Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Recepten
Chocolade verjaardagstaart

Chocolade verjaardagstaart

Dit recept is van: Annet

  1. Chocolade plaatcake - Bakken
  2. Chocolade plaatcake - Bakken
Item 1 of 2
Chocolade verjaardagstaart
info
Benodigdheden
Stappen

Deze chocolade verjaardagstaart is echt een plaatje en ook nog eens makkelijk te maken! Deze verjaardagstaart is afgewerkt met smakelijke chocolade ganache en sprinkles. Snijd hem in 12-16 stukken en het feest kan beginnen. Deze taart is absoluut een feestelijke traktatie die bij iedereen goed in de smaak zal vallen!

15 min.Bereidingstijd
60 min.Baktijd
Moeilijkheid
12-16Porties

Deze heerlijke chocolade verjaardagstaart kan gemakkelijk in 16 porties worden gesneden, wat ideaal is voor grotere feestjes!

TaartCakeChocoladeVerjaardag

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Koopmans plaatcake choco-kers
    1 Pak
    Koopmans plaatcake choco-kers
  • Ei (kamertemperatuur)
    2 Stuk(s)
    Ei (kamertemperatuur)
  • Boter of margarine (op kamertemperatuur)
    130 g (gram)
    Boter of margarine (op kamertemperatuur)
  • Melk (op kamertemperatuur)
    75 ml
    Melk (op kamertemperatuur)

 

  • Melkchocolade
    150 g (gram)
    Melkchocolade
  • Verse slagroom (onbereid)
    100 g (gram)
    Verse slagroom (onbereid)
  • Gekleurde sprinkles (bijv. Dr. Oetker Regenboogfantasie)
    1 null
    Gekleurde sprinkles (bijv. Dr. Oetker Regenboogfantasie)

Keukenspullen

  • Mixer met gardes
    Mixer met gardes
  • Mengkom
    Mengkom
    Bestel dit product online
  • Bakplaat
    Bakplaat
  •  
    Pan en vuurvaste kom

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Voorbereiden

Plaats het rooster iets onder het midden van de oven en verwarm de oven voor: 140 graden (hete lucht) 160 graden (elektrische oven) stand 3 (gasoven)

Vouw de bakvorm (volg de instructies op de bakvorm) en zet deze op de bakplaat. 

2. Kruimeldeeg bereiden

Klop de boter (50 gr) met de mixer in een beslagkom zacht en romig.

Voeg de kruimelmix samen met het water (25 ml afwegen is nauwkeuriger) toe en meng het geheel met een mixer op de hoogste stand in een halve minuut tot fijne kruimels.

Verdeel de kruimels over de bodem van de bakvorm en druk het licht aan.

3. Beslag bereiden

Doe de cakemix, de eieren (2 stuks), de melk (75 ml) en boter (80 g) in een beslagkom en mix het geheel met een mixer op de laagste stand goed door elkaar.

Klop het beslag daarna op de hoogste stand in 3 minuten luchtig.

Verdeel het beslag voorzichtig gelijkmatig over de kruimelbodem en strijk het glad met een lepel 

4. Chocolade plaatcake bakken

Bak de chocolade plaatcake in het midden van de oven in 60 minuten gaar en goudbruin

Haal de cake uit de oven en haal deze van de bakplaat af. Laat de cake goed afkoelen.

Snijd bij het uitserveren de onderkant los van de bakvorm.

5. Chocolade ganache maken

Hak de chocolade (150 gr) in stukjes en smelt de chocolade in een vuurvaste kom. Voeg de slagroom (100 gr) toe en roer tot een gladde saus.

Laat de ganache iets afkoelen waardoor deze iets dikker wordt.

Giet de ganache over de afgekoelde plaatcake. Versier de randen met de kleurrijke sprinkles. Laat de ganache minimaal 2 uur opstijven.

Bakken.nl

Over ons

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Nieuwsbrief

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

© 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.