Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Recepten
Biscuittaart met passievrucht

Biscuittaart met passievrucht

Dit recept is van: Bakken.nl team

  1. Bakkennl passievrucht biscuittaart
Item 1 of 1
Biscuittaart met passievrucht
info
Benodigdheden
Stappen

Fris als de lente, mooi als de zomer en zo eenvoudig om te maken! Een heerlijke biscuittaart met passievrucht.

30 min.Bereidingstijd
35 min.Baktijd
Moeilijkheid
10-12Porties
FrambozenLimoenCakeBiscuittaartTaartMoederdagThema recepten

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Dr. Oetker Biscuittaart Naturel
    330 g
    Dr. Oetker Biscuittaart Naturel
  • Ei
    6 null
    Ei
  • Water
    50 ml
    Water
  • Passievrucht (vers)
    5 null
    Passievrucht (vers)
  • Boter (ongezouten roomboter)
    200 g
    Boter (ongezouten roomboter)

 

  • Melk
    200 ml
    Melk
  • Bakken.nl Botercrème
    200 g
    Bakken.nl Botercrème
  • Aardbeien
    200 g
    Aardbeien
  • Blauwe bessen
    100 g
    Blauwe bessen
  • Dr. Oetker Biscuittaart Naturel
    Dr. Oetker Biscuittaart Naturel

Keukenspullen

  • Springvorm Ø24 cm
    Springvorm Ø24 cm
    Bestel dit product online
  • Bakpapier
    Bakpapier
  • Dr. Oetker Bakspray
    Dr. Oetker Bakspray
  • Mengkom
    Mengkom
    Bestel dit product online
  • Mixer met gardes
    Mixer met gardes
  • Broodmes
    Broodmes

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Voorbereiden

Plaats het rooster iets onder het midden van de oven en verwarm de oven voor (elektrisch 170°C / hetelucht 170°C).

Leg bakpapier op de springvormbodem, plaats de rand hierop en sluit de springvorm. Vet de randen in met boter of bakspray.

2. Beslag bereiden

Doe de Dr. Oetker Biscuitmix (330 g), de eieren (6 stuks) en het water (50 ml) in een beslagkom en meng het geheel met een mixer op de laagste stand goed door elkaar.

Klop het geheel daarna op de hoogste stand in minimaal 5 minuten tot een luchtig beslag.

Verdeel het beslag over de springvorm en strijk het glad.

3. Bakken

Bak de taart in 30 tot 40 minuten gaar en goudbruin.

Laat de taart vervolgens op een rooster afkoelen en verwijder na 10 minuten de rand van de springvorm.

Leg de taart ondersteboven op een taartrooster en verwijder voorzichtig de bodem. Laat de taart vervolgens nog verder goed afkoelen.

Taart gaar?

Prik met een houten (saté)prikker in het midden van de taart. Is de prikker droog, dan is de taart gaar.

4. Botercreme maken

Klop de zachte boter (200 g) op de laagste stand met de mixer met garden in 1 minuut glad, smeuïg en zonder klontjes. Haal het vruchtvlees uit de passievruchten (3 stuks) of gebruik passievrucht aroma.

Voeg de melk (200 ml) en de mix voor botercrème (200 g, Bakken.nl) aan de boter toe. Roer met de mixer op de laagste stand het geheel in ongeveer ½ minuut tot een iets dikkere massa. Ga met een lepel over de bodem van de kom zodat alle boter goed in de massa wordt opgenomen.

Voeg het passievruchtsap toe en klop in ongeveer 1 minuut op de middelste stand tot een luchtige botercrème.

5. Snijden, vullen en decoreren

Wanneer de taart goed is afgekoeld is deze klaar om te snijden, vullen en decoreren. Snijd de afgekoelde taart met behulp van een broodmes in drie lagen.

Leg de onderste taartlaag op een bord en bestrijk deze met een laagje passievrucht crème.

Leg de volgende laag er bovenop en bestrijk deze ook met een laagje crème. Leg tot slot de bovenste taartlaag er op en verdeel de laatste botercrème erover.

Versier de taart met (stukjes) aardbei (200 g), blauwe bessen (100 g), door de helft gesneden passievruchten (2 stuks) en wat extra passievrucht vruchtvlees. Top eventueel af met poedersuiker.

Over dit recept

Bakken.nl team

Dit recept is van Bakken.nl team

De recepten van Bakken.nl zijn gemaakt voor de enthousiaste thuisbakker. Lekkere baksels die ook voor beginnende bakkers haalbaar zijn. Bij onze recepten staat plezier in het bakken centraal: niet overdreven moeilijk, maar wel met een tof resultaat. We maken zoveel mogelijk recepten kidsproof, want bakken met je kids is het allerleukste. Op het opruimen na dan.

Bakken.nl

Over ons

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Nieuwsbrief

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

© 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.