🧁 Log in om je Bak & Spaar punten te bekijken of actieproducten te kopen. Lees meer.

Shop Recepten

Shop

Naar de shop Profiel Winkelwagen

Meer van bakken.nl

Recepten Bak & spaar shop
Brood Brownies
Cake
Bananenbrood Cupcakes Kruidcake Kwarkcake Stroopwafelcake
Hartig
Borrelhapjes Bladerdeeg Hartige taart
Koekjes
No Bake
Kwarktaart MonChoutaart
Pannenkoeken
American Pancakes
Taart
Appeltaart Cheesecake Chocoladetaart Kwarktaart Lemon Meringue Mini taartjes MonChoutaart
Toetjes
Thema's
Sinterklaas Kerst Bakken met kinderen Kindertraktaties Oud & Nieuw Rainbow Unicorn Verjaardag Valentijn Pasen Moederdag Halloween
Recepten
Champagne Citroen Tulband

Champagne Citroen Tulband

Champagne Citroen Tulband

Champagne Citroen Tulband

Info Benodigdheden Stappen

Een bruisende tulband met champagne voor een op en top Oud & Nieuw gevoel! En om het helemaal af te maken de heerlijke frisse smaak van citroen.

20 min. Bereidingstijd
60 min. Baktijd
 
 
 
 
 
Moeilijkheid
16 Porties
Tulband Cake Oud & Nieuw
Log in om je favoriete recepten te bewaren

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Roomboter (op kamertemperatuur)
    270 g (gram)
    Roomboter (op kamertemperatuur)
  • Suiker (kristalsuiker)
    250 g (gram)
    Suiker (kristalsuiker)
  • Ei
    3 stuks
    Ei
  • Citroenrasp
    2 stuks
    Citroenrasp
  • Citroensap
    2 el (eetlepels)
    Citroensap
  • Zout
    0.5 tl (theelepels)
    Zout

 

  • Kwark
    50 g (gram)
    Kwark
  • Champagne
    160 g (gram)
    Champagne
  • Bloem
    300 g (gram)
    Bloem
    Bekijk in de shop
  • Bakpoeder
    2 tl (theelepels)
    Bakpoeder
    Bekijk in de shop
  • Poedersuiker
    60 g (gram)
    Poedersuiker

Keukenspullen

  • Dr. Oetker Tulband bakvorm gietaluminium - Twist
    Dr. Oetker Tulband bakvorm gietaluminium - Twist
    Bekijk in de shop
  • Mixer met gardes
    Mixer met gardes
    Bekijk in de shop
  • Mengkom
    Mengkom
    Bekijk in de shop
  • Rasp
    Rasp
    Bekijk in de shop
  • Kommetje
    Kommetje
  • Pannenlikker (of spatel)
    Pannenlikker (of spatel)
    Bekijk in de shop

Stappen

1. Voorbereiden

Verwarm de oven voor op 160 graden.

Vet de tulband grondig in met boter en bestuif de binnenkant met bloem.

2. Beslag maken

Klop de boter (270 g), het fijne kristalsuiker (250 g) , de citroenrasp en een snufje zout tot een romige massa. Dit duurt ongeveer 5 tot 10 minuten. Voeg één voor één de eieren (3 stuks) toe en klop met een mixer met garden op de hoogste stand erdoor.  

Mix vervolgens de kwark en de citroensap toe. Voeg al mixed de champagne in een dun straaltje toe. 

Zeef de bloem (300 g) en het bakpoeder (2 theelepels) door het mengsel en mix tot een glad beslag.

3. Tulband bakken

Schenk het beslag in de tulbandvorm en bak de tulband in ongeveer 55– 60 minuten gaar en goudbruin in de voorverwarmde oven. 

Controleer aan het einde van de baktijd of de tulband voldoende gaar is. Prik met een satéprikker in het midden van de tulband. Wanneer de prikker er schoon en droog uitkomt is de tulband gaar.

Haal de tulband direct uit de vorm door er een bord of rooster op te leggen en deze om te keren.

Laat de tulband helemaal afkoelen. 

4. Glazuur maken

Doe de poedersuiker (60 g) in een kom en voeg beetje voor beetje de champagne (1 el) en de citroensap (1 el) toe. Roer met een spatel totdat de glazuur de dikte heeft, dat het soepel van een lepel loopt.

Neem een theelepel en breng de glazuur aan op de tulband. 

 

Gratis verzending vanaf €35 in Nederland en België

 


Voor 23:00 besteld? Dezelfde werkdag op de bus.

Door de drukte kan je bestelling 1-2 dagen later aankomen. 

Bakken.nl shop

Over ons

Wat is Bak & Spaar?

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Bestellen & betalen

Bezorgen

Retourneren

Sociale media

WhatsApp

Instagram

Facebook

Pinterest

 
 
 
 
 
© 2021 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.