Fris als de lente, mooi als de zomer en zo eenvoudig om te maken! Een heerlijke biscuittaart met passievrucht.
Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.
Plaats het rooster iets onder het midden van de oven en verwarm de oven voor (elektrisch 170°C / hetelucht 170°C).
Leg bakpapier op de springvormbodem, plaats de rand hierop en sluit de springvorm. Vet de randen in met boter of bakspray.
Doe de Dr. Oetker Biscuitmix (330 g), de eieren (6 stuks) en het water (50 ml) in een beslagkom en meng het geheel met een mixer op de laagste stand goed door elkaar.
Klop het geheel daarna op de hoogste stand in minimaal 5 minuten tot een luchtig beslag.
Verdeel het beslag over de springvorm en strijk het glad.
Bak de taart in 30 tot 40 minuten gaar en goudbruin.
Laat de taart vervolgens op een rooster afkoelen en verwijder na 10 minuten de rand van de springvorm.
Leg de taart ondersteboven op een taartrooster en verwijder voorzichtig de bodem. Laat de taart vervolgens nog verder goed afkoelen.
Prik met een houten (saté)prikker in het midden van de taart. Is de prikker droog, dan is de taart gaar.
Klop de zachte boter (200 g) op de laagste stand met de mixer met garden in 1 minuut glad, smeuïg en zonder klontjes. Haal het vruchtvlees uit de passievruchten (3 stuks) of gebruik passievrucht aroma.
Voeg de melk (200 ml) en de mix voor botercrème (200 g, Bakken.nl) aan de boter toe. Roer met de mixer op de laagste stand het geheel in ongeveer ½ minuut tot een iets dikkere massa. Ga met een lepel over de bodem van de kom zodat alle boter goed in de massa wordt opgenomen.
Voeg het passievruchtsap toe en klop in ongeveer 1 minuut op de middelste stand tot een luchtige botercrème.
Wanneer de taart goed is afgekoeld is deze klaar om te snijden, vullen en decoreren. Snijd de afgekoelde taart met behulp van een broodmes in drie lagen.
Leg de onderste taartlaag op een bord en bestrijk deze met een laagje passievrucht crème.
Leg de volgende laag er bovenop en bestrijk deze ook met een laagje crème. Leg tot slot de bovenste taartlaag er op en verdeel de laatste botercrème erover.
Versier de taart met (stukjes) aardbei (200 g), blauwe bessen (100 g), door de helft gesneden passievruchten (2 stuks) en wat extra passievrucht vruchtvlees. Top eventueel af met poedersuiker.
De recepten van Bakken.nl zijn gemaakt voor de enthousiaste thuisbakker. Lekkere baksels die ook voor beginnende bakkers haalbaar zijn. Bij onze recepten staat plezier in het bakken centraal: niet overdreven moeilijk, maar wel met een tof resultaat. We maken zoveel mogelijk recepten kidsproof, want bakken met je kids is het allerleukste. Op het opruimen na dan.