🧁 Log in om je Bak & Spaar punten te bekijken of actieproducten te kopen. Lees meer.

Recepten Bak & Spaar
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten
Inloggen
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten

Terug Menu

  • Bak & Spaar
    • Bak & Spaar Shop
  • Recepten
    • Favoriete recepten
    • Zoete recepten
      • Zoete recepten
      • Taart
        • Taart
        • Appeltaart
        • Biscuittaart
        • Cheesecake
        • Chocoladetaart
        • Fruittaart recepten
        • Slof
        • Worteltaart
      • Zonder oven
      • Brownies
      • Cake
        • Cake
        • Appelcake
        • Bananenbrood
        • Cupcakes & muffins
        • Kruidcake
        • Kwarkcake
        • Red velvet
        • Stroopwafel
        • Tulband
      • Desserts
      • Donuts
      • Gebak
      • Koekjes
      • Pannenkoeken
      • Soezen
      • Wafels
      • Zoet brood
      • Oliebollen
    • Hartige recepten
      • Hartige recepten
      • Bladerdeeg
      • Borrelhapjes
      • Brood
      • Hartige taart
      • Quiche
    • Lifestyle recepten
      • Lifestyle recepten
      • Glutenvrij bakken
      • Lactosevrij bakken
      • Vegan bakken
      • Vegetarisch bakken
    • Thema recepten
      • Thema recepten
      • Winter
      • Feestdagen
        • Feestdagen
        • Valentijn
        • Koningsdag
        • Pasen
        • Moederdag
        • Vaderdag
        • Halloween
        • Sinterklaas
        • Kerst
        • Oud & Nieuw
      • Verjaardag
      • Bakken met kinderen
        • Bakken met kinderen
        • Kindertraktaties
      • Geboorte
      • Brunch
      • High tea
      • Regenboog
    • Baktips
  • Bak & spaar shop
  • Profiel
    • Profiel
    • Account aanpassen
    • Wachtwoord wijzigen
    • Bestelgeschiedenis
    • Favoriete recepten
    • Favoriete producten
  • Contact
Zoete recepten
Taart
Appeltaart Biscuittaart Cheesecake Chocoladetaart Fruittaart recepten Slof Worteltaart
Zonder oven Brownies
Cake
Appelcake Bananenbrood Cupcakes & muffins Kruidcake Kwarkcake Red velvet Stroopwafel Tulband
Desserts Donuts Gebak Koekjes Pannenkoeken Soezen Wafels Zoet brood Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg Borrelhapjes Brood Hartige taart Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken Lactosevrij bakken Vegan bakken Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn Koningsdag Pasen Moederdag Vaderdag Halloween Sinterklaas Kerst Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte Brunch High tea Regenboog
Baktips
Recepten
Champagne Citroen Tulband

Champagne Citroen Tulband

Champagne Citroen Tulband
Champagne Citroen Tulband
Info Benodigdheden Stappen

Een bruisende tulband met champagne voor een op en top Oud & Nieuw gevoel! En om het helemaal af te maken de heerlijke frisse smaak van citroen.

20 min. Bereidingstijd
60 min. Baktijd
 
 
 
 
 
Moeilijkheid
16 Porties
Tulband Cake Oud & Nieuw Verjaardag Feestdagen
3
48 beoordelingen Geef jouw mening
Dit recept al eens gemaakt? Beoordeel het recept.

Nog geen beoordelingen. ${ totalRatings } beoordeling. ${ totalRatings } beoordelingen.

Bedankt voor je beoordeling!
${ message.value }
${ message.value }

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Roomboter (op kamertemperatuur)
    270 g (gram)
    Roomboter (op kamertemperatuur)
  • Suiker (kristalsuiker)
    250 g (gram)
    Suiker (kristalsuiker)
  • Ei
    3 Stuk(s)
    Ei
  • Citroenrasp
    2 Stuk(s)
    Citroenrasp
  • Citroensap
    2 el (eetlepels)
    Citroensap
  • Zout
    0.5 tl (theelepels)
    Zout

 

  • Kwark
    50 g
    Kwark
  • Champagne
    160 ml
    Champagne
  • Bloem
    300 g
    Bloem
  • Bakpoeder
    2 tl (theelepels)
    Bakpoeder
  • Poedersuiker
    60 g (gram)
    Poedersuiker

Keukenspullen

  • Dr. Oetker Tulband bakvorm gietaluminium - Twist
    Dr. Oetker Tulband bakvorm gietaluminium - Twist
    Productdetails
  • Mixer met gardes
    Mixer met gardes
    Productdetails
  • Mengkom
    Mengkom
    Bestel dit product online
  • Rasp
    Rasp
    Productdetails
  • Kommetje
    Kommetje
  • Pannenlikker (of spatel)
    Pannenlikker (of spatel)
    Bestel dit product online

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Voorbereiden

Verwarm de oven voor op 160 graden.

Vet de tulband grondig in met boter en bestuif de binnenkant met bloem.

2. Beslag maken

Klop de boter (270 g), het fijne kristalsuiker (250 g) , de citroenrasp en een snufje zout tot een romige massa. Dit duurt ongeveer 5 tot 10 minuten. Voeg één voor één de eieren (3 stuks) toe en klop met een mixer met garden op de hoogste stand erdoor.  

Mix vervolgens de kwark en de citroensap toe. Voeg al mixed de champagne in een dun straaltje toe. 

Zeef de bloem (300 g) en het bakpoeder (2 theelepels) door het mengsel en mix tot een glad beslag.

3. Tulband bakken

Schenk het beslag in de tulbandvorm en bak de tulband in ongeveer 55– 60 minuten gaar en goudbruin in de voorverwarmde oven. 

Controleer aan het einde van de baktijd of de tulband voldoende gaar is. Prik met een satéprikker in het midden van de tulband. Wanneer de prikker er schoon en droog uitkomt is de tulband gaar.

Haal de tulband direct uit de vorm door er een bord of rooster op te leggen en deze om te keren.

Laat de tulband helemaal afkoelen. 

4. Glazuur maken

Doe de poedersuiker (60 g) in een kom en voeg beetje voor beetje de champagne (1 el) en de citroensap (1 el) toe. Roer met een spatel totdat de glazuur de dikte heeft, dat het soepel van een lepel loopt.

Neem een theelepel en breng de glazuur aan op de tulband. 

 

Gratis verzending vanaf €35 in Nederland en België

Bakken.nl shop

Over ons

Wat is Bak & Spaar?

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Bestellen & betalen

Bezorgen

Retourneren

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

 
 
 
 
 
© 2023 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.