Saakje

Bakmeisje bij bakken.nl

Wat vond jij er van? Beoordeel dit recept

qr-code

Arretjescake met speculaasjes

De meest makkelijk cake om te maken en hij hoeft niet eens in de oven; de arretjescake! Dit keer maak ik ‘m met speculaasjes, lekker winters. En geen rauwe eieren natuurlijk, maar lekker met pure én witte chocolade. Zodra je de arretjescake aansnijdt zie je de verrassing met de verschillende laagjes.

Bereiden

20 min

Opstijftijd

300 min

Niveau

Uitdagend

Aantal

20 plakjes

Voorbereiden

  1. Stap 1

    Vet een cakeblik in en bekleed dit aan alle kanten met bakpapier. Zo kun je straks makkelijk de arretjescake eruit tillen.

Witte chocolade ganache maken

  1. Stap 2

    • 100 ml slagroom

    • 300 g witte chocolade

    Hak de witte chocolade in stukjes. Verwarm de slagroom in een steelpan tegen het kookpunt aan.

  2. Stap 3

    • 1 tl Dr. Oetker Vanille Aroma

    Haal de pan van het vuur en voeg de witte chocolade en vanille aroma toe. Roer net zo lang totdat de witte chocolade is gesmolten en je een mooi mengsel hebt. Een mengsel van chocolade en slagroom heet ganache. Zet dit apart en roer af en toe even door.

    Dikte ganache

    De witte chocolade ganache is een stuk dikker dan het boter-chocolade mengsel, dat hoort zo.

Pure chocolade gananche maken

  1. Stap 4

    • 200 g pure chocolade

    Hak de pure chocolade in kleine stukjes.

  2. Stap 5

    • 200 g roomboter

    Smelt de boter en de pure chocolade in een andere steelpan, al roerende, op een laag pitje. Zodat de chocolade niet aanbrandt en mooi smelt samen met de boter. Zet dit ook apart en laat het iets afkoelen. Roer af en toe door.

Arretjescake maken

  1. Stap 6

    • 100 g speculaas (280 g)

    Schenk ongeveer 1/3 van het pure chocolademengsel op de bodem van het cakeblik. Druk daar de eerste laag speculaasjes in. In mijn cakeblik passen er 5 naast elkaar.

  2. Stap 7

    Dan mag er de helft van de witte chocoladeganache op, strijk dit over de speculaasjes, zodat je geen koekjes meer ziet. Leg hier weer 5 speculaasjes op. Wissel dit af en eindig met een laag pure chocolade.

  3. Stap 8

    Laat de speculaasjes arretjescake tenminste 6 uur in de koelkast en snijd ‘m aan met een scherp mes.

    Warm mes

    Maak je mes eerst warm, dan kun je nettere plakken snijden.

Ontvang makkelijk de lekkerste recepten, schrijf je in

Lekker hè al die recepten! Schrijf je in voor onze Bakken.nl nieuwsbrief en krijg elke maand de nieuwste recepten en leuke bakverhalen per e-mail. Zo mis je niets.