🧁 Log in om je Bak & Spaar punten te bekijken of actieproducten te kopen. Lees meer.

Recepten Bak & Spaar
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten

Terug Menu

  • Bak & Spaar
    • Bak & Spaar Shop
  • Recepten
    • Favoriete recepten
    • Zoete recepten
      • Zoete recepten
      • Taart
        • Taart
        • Appeltaart
        • Biscuittaart
        • Cheesecake
        • Chocoladetaart
        • Fruittaart recepten
        • Slof
        • Worteltaart
      • Zonder oven
      • Brownies
      • Cake
        • Cake
        • Bananenbrood
        • Cupcakes & muffins
        • Kruidcake
        • Kwarkcake
        • Red velvet
        • Stroopwafel
        • Tulband
      • Desserts
      • Donuts
      • Gebak
      • Koekjes
      • Pannenkoeken
      • Soezen
      • Wafels
      • Zoet brood
    • Hartige recepten
      • Hartige recepten
      • Bladerdeeg
      • Borrelhapjes
      • Brood
      • Cake
      • Hartige taart
      • Quiche
    • Lifestyle recepten
      • Lifestyle recepten
      • Glutenvrij bakken
      • Lactosevrij bakken
      • Vegan bakken
      • Vegetarisch bakken
    • Thema recepten
      • Thema recepten
      • Zomer
      • Brunch
      • Bakken met kinderen
        • Bakken met kinderen
        • Kindertraktaties
      • Verjaardag
      • Regenboog
      • Geboorte
      • Halloween
      • Sinterklaas
      • Kerst
      • Oud & Nieuw
      • Valentijn
      • Pasen
    • Baktips
  • Bak & spaar shop
  • Profiel
    • Profiel
    • Account aanpassen
    • Wachtwoord wijzigen
    • Bestelgeschiedenis
    • Favoriete recepten
    • Favoriete producten
  • Contact
Zoete recepten
Taart
Appeltaart Biscuittaart Cheesecake Chocoladetaart Fruittaart recepten Slof Worteltaart
Zonder oven Brownies
Cake
Bananenbrood Cupcakes & muffins Kruidcake Kwarkcake Red velvet Stroopwafel Tulband
Desserts Donuts Gebak Koekjes Pannenkoeken Soezen Wafels Zoet brood
Hartige recepten
Bladerdeeg Borrelhapjes Brood Cake Hartige taart Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken Lactosevrij bakken Vegan bakken Vegetarisch bakken
Thema recepten
Zomer Brunch
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Verjaardag Regenboog Geboorte Halloween Sinterklaas Kerst Oud & Nieuw Valentijn Pasen
Baktips
Recepten
Arretjescake met speculaasjes

Arretjescake met speculaasjes

Dit recept is van: Saakje

arretjescake met speculaas recept
Arretjescake met speculaasjes
Info Benodigdheden Stappen

Deze cake is makkelijk om te maken en hoeft de oven niet in: de arretjescake! Deze variant is met speculaasjes, lekker winters. En geen rauwe eieren natuurlijk, maar lekker met pure én witte chocolade. Zodra je de arretjescake aansnijdt, zie je de verrassing met de verschillende laagjes.

20 min. Bereidingstijd
300 min. Opstijftijd
 
 
 
 
 
Moeilijkheid
20 Porties
Sinterklaas Zonder oven Speculaas Chocolade Cake Thema recepten

Nog geen beoordelingen. ${ totalRatings } beoordeling. ${ totalRatings } beoordelingen.

Bedankt voor je beoordeling! Wat vind je van dit recept?
${ message.value }
${ message.value }

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Slagroom (ongezoet)
    100 ml
    Slagroom (ongezoet)
  • Witte chocolade
    300 g
    Witte chocolade
  • Vanille aroma (bijv. Dr. Oetker)
    1 tl (theelepels)
    Vanille aroma (bijv. Dr. Oetker)
  • Pure chocolade
    200 g
    Pure chocolade
  • Roomboter (op kamertemperatuur)
    200 g
    Roomboter (op kamertemperatuur)
  • Speculaas
    100 g
    Speculaas

Keukenspullen

  • Bakpapier
    Bakpapier
  • Boter of bakspray om mee in te vetten
    Boter of bakspray om mee in te vetten
  • Cakeblik 30 cm
    Cakeblik 30 cm
  • Steelpan
    2 stuk(s)
    Steelpan

Stappen

1. Voorbereiden

Vet een cakeblik in en bekleed dit aan alle kanten met bakpapier. Zo kun je straks makkelijk de arretjescake eruit tillen.

2. Witte chocoladeganache maken

Hak de witte chocolade (300 g) in stukjes. Verwarm de slagroom (100 ml) in een steelpan tegen het kookpunt aan.

Haal de pan van het vuur en voeg de witte chocolade en vanille-aroma (1 tl) toe. Roer net zo lang totdat de witte chocolade is gesmolten en je een mooi mengsel hebt. Een mengsel van chocolade en slagroom heet ganache. Zet dit apart en roer af en toe even door.

3. Pure chocoladeganache maken

Hak de pure chocolade (200 g) in kleine stukjes.

Smelt de roomboter (200 g) en de pure chocolade in een andere steelpan, al roerende, op een laag pitje. Zo brandt de chocolade niet aan en smelt het mooi samen met de boter. Zet dit ook apart en laat het iets afkoelen. Roer af en toe door.

4. Arretjescake maken

Schenk ongeveer een derde van het pure chocolademengsel op de bodem van het cakeblik. Druk daar de eerste laag speculaasjes in. In mijn cakeblik passen er 5 naast elkaar.

Dan mag er de helft van de witte chocoladeganache op. Strijk dit over de speculaasjes zodat je geen koekjes meer ziet. Leg hier weer 5 speculaasjes op. Wissel dit af en eindig met een laag pure chocolade.

Laat de speculaasjes-arretjescake ten minste 6 uur in de koelkast en snijd ‘m aan met een scherp mes.

Meer speculaas recepten

Arretjescake met speculaasjes
Speculaas tiramisu
Speculaas tartelettes
Speculaas letterkoek
Sinterklaas speculaas cakejes
 

Gratis verzending vanaf €35 in Nederland en België

Bakken.nl shop

Over ons

Wat is Bak & Spaar?

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Bestellen & betalen

Bezorgen

Retourneren

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

 
 
 
 
 
© 2022 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.