🧁 Log in om je Bak & Spaar punten te bekijken of actieproducten te kopen. Lees meer.

Recepten Bak & Spaar
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten
Inloggen
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten

Terug Menu

  • Bak & Spaar
    • Bak & Spaar Shop
  • Recepten
    • Favoriete recepten
    • Zoete recepten
      • Zoete recepten
      • Taart
        • Taart
        • Appeltaart
        • Biscuittaart
        • Cheesecake
        • Chocoladetaart
        • Fruittaart recepten
        • Slof
        • Worteltaart
      • Zonder oven
      • Brownies
      • Cake
        • Cake
        • Appelcake
        • Bananenbrood
        • Cupcakes & muffins
        • Kruidcake
        • Kwarkcake
        • Red velvet
        • Stroopwafel
        • Tulband
      • Desserts
      • Donuts
      • Gebak
      • Koekjes
      • Pannenkoeken
      • Soezen
      • Wafels
      • Zoet brood
      • Oliebollen
    • Hartige recepten
      • Hartige recepten
      • Bladerdeeg
      • Borrelhapjes
      • Brood
      • Hartige taart
      • Quiche
    • Lifestyle recepten
      • Lifestyle recepten
      • Glutenvrij bakken
      • Lactosevrij bakken
      • Vegan bakken
      • Vegetarisch bakken
    • Thema recepten
      • Thema recepten
      • Winter
      • Feestdagen
        • Feestdagen
        • Valentijn
        • Koningsdag
        • Pasen
        • Moederdag
        • Vaderdag
        • Halloween
        • Sinterklaas
        • Kerst
        • Oud & Nieuw
      • Verjaardag
      • Bakken met kinderen
        • Bakken met kinderen
        • Kindertraktaties
      • Geboorte
      • Brunch
      • High tea
      • Regenboog
    • Baktips
  • Bak & spaar shop
  • Profiel
    • Profiel
    • Account aanpassen
    • Wachtwoord wijzigen
    • Bestelgeschiedenis
    • Favoriete recepten
    • Favoriete producten
  • Contact
Zoete recepten
Taart
Appeltaart Biscuittaart Cheesecake Chocoladetaart Fruittaart recepten Slof Worteltaart
Zonder oven Brownies
Cake
Appelcake Bananenbrood Cupcakes & muffins Kruidcake Kwarkcake Red velvet Stroopwafel Tulband
Desserts Donuts Gebak Koekjes Pannenkoeken Soezen Wafels Zoet brood Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg Borrelhapjes Brood Hartige taart Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken Lactosevrij bakken Vegan bakken Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn Koningsdag Pasen Moederdag Vaderdag Halloween Sinterklaas Kerst Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte Brunch High tea Regenboog
Baktips
Recepten
Biscuittaart met passievrucht

Biscuittaart met passievrucht

Dit recept is van: Bakken.nl team

Bakkennl passievrucht biscuittaart
Biscuittaart met passievrucht
Info Benodigdheden Stappen

Fris als de lente, mooi als de zomer en zo eenvoudig om te maken! Een heerlijke biscuittaart met passievrucht.

30 min. Bereidingstijd
35 min. Baktijd
 
 
 
 
 
Moeilijkheid
10-12 Porties
Frambozen Limoen Cake Biscuittaart Taart Moederdag Thema recepten
4
16 beoordelingen Geef jouw mening
Dit recept al eens gemaakt? Beoordeel het recept.

Nog geen beoordelingen. ${ totalRatings } beoordeling. ${ totalRatings } beoordelingen.

Bedankt voor je beoordeling!
${ message.value }
${ message.value }

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Dr. Oetker Biscuittaart Naturel
    330 g
    Dr. Oetker Biscuittaart Naturel
  • Ei
    6
    Ei
  • Water
    50 ml
    Water
  • Passievrucht (vers)
    5
    Passievrucht (vers)
  • Boter (ongezouten roomboter)
    200 g
    Boter (ongezouten roomboter)

 

  • Melk
    200 ml
    Melk
  • Bakken.nl Botercrème
    200 g
    Bakken.nl Botercrème
  • Aardbeien
    200 g
    Aardbeien
  • Blauwe bessen
    100 g
    Blauwe bessen
  • Dr. Oetker Biscuittaart Naturel
    Dr. Oetker Biscuittaart Naturel

Keukenspullen

  • Springvorm Ø24 cm
    Springvorm Ø24 cm
    Bestel dit product online
  • Bakpapier
    Bakpapier
  • Dr. Oetker Bakspray
    Dr. Oetker Bakspray
  • Mengkom
    Mengkom
    Bestel dit product online
  • Mixer met gardes
    Mixer met gardes
    Productdetails
  • Broodmes
    Broodmes

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Voorbereiden

Plaats het rooster iets onder het midden van de oven en verwarm de oven voor (elektrisch 170°C / hetelucht 170°C).

Leg bakpapier op de springvormbodem, plaats de rand hierop en sluit de springvorm. Vet de randen in met boter of bakspray.

2. Beslag bereiden

Doe de Dr. Oetker Biscuitmix (330 g), de eieren (6 stuks) en het water (50 ml) in een beslagkom en meng het geheel met een mixer op de laagste stand goed door elkaar.

Klop het geheel daarna op de hoogste stand in minimaal 5 minuten tot een luchtig beslag.

Verdeel het beslag over de springvorm en strijk het glad.

3. Bakken

Bak de taart in 30 tot 40 minuten gaar en goudbruin.

Laat de taart vervolgens op een rooster afkoelen en verwijder na 10 minuten de rand van de springvorm.

Leg de taart ondersteboven op een taartrooster en verwijder voorzichtig de bodem. Laat de taart vervolgens nog verder goed afkoelen.

Taart gaar?

Prik met een houten (saté)prikker in het midden van de taart. Is de prikker droog, dan is de taart gaar.

4. Botercreme maken

Klop de zachte boter (200 g) op de laagste stand met de mixer met garden in 1 minuut glad, smeuïg en zonder klontjes. Haal het vruchtvlees uit de passievruchten (3 stuks) of gebruik passievrucht aroma.

Voeg de melk (200 ml) en de mix voor botercrème (200 g, Bakken.nl) aan de boter toe. Roer met de mixer op de laagste stand het geheel in ongeveer ½ minuut tot een iets dikkere massa. Ga met een lepel over de bodem van de kom zodat alle boter goed in de massa wordt opgenomen.

Voeg het passievruchtsap toe en klop in ongeveer 1 minuut op de middelste stand tot een luchtige botercrème.

5. Snijden, vullen en decoreren

Wanneer de taart goed is afgekoeld is deze klaar om te snijden, vullen en decoreren. Snijd de afgekoelde taart met behulp van een broodmes in drie lagen.

Leg de onderste taartlaag op een bord en bestrijk deze met een laagje passievrucht crème.

Leg de volgende laag er bovenop en bestrijk deze ook met een laagje crème. Leg tot slot de bovenste taartlaag er op en verdeel de laatste botercrème erover.

Versier de taart met (stukjes) aardbei (200 g), blauwe bessen (100 g), door de helft gesneden passievruchten (2 stuks) en wat extra passievrucht vruchtvlees. Top eventueel af met poedersuiker.

Over dit recept

Bakken.nl team

Dit recept is van Bakken.nl team

De recepten van Bakken.nl zijn gemaakt voor de enthousiaste thuisbakker. Lekkere baksels die ook voor beginnende bakkers haalbaar zijn. Bij onze recepten staat plezier in het bakken centraal: niet overdreven moeilijk, maar wel met een tof resultaat. We maken zoveel mogelijk recepten kidsproof, want bakken met je kids is het allerleukste. Op het opruimen na dan.

 

Gratis verzending vanaf €35 in Nederland en België

Bakken.nl shop

Over ons

Wat is Bak & Spaar?

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Bestellen & betalen

Bezorgen

Retourneren

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

 
 
 
 
 
© 2023 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.