Deze cake is makkelijk om te maken en hoeft de oven niet in: de arretjescake! Deze variant is met speculaasjes, lekker winters. En geen rauwe eieren natuurlijk, maar lekker met pure én witte chocolade. Zodra je de arretjescake aansnijdt, zie je de verrassing met de verschillende laagjes.
Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.
Vet een cakeblik in en bekleed dit aan alle kanten met bakpapier. Zo kun je straks makkelijk de arretjescake eruit tillen.
Hak de witte chocolade (300 g) in stukjes. Verwarm de slagroom (100 ml) in een steelpan tegen het kookpunt aan.
Haal de pan van het vuur en voeg de witte chocolade en vanille-aroma (1 tl) toe. Roer net zo lang totdat de witte chocolade is gesmolten en je een mooi mengsel hebt. Een mengsel van chocolade en slagroom heet ganache. Zet dit apart en roer af en toe even door.
Hak de pure chocolade (200 g) in kleine stukjes.
Smelt de roomboter (200 g) en de pure chocolade in een andere steelpan, al roerende, op een laag pitje. Zo brandt de chocolade niet aan en smelt het mooi samen met de boter. Zet dit ook apart en laat het iets afkoelen. Roer af en toe door.
Schenk ongeveer een derde van het pure chocolademengsel op de bodem van het cakeblik. Druk daar de eerste laag speculaasjes in. In mijn cakeblik passen er 5 naast elkaar.
Dan mag er de helft van de witte chocoladeganache op. Strijk dit over de speculaasjes zodat je geen koekjes meer ziet. Leg hier weer 5 speculaasjes op. Wissel dit af en eindig met een laag pure chocolade.
Laat de speculaasjes-arretjescake ten minste 6 uur in de koelkast en snijd ‘m aan met een scherp mes.