Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Recepten
Arretjescake met speculaasjes

Arretjescake met speculaasjes

Dit recept is van: Saakje

  1. arretjescake met speculaas recept
Item 1 of 1
Arretjescake met speculaasjes
info
Benodigdheden
Stappen

Deze cake is makkelijk om te maken en hoeft de oven niet in: de arretjescake! Deze variant is met speculaasjes, lekker winters. En geen rauwe eieren natuurlijk, maar lekker met pure én witte chocolade. Zodra je de arretjescake aansnijdt, zie je de verrassing met de verschillende laagjes.

20 min.Bereidingstijd
300 min.Opstijftijd
Moeilijkheid
20Porties
SinterklaasZonder ovenSpeculaasChocoladeCakeThema recepten

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Slagroom (ongezoet)
    100 ml
    Slagroom (ongezoet)
  • Witte chocolade
    300 g
    Witte chocolade
  • Vanille aroma (bijv. Dr. Oetker)
    1 tl (theelepels)
    Vanille aroma (bijv. Dr. Oetker)
  • Pure chocolade
    200 g
    Pure chocolade
  • Roomboter (op kamertemperatuur)
    200 g
    Roomboter (op kamertemperatuur)
  • Speculaas
    100 g
    Speculaas

Keukenspullen

  • Bakpapier
    Bakpapier
  • Boter of bakspray om mee in te vetten
    Boter of bakspray om mee in te vetten
    Bestel dit product online
  • Cakeblik 30 cm
    Cakeblik 30 cm
  • Steelpan
    2 Stuk(s)
    Steelpan

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Voorbereiden

Vet een cakeblik in en bekleed dit aan alle kanten met bakpapier. Zo kun je straks makkelijk de arretjescake eruit tillen.

2. Witte chocoladeganache maken

Hak de witte chocolade (300 g) in stukjes. Verwarm de slagroom (100 ml) in een steelpan tegen het kookpunt aan.

Haal de pan van het vuur en voeg de witte chocolade en vanille-aroma (1 tl) toe. Roer net zo lang totdat de witte chocolade is gesmolten en je een mooi mengsel hebt. Een mengsel van chocolade en slagroom heet ganache. Zet dit apart en roer af en toe even door.

3. Pure chocoladeganache maken

Hak de pure chocolade (200 g) in kleine stukjes.

Smelt de roomboter (200 g) en de pure chocolade in een andere steelpan, al roerende, op een laag pitje. Zo brandt de chocolade niet aan en smelt het mooi samen met de boter. Zet dit ook apart en laat het iets afkoelen. Roer af en toe door.

4. Arretjescake maken

Schenk ongeveer een derde van het pure chocolademengsel op de bodem van het cakeblik. Druk daar de eerste laag speculaasjes in. In mijn cakeblik passen er 5 naast elkaar.

Dan mag er de helft van de witte chocoladeganache op. Strijk dit over de speculaasjes zodat je geen koekjes meer ziet. Leg hier weer 5 speculaasjes op. Wissel dit af en eindig met een laag pure chocolade.

Laat de speculaasjes-arretjescake ten minste 6 uur in de koelkast en snijd ‘m aan met een scherp mes.

Meer speculaas recepten

  1. Arretjescake met speculaasjes
    Makkelijk
    3
    20 min.
  2. Speculaas tiramisu
    Gemiddeld
    5
    40 min.
  3. Speculaas tartelettes
    Moeilijk
    5
    35 min.
  4. Speculaas letterkoek
    Erg moeilijk
    4
    90 min.
  5. Sinterklaas speculaas cakejes
    Makkelijk
    5
    30 min.
Item 1 of 5

Bakken.nl

Over ons

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Nieuwsbrief

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

© 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.