Bakken.nl

Wat vond jij er van? Beoordeel dit recept

qr-code

Bananenbrood met kruidige peren

Kardemom is een heerlijk kruid dat je steeds vaker terug ziet in bakrecepten. De smaakvolle kardemom geeft een heerlijk twist aan dit bananenbrood met extra peren.

Bereiden

45 min

Baktijd

70 min

Niveau

Gemiddeld

Aantal

20-25 plakjes

Voorbereiden

Elektrisch 160°C / Hetelucht 140°C

  1. Stap 1

    • 3 peren

    Was de peren en snijd in de lengte in 3 plakken.

  2. Stap 2

    • 50 g roomboter

    • 1 tl kardemom

    Verwarm de roomboter in een koekenpan, voeg de peren en de kardemom toe en karamelliseer de peren op middelhoog vuur 10 minuten aan beide kanten. Haal uit de pan en laat iets afkoelen.

  3. Stap 3

    Verwarm de oven voor.

Bananenbrood maken

  1. Stap 4

    Vet de cakevorm in met boter en bekleed met bakpapier.

  2. Stap 5

    • 4 bananen

    Prak de bananen fijn met een vork.

    Rijpe bananen

    Hoe rijper de bananen, hoe smeuïger en zoeter je banenbrood. Gebruik je overrijpe bananen dan wordt het bananenbrood lager. Gebruik geen onrijpe bananen; dan krijg je bananenbrood te weinig smaak.

  3. Stap 6

    • 125 g roomboter

    Klop met de mixer met garden de boter zacht in een beslagkom.

  4. Stap 7

    • 1 pak Koopmans Bananenbrood

    • 4 eieren

    Voeg de geprakte bananen, de eieren en de bakmix aan de boter toe en mix het geheel met de mixer op de laagste stand in 1 minuut tot een egaal beslag. Doe het beslag in de cakevorm en druk de plakken gekaramelliseerde peer met het steeltje naar boven tot de bodem van het beslag.

Bananenbrood bakken

  1. Stap 8

    Bak het bananenbrood met de kruidige peren in de oven in 70 minuten gaar en goudbruin.

  2. Stap 9

    Laat het bananenbrood hierna 10 minuten afkoelen in de bakvorm buiten de oven. Haal vervolgens voorzichtig uit de bakvorm en laat verder afkoelen op een rooster.

Ontvang makkelijk de lekkerste recepten, schrijf je in

Lekker hè al die recepten! Schrijf je in voor onze Bakken.nl nieuwsbrief en krijg elke maand de nieuwste recepten en leuke bakverhalen per e-mail. Zo mis je niets.