Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Recepten
Witte chocoladetaart met licor 43 en sinaasappelcurd

Witte chocoladetaart met licor 43 en sinaasappelcurd

Dit recept is van: Saakje

  1. Witte chocoladetaart met likor 43 en sinaasappelcurd
  2. wittechocoladelikor43
Item 1 of 2
Witte chocoladetaart met licor 43 en sinaasappelcurd
info
Benodigdheden
Stappen

Witte chocolade en sinaasappelcurd is een bijzondere combinatie. Heerlijk fris en romig tegelijk! Laat de likeur intrekken in de versgebakken cake en geniet van een smaakexplosie bij iedere hap die je neemt!

30 min.Bereidingstijd
50 min.Baktijd
Moeilijkheid
8-10Porties
CitroenWitte chocoladeCakeSinaasappelKoningsdag

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Boter
    275 g (gram)
    Boter
  • Ei
    6 Stuk(s)
    Ei
  • Suiker (kristalsuiker)
    260 g (gram)
    Suiker (kristalsuiker)
  •  
    200 g (gram)
    Koopmans bloem
  • Bakpoeder
    2 tl (theelepels)
    Bakpoeder
  • Zout
    1 snufje(s)
    Zout

 

  • Licor 43®
    50 ml
    Licor 43®
  • Sinaasappelsap
    100 ml
    Sinaasappelsap
  • Citroensap
    25 ml
    Citroensap
  • Maizena (bijv. Koopmans)
    8 g (gram)
    Maizena (bijv. Koopmans)
  • Slagroom (ongezoet)
    100 ml
    Slagroom (ongezoet)
  • Witte chocolade
    200 g (gram)
    Witte chocolade

Keukenspullen

  • Springvorm Ø18 cm
    Springvorm Ø18 cm
    Bestel dit product online
  • Mengkom
    Mengkom
    Bestel dit product online
  • Mixer met gardes
    Mixer met gardes
  • Spatel
    Spatel
    Bestel dit product online
  • Steelpan (dikke bodem)
    Steelpan (dikke bodem)
  •  
    Draaiplateau

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Voorbereiden

Plaats het rooster net onder het midden in de oven en verwarm de oven voor (Elektrische oven 175 graden/ hetelucht 160 graden). Bekleed de bodem met een stuk bakpapier en vet de randen in.

2. Het beslag maken

Smelt in een steelpan de boter (200 g). Meng ondertussen in een beslagkom de suiker (185 g) met 4 eieren, dit hoeft niet een luchtig mengsel te worden.

Mix de bloem (200 g) met het bakpoeder (2 tl) erdoor en als laatste de gesmolten boter. Giet het beslag in de bakvorm en bak de cake in 45-50 minuten gaar. Stort de cake na ongeveer 10 minuten en laat deze op een rooster afkoelen.

3. De sinaasappelcurd maken

Maak de sinaasappelcurd als de cake in de oven staat. Verwarm hiervoor het sinaasappelsap (100 ml) met het citroensap (25 ml), boter (75 g) en suiker (75 g) in een steelpan. Klop ondertussen in een andere kom de 2 overgebleven eieren los met maïzena (8 g), zodat het goed gemengd is.

Giet dan, al roerende, een klein beetje van het warme boter-sinaasappelsap-mengsel bij het eiermengsel. Zo zorg je ervoor dat de eieren niet gaan schiften. Giet dan, al roerende, de rest van het warme mengsel bij de eieren. Giet dan alles weer terug in de pan en kook het in tot een dikke vla. Blijf steeds goed roeren, zodat je geen klontjes krijgt. Dek het af met huishoudfolie en laat het afkoelen. Als je het sneller wil laten afkoelen, giet het dan op een plat plaatje en vergeet het niet af te dekken, anders krijg je er een vel op.

4. De witte chocolade ganache maken

Verwarm de slagroom (100 ml) in een steelpan tot aan het kookpunt. Haal de pan van het vuur en voeg de stukjes witte chocolade (200 g) toe. Roer dan net zo lang tot dat je geen klontjes meer hebt en de chocolade helemaal gesmolten is. Laat het daarna afkoelen en roer af en toe. Als je haast hebt, kun je het in de koelkast zetten, maar hou het in de gaten, want als het te stevig is, kun je het niet meer aansmeren.

5. De taart opbouwen

Snijd de cake horizontaal in 3 lagen. En besmeer elke laag met likor 43. Als de cakes nog warm zijn, trekt de likeur goed in. Is je cake al afgekoeld, maak dan de likeur even warm.

Begin met opbouwen van de taart. Leg de onderste cakelaag op een schaal of een plateau waarop je de taart wil presenteren en besmeer deze met de helft van de sinaasappelcurd. Leg de volgende cakelaag erop en smeer daarop de andere helft van de sinaasappelcurd. Eindig met de bovenste cakelaag.

Besmeer de taart met de witte chocolade ganache. De ganache moet smeerbaar zijn, maar niet te dun, want dan loopt de ganache van de taart af. Dus als je merkt dat deze nog wat te dun is, zet ‘m dan nog even in de koelkast.

Laat de taart opstijven in de koelkast.

Meer recepten met likeur

  1. Feesttulband met Licor 43, sinaasappel en witte chocolade
    Gemiddeld
    4
    20 min.
  2. Tiramisu met Licor 43
    Makkelijk
    4
    15 min.
  3. Witte chocoladetaart met licor 43 en sinaasappelcurd
    Moeilijk
    3
    30 min.
  4. Sangria kwarktaart met Licor 43
    Makkelijk
    4
    15 min.
  5. Amaretto cupcakes met witte chocolademousse
    Moeilijk
    5
    30 min.
Item 1 of 5

Bakken.nl

Over ons

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Nieuwsbrief

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

© 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.