🧁 Log in om je Bak & Spaar punten te bekijken of actieproducten te kopen. Lees meer.

Recepten Bak & Spaar
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten
Inloggen
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten

Terug Menu

  • Bak & Spaar
    • Bak & Spaar Shop
  • Recepten
    • Favoriete recepten
    • Zoete recepten
      • Zoete recepten
      • Taart
        • Taart
        • Appeltaart
        • Biscuittaart
        • Cheesecake
        • Chocoladetaart
        • Fruittaart recepten
        • Slof
        • Worteltaart
      • Zonder oven
      • Brownies
      • Cake
        • Cake
        • Appelcake
        • Bananenbrood
        • Cupcakes & muffins
        • Kruidcake
        • Kwarkcake
        • Red velvet
        • Stroopwafel
        • Tulband
      • Desserts
      • Donuts
      • Gebak
      • Koekjes
      • Pannenkoeken
      • Soezen
      • Wafels
      • Zoet brood
      • Oliebollen
    • Hartige recepten
      • Hartige recepten
      • Bladerdeeg
      • Borrelhapjes
      • Brood
      • Hartige taart
      • Quiche
    • Lifestyle recepten
      • Lifestyle recepten
      • Glutenvrij bakken
      • Lactosevrij bakken
      • Vegan bakken
      • Vegetarisch bakken
    • Thema recepten
      • Thema recepten
      • Winter
      • Feestdagen
        • Feestdagen
        • Valentijn
        • Koningsdag
        • Pasen
        • Moederdag
        • Vaderdag
        • Halloween
        • Sinterklaas
        • Kerst
        • Oud & Nieuw
      • Verjaardag
      • Bakken met kinderen
        • Bakken met kinderen
        • Kindertraktaties
      • Geboorte
      • Brunch
      • High tea
      • Regenboog
    • Baktips
  • Bak & spaar shop
  • Profiel
    • Profiel
    • Account aanpassen
    • Wachtwoord wijzigen
    • Bestelgeschiedenis
    • Favoriete recepten
    • Favoriete producten
  • Contact
Zoete recepten
Taart
Appeltaart Biscuittaart Cheesecake Chocoladetaart Fruittaart recepten Slof Worteltaart
Zonder oven Brownies
Cake
Appelcake Bananenbrood Cupcakes & muffins Kruidcake Kwarkcake Red velvet Stroopwafel Tulband
Desserts Donuts Gebak Koekjes Pannenkoeken Soezen Wafels Zoet brood Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg Borrelhapjes Brood Hartige taart Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken Lactosevrij bakken Vegan bakken Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn Koningsdag Pasen Moederdag Vaderdag Halloween Sinterklaas Kerst Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte Brunch High tea Regenboog
Baktips
Recepten
Witte chocoladetaart met licor 43 en sinaasappelcurd

Witte chocoladetaart met licor 43 en sinaasappelcurd

Dit recept is van: Saakje

Witte chocoladetaart met likor 43 en sinaasappelcurd wittechocoladelikor43
Witte chocoladetaart met licor 43 en sinaasappelcurd
Info Benodigdheden Stappen

Witte chocolade en sinaasappelcurd is een bijzondere combinatie. Heerlijk fris en romig tegelijk! Laat de likeur intrekken in de versgebakken cake en geniet van een smaakexplosie bij iedere hap die je neemt!

30 min. Bereidingstijd
50 min. Baktijd
 
 
 
 
 
Moeilijkheid
8-10 Porties
Citroen Witte chocolade Cake Sinaasappel Koningsdag
3
26 beoordelingen Geef jouw mening
Dit recept al eens gemaakt? Beoordeel het recept.

Nog geen beoordelingen. ${ totalRatings } beoordeling. ${ totalRatings } beoordelingen.

Bedankt voor je beoordeling!
${ message.value }
${ message.value }

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Boter
    275 g (gram)
    Boter
  • Ei
    6 Stuk(s)
    Ei
  • Suiker (kristalsuiker)
    260 g (gram)
    Suiker (kristalsuiker)
  •  
    200 g (gram)
    Koopmans bloem
  • Bakpoeder
    2 tl (theelepels)
    Bakpoeder
  • Zout
    1 snufje(s)
    Zout

 

  • Licor 43®
    50 ml
    Licor 43®
  • Sinaasappelsap
    100 ml
    Sinaasappelsap
  • Citroensap
    25 ml
    Citroensap
  • Maizena (bijv. Koopmans)
    8 g (gram)
    Maizena (bijv. Koopmans)
  • Slagroom (ongezoet)
    100 ml
    Slagroom (ongezoet)
  • Witte chocolade
    200 g (gram)
    Witte chocolade

Keukenspullen

  • Springvorm Ø18 cm
    Springvorm Ø18 cm
    Bestel dit product online
  • Mengkom
    Mengkom
    Bestel dit product online
  • Mixer met gardes
    Mixer met gardes
    Productdetails
  • Spatel
    Spatel
    Bestel dit product online
  • Steelpan (dikke bodem)
    Steelpan (dikke bodem)
  •  
    Draaiplateau

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Voorbereiden

Plaats het rooster net onder het midden in de oven en verwarm de oven voor (Elektrische oven 175 graden/ hetelucht 160 graden). Bekleed de bodem met een stuk bakpapier en vet de randen in.

2. Het beslag maken

Smelt in een steelpan de boter (200 g). Meng ondertussen in een beslagkom de suiker (185 g) met 4 eieren, dit hoeft niet een luchtig mengsel te worden.

Mix de bloem (200 g) met het bakpoeder (2 tl) erdoor en als laatste de gesmolten boter. Giet het beslag in de bakvorm en bak de cake in 45-50 minuten gaar. Stort de cake na ongeveer 10 minuten en laat deze op een rooster afkoelen.

3. De sinaasappelcurd maken

Maak de sinaasappelcurd als de cake in de oven staat. Verwarm hiervoor het sinaasappelsap (100 ml) met het citroensap (25 ml), boter (75 g) en suiker (75 g) in een steelpan. Klop ondertussen in een andere kom de 2 overgebleven eieren los met maïzena (8 g), zodat het goed gemengd is.

Giet dan, al roerende, een klein beetje van het warme boter-sinaasappelsap-mengsel bij het eiermengsel. Zo zorg je ervoor dat de eieren niet gaan schiften. Giet dan, al roerende, de rest van het warme mengsel bij de eieren. Giet dan alles weer terug in de pan en kook het in tot een dikke vla. Blijf steeds goed roeren, zodat je geen klontjes krijgt. Dek het af met huishoudfolie en laat het afkoelen. Als je het sneller wil laten afkoelen, giet het dan op een plat plaatje en vergeet het niet af te dekken, anders krijg je er een vel op.

4. De witte chocolade ganache maken

Verwarm de slagroom (100 ml) in een steelpan tot aan het kookpunt. Haal de pan van het vuur en voeg de stukjes witte chocolade (200 g) toe. Roer dan net zo lang tot dat je geen klontjes meer hebt en de chocolade helemaal gesmolten is. Laat het daarna afkoelen en roer af en toe. Als je haast hebt, kun je het in de koelkast zetten, maar hou het in de gaten, want als het te stevig is, kun je het niet meer aansmeren.

5. De taart opbouwen

Snijd de cake horizontaal in 3 lagen. En besmeer elke laag met likor 43. Als de cakes nog warm zijn, trekt de likeur goed in. Is je cake al afgekoeld, maak dan de likeur even warm.

Begin met opbouwen van de taart. Leg de onderste cakelaag op een schaal of een plateau waarop je de taart wil presenteren en besmeer deze met de helft van de sinaasappelcurd. Leg de volgende cakelaag erop en smeer daarop de andere helft van de sinaasappelcurd. Eindig met de bovenste cakelaag.

Besmeer de taart met de witte chocolade ganache. De ganache moet smeerbaar zijn, maar niet te dun, want dan loopt de ganache van de taart af. Dus als je merkt dat deze nog wat te dun is, zet ‘m dan nog even in de koelkast.

Laat de taart opstijven in de koelkast.

Meer recepten met likeur

Feesttulband met Licor 43, sinaasappel en witte chocolade
Gemiddeld
4
20 min.
Tiramisu met Licor 43
Makkelijk
4
15 min.
Witte chocoladetaart met licor 43 en sinaasappelcurd
Moeilijk
3
30 min.
Sangria kwarktaart met Licor 43
Makkelijk
4
15 min.
Amaretto cupcakes met witte chocolademousse
Moeilijk
5
30 min.
 

Gratis verzending vanaf €35 in Nederland en België

Bakken.nl shop

Over ons

Wat is Bak & Spaar?

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Bestellen & betalen

Bezorgen

Retourneren

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

 
 
 
 
 
© 2023 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.