen de roomkaas (150 g) zacht en meng samen met het citroensap en de honing (2 el) tot een gladde frosting.
Bestrijk de afgekoelde bananenbroodjes met de frosting en garneer met de resterende walnoten.
De recepten van Bakken.nl zijn gemaakt voor de enthousiaste thuisbakker. Lekkere baksels die ook voor beginnende bakkers haalbaar zijn. Bij onze recepten staat plezier in het bakken centraal: niet overdreven moeilijk, maar wel met een tof resultaat. We maken zoveel mogelijk recepten kidsproof, want bakken met je kids is het allerleukste. Op het opruimen na dan.