Houd je van Amandel? Dan zijn deze Amaretto cakejes met spijs, amaretto en amandel botercrème perfect. Neem een hap van deze smeuïge cakejes en laat je verrassen door de intense smaken.
Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.
Verwarm de oven voor (180°C heteluchtoven / 190°C elektrische oven).
Meng de boter (40 g), poedersuiker (30 g), amandelmeel (5 g), patentbloem (70 g), ei (20 g) en het zout (snufje). Kneed het tot een samenhangend deeg.
Rol het deeg uit tot ongeveer 4 mm dikte.
Snij rechthoekige plakjes uit het deeg en leg een plakje in ieder vakje van de bakvorm.
Kluts het ei eerst door elkaar en weeg vervolgens 20 gram af.
Meng het amandelspijs (100 g) met een half ei en de gesmolten boter (5 g).
Vul een spuitzak met het spijs mengsel. Spuit de vulling op de deegplakjes in de vorm. Zorg ervoor dat het spijs de randen niet raakt.
Meng de cakemix (200 g), boter (100 g, op kamertemperatuur) en de eieren (2 stuks) met een mixer tot een cakebeslag. Voeg het amandel aroma (2 tl) toe en mix goed door.
Vul een spuitzak met cakebeslag. Spuit het beslag in de bakvorm bovenop het spijs en koekdeeg.
Zet de cakejes gedurende 20 minuten in een voorverwarmde oven.
Laat de vorm buiten de oven afkoelen totdat de cakejes lauwwarm aanvoelen. Laat ze vervolgens buiten de vorm helemaal afkoelen.
Klop de zachte boter (50 g) met de mixer op de laagste stand in 1 minuut glad, smeuïg en zonder klontjes.
Voeg hier de mix voor botercrème (60 g), de melk (30 ml) en het amandellikeur (40 ml) aan toe.
Mix het geheel ca. ½ minuut met de mixer met garden op de laagste stand door elkaar. Ga met een lepel over de bodem en langs de randen van de kom. Zo komt alle boter goed los.
Klop de massa in ca. 1 minuut op de middelste stand tot een luchtige botercrème. Vul een spuitzak met de botercrème. Spuit de crème op de afgekoelde cakejes.
Decoreer de cakejes door middel van een zeefje en een beetje cacaopoeder.