Deze chocolade verjaardagstaart is echt een plaatje en ook nog eens makkelijk te maken! Deze verjaardagstaart is afgewerkt met smakelijke chocolade ganache en sprinkles. Snijd hem in 12-16 stukken en het feest kan beginnen. Deze taart is absoluut een feestelijke traktatie die bij iedereen goed in de smaak zal vallen!
Deze heerlijke chocolade verjaardagstaart kan gemakkelijk in 16 porties worden gesneden, wat ideaal is voor grotere feestjes!
Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.
Plaats het rooster iets onder het midden van de oven en verwarm de oven voor: 140 graden (hete lucht) 160 graden (elektrische oven) stand 3 (gasoven)
Vouw de bakvorm (volg de instructies op de bakvorm) en zet deze op de bakplaat.
Klop de boter (50 gr) met de mixer in een beslagkom zacht en romig.
Voeg de kruimelmix samen met het water (25 ml afwegen is nauwkeuriger) toe en meng het geheel met een mixer op de hoogste stand in een halve minuut tot fijne kruimels.
Verdeel de kruimels over de bodem van de bakvorm en druk het licht aan.
Doe de cakemix, de eieren (2 stuks), de melk (75 ml) en boter (80 g) in een beslagkom en mix het geheel met een mixer op de laagste stand goed door elkaar.
Klop het beslag daarna op de hoogste stand in 3 minuten luchtig.
Verdeel het beslag voorzichtig gelijkmatig over de kruimelbodem en strijk het glad met een lepel
Bak de chocolade plaatcake in het midden van de oven in 60 minuten gaar en goudbruin
Haal de cake uit de oven en haal deze van de bakplaat af. Laat de cake goed afkoelen.
Snijd bij het uitserveren de onderkant los van de bakvorm.
Hak de chocolade (150 gr) in stukjes en smelt de chocolade in een vuurvaste kom. Voeg de slagroom (100 gr) toe en roer tot een gladde saus.
Laat de ganache iets afkoelen waardoor deze iets dikker wordt.
Giet de ganache over de afgekoelde plaatcake. Versier de randen met de kleurrijke sprinkles. Laat de ganache minimaal 2 uur opstijven.