Koopmans

Wat vond jij er van? Beoordeel dit recept

qr-code

Kwarkcake met rabarber, appel en haver

Kwarkcake bevat veel minder vet dan een gewone cake maar is net zo vol van smaak en heerlijk luchtig. Met rabarber, appel en een handje haver maak je dit prachtige en verrukkelijke variatierecept met kwarkcake.

Bereiden

20 min

Baktijd

60 min

Niveau

Gemiddeld

Aantal

20-25 plakjes

Voorbereiden

Elektrisch 160°C / Hetelucht 150°C

  1. Stap 1

    Plaats het rooster iets onder het midden van de oven en verwarm de oven voor.

  2. Stap 2

    Vet de cakevorm goed in en bestuif met wat bloem.

  3. Stap 3

    • 1 appel

    • 3 stengels rabarber

    Maak de rabarber stengels schoon. Snijd twee stengels in kleine stukjes en de overige in grotere schuine stukken en houd deze apart voor de decoratie. Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd in kleine blokjes.

Kwarkcakebeslag maken

  1. Stap 4

    • 1 pak Koopmans Kwarkcake

    • 200 g magere kwark

    • 25 ml water

    • 3 eieren

    Doe de juiste hoeveelheid magere kwark in een beslagkom en voeg het water, de cakemix en 3 eieren in één keer toe. Mix het geheel met een mixer met garden op de laagste stand tot een glad beslag. Klop daarna op de hoogste stand in 3 minuten tot een luchtig beslag.

  2. Stap 5

    • 70 g havermout

    Spatel de kleine stukjes rabarber, de appel en 2/3 van de haver door het beslag.

Bak de kwarkcake met rabarber, appel en haver

  1. Stap 6

    Schenk het beslag in de cakevorm, strijk glad en bak in de oven in ongeveer 60 minuten gaar en goudbruin.

  2. Stap 7

    Haal de cake uit de vorm en laat 1 uur afkoelen op een rooster.

    Bewaartip

    Bewaar de cake niet onder plastic of in een afgesloten trommel maar plaats de cake na het afkoelen terug in het cakeblik en dek af met een schone theedoek. Bewaar bij kamertemperatuur.

Ontvang makkelijk de lekkerste recepten, schrijf je in

Lekker hè al die recepten! Schrijf je in voor onze Bakken.nl nieuwsbrief en krijg elke maand de nieuwste recepten en leuke bakverhalen per e-mail. Zo mis je niets.