Een heerlijke lichtzoete traktatie als tussendoortje of voor bij de koffie of thee. In het beslag van het bananenbrood is wat wortel en pittenmix toegevoegd. Past qua smaak perfect bij banaan!
Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.
Plaats het rooster onder het midden van de oven en verwarm de oven voor (elektrisch 160°C / hetelucht 140°C). Vet de cakevorm goed in met boter en bestuif de binnenkant met bloem.
Klop met de mixer met garden de boter (125 g boter ) zacht in een beslagkom.
Prak de bananen (4 stuks) met een vork en voeg deze met de eieren (4 stuks) en de bananenbroodmix (1 pak) aan de boter toe.
Mix het geheel met de mixer met garden op de laagste stand in maximaal 1 minuut tot een beslag. Hierin zijn nog stukjes banaan zichtbaar. Rasp de wortel (100 g) grof en spatel deze samen met de pittenmix (75 g) door het beslag.
Doe het bananenbrood beslag in de cakevorm en verdeel de pittenmix over de bovenkant.
Voor een extra smeuïg bananenbrood; gebruik rijpe bananen (hierdoor wordt het bananenbrood wel iets lager).
Extra lekker: voeg ongeveer 115 g fijngehakte pecannoten toe aan het bananenbrood beslag. Houd een paar pecannoten apart en druk deze in het beslag als de vorm gevuld is met het bananenbrood beslag.
Bak het bananenbrood in 65-70 minuten gaar en bruin.
Zet het bananenbrood in de cakevorm op een rooster en laat het bananenbrood 10 minuten afkoelen in de bakvorm.
Haal het bananenbrood uit de vorm en laat het verder afkoelen op een rooster.
De meest geschikte ovenstand voor bananenbrood is elektrisch. Het bananenbrood bakt dan mooi gelijkmatig.
Aan het einde van de baktijd kun je controleren of het bananenbrood gaar is door met een (saté)prikker in het midden van de cake te prikken. Wanneer de prikker er schoon uitkomt is het bananenbrood gaar. Zo niet, zet dan het bananenbrood nog 10 minuten terug en herhaal tot de prikker er droog uitkomt.