Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Recepten
Champagne Citroen Tulband

Champagne Citroen Tulband

  1. Champagne Citroen Tulband
Item 1 of 1
Champagne Citroen Tulband
info
Benodigdheden
Stappen

Een bruisende tulband met champagne voor een op en top Oud & Nieuw gevoel! En om het helemaal af te maken de heerlijke frisse smaak van citroen.

20 min.Bereidingstijd
60 min.Baktijd
Moeilijkheid
16Porties
TulbandCakeOud & NieuwVerjaardagFeestdagen

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Roomboter (op kamertemperatuur)
    270 g (gram)
    Roomboter (op kamertemperatuur)
  • Suiker (kristalsuiker)
    250 g (gram)
    Suiker (kristalsuiker)
  • Ei
    3 Stuk(s)
    Ei
  • Citroenrasp
    2 Stuk(s)
    Citroenrasp
  • Citroensap
    2 el (eetlepels)
    Citroensap
  • Zout
    0.5 tl (theelepels)
    Zout

 

  • Kwark
    50 g
    Kwark
  • Champagne
    160 ml
    Champagne
  • Bloem
    300 g
    Bloem
  • Bakpoeder
    2 tl (theelepels)
    Bakpoeder
  • Poedersuiker
    60 g (gram)
    Poedersuiker

Keukenspullen

  • Dr. Oetker Tulband bakvorm gietaluminium - Twist
    Dr. Oetker Tulband bakvorm gietaluminium - Twist
  • Mixer met gardes
    Mixer met gardes
  • Mengkom
    Mengkom
    Bestel dit product online
  • Rasp
    Rasp
  • Kommetje
    Kommetje
  • Pannenlikker (of spatel)
    Pannenlikker (of spatel)
    Bestel dit product online

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Voorbereiden

Verwarm de oven voor op 160 graden.

Vet de tulband grondig in met boter en bestuif de binnenkant met bloem.

2. Beslag maken

Klop de boter (270 g), het fijne kristalsuiker (250 g) , de citroenrasp en een snufje zout tot een romige massa. Dit duurt ongeveer 5 tot 10 minuten. Voeg één voor één de eieren (3 stuks) toe en klop met een mixer met garden op de hoogste stand erdoor.  

Mix vervolgens de kwark en de citroensap toe. Voeg al mixed de champagne in een dun straaltje toe. 

Zeef de bloem (300 g) en het bakpoeder (2 theelepels) door het mengsel en mix tot een glad beslag.

3. Tulband bakken

Schenk het beslag in de tulbandvorm en bak de tulband in ongeveer 55– 60 minuten gaar en goudbruin in de voorverwarmde oven. 

Controleer aan het einde van de baktijd of de tulband voldoende gaar is. Prik met een satéprikker in het midden van de tulband. Wanneer de prikker er schoon en droog uitkomt is de tulband gaar.

Haal de tulband direct uit de vorm door er een bord of rooster op te leggen en deze om te keren.

Laat de tulband helemaal afkoelen. 

4. Glazuur maken

Doe de poedersuiker (60 g) in een kom en voeg beetje voor beetje de champagne (1 el) en de citroensap (1 el) toe. Roer met een spatel totdat de glazuur de dikte heeft, dat het soepel van een lepel loopt.

Neem een theelepel en breng de glazuur aan op de tulband. 

Bakken.nl

Over ons

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Nieuwsbrief

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

© 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.