Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.
Was de peren (3 stuks) en snijd in de lengte in 3 plakken. Verwarm de roomboter (50 g) in een koekenpan, voeg de peren en de kardemom (1 tl) toe en karamelliseer de peren op middelhoog vuur 10 minuten aan beide kanten. Haal uit de pan en laat iets afkoelen.
Verwarm de oven voor (Elektrisch 160°C / Hetelucht 140°C).
Vet de cakevorm in met boter en bekleed met bakpapier.
Prak de bananen (4 stuks) fijn met een vork.
Klop met de mixer met gardes de boter (125 g) zacht in een beslagkom.
Voeg de geprakte bananen, de eieren (4 stuks) en de bakmix (1 pak Koopmans Bananenbrood) aan de boter toe en mix het geheel met de mixer op de laagste stand in 1 minuut tot een egaal beslag. Doe het beslag in de cakevorm en druk de plakken gekaramelliseerde peer met het steeltje naar boven tot de bodem van het beslag.
Hoe rijper de bananen, hoe smeuïger en zoeter je banenbrood. Gebruik je overrijpe bananen dan wordt het bananenbrood lager. Gebruik geen onrijpe bananen; dan krijgt je bananenbrood te weinig smaak.
Bak het bananenbrood met de kruidige peren in de oven in 70 minuten gaar en goudbruin.
Laat het bananenbrood hierna 10 minuten afkoelen in de bakvorm buiten de oven. Haal vervolgens voorzichtig uit de bakvorm en laat verder afkoelen op een rooster.
Al sinds 1846 maakt Koopmans het Nederlandse gezinnen gemakkelijk om zelf iets lekkers te bakken. We horen regelmatig: ‘ik bak met Koopmans, want dan weet ik zeker dat het lukt’. En daar zijn we best trots op. Jaren geleden begon het met een boekweitmolen in Holwerd en inmiddels staan onze producten in alle supermarkten.