📦 Let op: Door grote drukte bij PostNL kan je bestelling een dagje later aankomen.
Plaats het rooster iets onder het midden van de oven en verwarm de oven voor (elektrisch 160°C / Hetelucht 150°C).
Vet de cakevorm goed in en bestuif met wat bloem. Maak de rabarber (3 stengels) schoon. Snijd twee stengels in kleine stukjes en de overige in grotere schuine stukken en houd deze apart voor de decoratie. Schil de appel (1 stuk), verwijder het klokhuis en snijd in kleine blokjes.
Doe de magere kwark (200 g) in een beslagkom en voeg het water (25 ml), de mix uit het pak Koopmans Kwarkcake en de eieren (3 stuks) in één keer toe. Mix het geheel met een mixer met garden op de laagste stand tot een glad beslag. Klop daarna op de hoogste stand in 3 minuten tot een luchtig beslag. Spatel de kleine stukjes rabarber, de appel en twee derde van de havermout (45-50 gram) door het beslag.
Schenk het beslag in de cakevorm, strijk glad en bak in de oven in ongeveer 60 minuten gaar en goudbruin. Haal de cake uit de vorm en laat 1 uur afkoelen op een rooster.