Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Recepten
Amaretto cakejes

Amaretto cakejes

Dit recept is van: Joël Juch

  1. amaretto cakejes
Item 1 of 1
Amaretto cakejes
info
Benodigdheden
Stappen

Houd je van Amandel? Dan zijn deze Amaretto cakejes met spijs, amaretto en amandel botercrème perfect. Neem een hap van deze smeuïge cakejes en laat je verrassen door de intense smaken.

60 min.Bereidingstijd
20 min.Baktijd
Moeilijkheid
12Porties
AmandelspijsCakeBotercrèmeAmandelenMini taartjesGebakVaderdagHigh tea

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Boter
    145 g (gram)
    Boter
  • Poedersuiker
    30 g (gram)
    Poedersuiker
  • Amandelmeel
    5 g (gram)
    Amandelmeel
  • Zout
    Zout
  • Koopmans Patentbloem Kristal
    70 g (gram)
    Koopmans Patentbloem Kristal
  • Ei
    3 Stuk(s)
    Ei
  • Dr. Oetker Amandelspijs
    100 g (gram)
    Dr. Oetker Amandelspijs

 

  • Koopmans Boerencake
    200 g (gram)
    Koopmans Boerencake
  • Amandel aroma (Dr. Oetker)
    2 tl (theelepels)
    Amandel aroma (Dr. Oetker)
  • Amaretto (amandellikeur)
    40 ml
    Amaretto (amandellikeur)
  • Melk
    30 ml
    Melk
  • Dr. Oetker Botercrème
    70 g (gram)
    Dr. Oetker Botercrème
    Bestel dit product online
  •  
    Cacaopoeder (garnering)

Keukenspullen

  • Silikomart Siliconen bakvorm Mini cake - 12 stuks
    Silikomart Siliconen bakvorm Mini cake - 12 stuks
  • Mengkom
    Mengkom
    Bestel dit product online
  • Mixer met gardes
    Mixer met gardes
  • Spatel
    Spatel
    Bestel dit product online
  • Spuitzak
    3 Stuk(s)
    Spuitzak
    Bestel dit product online
  • Spuitmondje (naar keuze)
    Spuitmondje (naar keuze)
    Bestel dit product online
  • Zeefje
    Zeefje

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Deeg bereiden

Verwarm de oven voor (180°C heteluchtoven / 190°C elektrische oven).

Meng de boter (40 g), poedersuiker (30 g), amandelmeel (5 g), patentbloem (70 g), ei (20 g) en het zout (snufje). Kneed het tot een samenhangend deeg.

Rol het deeg uit tot ongeveer 4 mm dikte.

Snij rechthoekige plakjes uit het deeg en leg een plakje in ieder vakje van de bakvorm.

Ei afwegen

Kluts het ei eerst door elkaar en weeg vervolgens 20 gram af.

2. Spijsvulling maken

Meng het amandelspijs (100 g) met een half ei en de gesmolten boter (5 g).

Vul een spuitzak met het spijs mengsel. Spuit de vulling op de deegplakjes in de vorm. Zorg ervoor dat het spijs de randen niet raakt.

3. Cakebeslag bereiden

Meng de cakemix (200 g), boter (100 g, op kamertemperatuur) en de eieren (2 stuks) met een mixer tot een cakebeslag. Voeg het amandel aroma (2 tl) toe en mix goed door.

Vul een spuitzak met cakebeslag. Spuit het beslag in de bakvorm bovenop het spijs en koekdeeg.

Zet de cakejes gedurende 20 minuten in een voorverwarmde oven.

Laat de vorm buiten de oven afkoelen totdat de cakejes lauwwarm aanvoelen. Laat ze vervolgens buiten de vorm helemaal afkoelen.

4. Botercrème bereiden

Klop de zachte boter (50 g) met de mixer op de laagste stand in 1 minuut glad, smeuïg en zonder klontjes.

Voeg hier de mix voor botercrème (60 g), de melk (30 ml) en het amandellikeur (40 ml) aan toe.

Mix het geheel ca. ½ minuut met de mixer met garden op de laagste stand door elkaar. Ga met een lepel over de bodem en langs de randen van de kom. Zo komt alle boter goed los.

Klop de massa in ca. 1 minuut op de middelste stand tot een luchtige botercrème. Vul een spuitzak met de botercrème. Spuit de crème op de afgekoelde cakejes.

Decoreer de cakejes door middel van een zeefje en een beetje cacaopoeder.

Meer kleine gebakjes

  1. Mini Charlotte taartjes met kattentongen en witte chocolade
    Gemiddeld
    4
    30 min.
  2. Citroentaartjes (Torta al limone)
    Gemiddeld
    4
    20 min.
  3. Mini slofjes citroen meringue
    Moeilijk
    4
    35 min.
  4. Lemon meringue taartjes
    Moeilijk
    4
    60 min.
  5. Amaretto cakejes
    Moeilijk
    4
    60 min.
Item 1 of 5

Bakken.nl

Over ons

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Nieuwsbrief

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

© 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.