🧁 Log in om je Bak & Spaar punten te bekijken of actieproducten te kopen. Lees meer.

Recepten Bak & Spaar
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten
Inloggen
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten

Terug Menu

  • Bak & Spaar
    • Bak & Spaar Shop
  • Recepten
    • Favoriete recepten
    • Zoete recepten
      • Zoete recepten
      • Taart
        • Taart
        • Appeltaart
        • Biscuittaart
        • Cheesecake
        • Chocoladetaart
        • Fruittaart recepten
        • Slof
        • Worteltaart
      • Zonder oven
      • Brownies
      • Cake
        • Cake
        • Appelcake
        • Bananenbrood
        • Cupcakes & muffins
        • Kruidcake
        • Kwarkcake
        • Red velvet
        • Stroopwafel
        • Tulband
      • Desserts
      • Donuts
      • Gebak
      • Koekjes
      • Pannenkoeken
      • Soezen
      • Wafels
      • Zoet brood
      • Oliebollen
    • Hartige recepten
      • Hartige recepten
      • Bladerdeeg
      • Borrelhapjes
      • Brood
      • Hartige taart
      • Quiche
    • Lifestyle recepten
      • Lifestyle recepten
      • Glutenvrij bakken
      • Lactosevrij bakken
      • Vegan bakken
      • Vegetarisch bakken
    • Thema recepten
      • Thema recepten
      • Winter
      • Feestdagen
        • Feestdagen
        • Valentijn
        • Koningsdag
        • Pasen
        • Moederdag
        • Vaderdag
        • Halloween
        • Sinterklaas
        • Kerst
        • Oud & Nieuw
      • Verjaardag
      • Bakken met kinderen
        • Bakken met kinderen
        • Kindertraktaties
      • Geboorte
      • Brunch
      • High tea
      • Regenboog
    • Baktips
  • Bak & spaar shop
  • Profiel
    • Profiel
    • Account aanpassen
    • Wachtwoord wijzigen
    • Bestelgeschiedenis
    • Favoriete recepten
    • Favoriete producten
  • Contact
Zoete recepten
Taart
Appeltaart Biscuittaart Cheesecake Chocoladetaart Fruittaart recepten Slof Worteltaart
Zonder oven Brownies
Cake
Appelcake Bananenbrood Cupcakes & muffins Kruidcake Kwarkcake Red velvet Stroopwafel Tulband
Desserts Donuts Gebak Koekjes Pannenkoeken Soezen Wafels Zoet brood Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg Borrelhapjes Brood Hartige taart Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken Lactosevrij bakken Vegan bakken Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn Koningsdag Pasen Moederdag Vaderdag Halloween Sinterklaas Kerst Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte Brunch High tea Regenboog
Baktips
Artikelen
Welke appel bakt het beste?
Welke appel bakt het beste?

Welke appel bakt het beste?

Ken je dat? Je hebt zin om een appeltaart te bakken. Maar welke appel moet je kiezen voor de lekkerste appeltaart? Wij hebben voor je uitgezocht welke appelsoort het beste bakt!

Elstar, Goudreinet of toch Cox Orange?

De lekkerste appels voor een zelfgebakken appeltaart is de Elstar! Deze oer-Hollandse appel is fris en zoetzuur van smaak. De appel blijft lekker stevig in de appeltaart. Een ander lekker appeltje is de Cox Orange. We horen je denken: en de Goudreinet dan? Die vinden wij iets minder geschikt. Het is namelijk een moesappel die zacht wordt tijdens het bakken.

Appels elstar

Appeltaart topper Elstar

Wie kent ‘m niet? De Elstar is misschien wel het bekendste appelsoort van Nederland. Deze appel is zeer geschikt om mee te bakken. Na het bakken heb je nog een beetje een knapperige bite in de appeltaart. Deze stevige appel heeft een zachtzure tot zoete smaak: de perfecte appel om mee te bakken!

Bekijk de lekkerste Elstar recepten

Granny Smith

Granny Smith: je vindt deze appel waarschijnlijk erg lekker of juist totaal niet. In een appeltaart of cake komt deze Granny Smith echter wel erg goed tot zijn recht. De zure smaak van de appel in combinatie met het zoete deeg maakt ‘m zeker de moeite waard om eens te gebruiken in een appeltaart!

Dit kun je bakken met Granny Smith

granny smith

rode appels

Rode appels: Braeburn, Gala en Red Delicious

De rode Braeburn appels hebben een subtiele zure smaak. Wat dat betreft een prima appel. Maar de Braeburn bevat te veel vocht, waardoor deze niet geschikt zijn om mee te bakken. Het vocht trekt in het gebak en daardoor lijkt het niet gaar. Gala appels zijn ook niet geschikt: de smaak is te vlak voor in een appeltaart of appelcake. Tot slot de Red Delicious: prima van smaak, maar ook te vochtig. Van Red Delicious kun je wel lekkere compote of jam maken.

En de Goudreinet dan?

Van oorsprong is dit toch wel de appel om een traditionele appeltaart mee te maken. Vraag het aan oma’s en je weet zeker dat ze je deze appel adviseren. Toch vinden wij de Goudreinet wat minder geschikt. Een Goudreinet is namelijk een moesappel, hij bevat veel vocht en wordt zacht na het bakken. Het vocht van de appel trekt in het gebak, daardoor lijkt het alsof de cake of appeltaart niet gaar is. Wil je toch graag appeltaart bakken met goudreinet, strooi dan een beetje paneermeel of custard over de bodem.  

Eindeloos variëren met appeltaart 🍎

Appeltaart met bramen
Gemiddeld
4
40 min.
Vegan appeltaart
Gemiddeld
3
30 min.
Appeltaart met abrikozen
Gemiddeld
3
40 min.
Oma's appeltaart met custard
Gemiddeld
3
50 min.
No bake appeltaart
Gemiddeld
3
20 min.
Appeltaart zonder suiker toe te voegen
Gemiddeld
4
40 min.
Franse Appeltaart - glutenvrij
Gemiddeld
3
30 min.
 

Gratis verzending vanaf €35 in Nederland en België

Bakken.nl shop

Over ons

Wat is Bak & Spaar?

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Bestellen & betalen

Bezorgen

Retourneren

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

 
 
 
 
 
© 2023 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.