Een bruisende tulband met champagne voor een op en top Oud & Nieuw gevoel! En om het helemaal af te maken de heerlijke frisse smaak van citroen.
Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.
Verwarm de oven voor op 160 graden.
Vet de tulband grondig in met boter en bestuif de binnenkant met bloem.
Klop de boter (270 g), het fijne kristalsuiker (250 g) , de citroenrasp en een snufje zout tot een romige massa. Dit duurt ongeveer 5 tot 10 minuten. Voeg één voor één de eieren (3 stuks) toe en klop met een mixer met garden op de hoogste stand erdoor.
Mix vervolgens de kwark en de citroensap toe. Voeg al mixed de champagne in een dun straaltje toe.
Zeef de bloem (300 g) en het bakpoeder (2 theelepels) door het mengsel en mix tot een glad beslag.
Schenk het beslag in de tulbandvorm en bak de tulband in ongeveer 55– 60 minuten gaar en goudbruin in de voorverwarmde oven.
Controleer aan het einde van de baktijd of de tulband voldoende gaar is. Prik met een satéprikker in het midden van de tulband. Wanneer de prikker er schoon en droog uitkomt is de tulband gaar.
Haal de tulband direct uit de vorm door er een bord of rooster op te leggen en deze om te keren.
Laat de tulband helemaal afkoelen.
Doe de poedersuiker (60 g) in een kom en voeg beetje voor beetje de champagne (1 el) en de citroensap (1 el) toe. Roer met een spatel totdat de glazuur de dikte heeft, dat het soepel van een lepel loopt.
Neem een theelepel en breng de glazuur aan op de tulband.