Smeuïge, licht gekruide cake met geraspte wortels en sinaasappel. Je maakt de carrot cake af met een mooie romige topping van MonChou en sinaasappelrasp. Een kleine variatie, die 'm net dat beetje extra geeft!
Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.
Plaats het rooster iets onder het midden van de oven en verwarm de oven voor (elektrisch 150°C / hetelucht 140°C).
Bekleed de bodem van de vorm met een stuk bakpapier en vet de rand in. Rasp de oranjeschil van de sinaasappels (2 stuks) en pers 1 sinaasappel uit. Bewaar de schil en het sap apart van elkaar.
Meng in een kom het Koopmans Zelfrijzend Bakmeel (175 g), koekkruiden (1 tl), kaneel (1,5 tl) en wat zout (snufje). Zet deze apart. Mix in een andere beslagkom de eieren (2 stuks) met de lichtbruine basterdsuiker (100 g). Voeg de zonnebloemolie (75 ml) toe, mix dit kort. Dan mogen de geraspte wortels (75 g) erbij. Voeg de helft van de geraspte sinaasappelschil en 1 eetlepel sinaasappelsap toe en meng dit door het carrot cake-beslag. Voeg dan het bloemmengsel toe en mix dit in ongeveer een halve minuut tot een glad carrot cake-beslag. Je blijft de wortelrasp natuurlijk wel zien.
Doe het carrot cake-beslag in de springvorm en bak de carrot cake op een rooster, net onder het midden van de oven in ongeveer 55-60 minuten gaar. Haal de carrot cake uit de oven en laat hem in de bakvorm helemaal afkoelen. Dat duurt ongeveer een half uur.
Doe de MonChou (100 g) in een kom en mix deze met een mixer mooi glad. Voeg er de poedersuiker (10 g), citroensap (1 el), 3 eetlepels sinaasappelsap en 2/3 van de overgebleven geraspte sinaasappelschil en de Dr. Oetker Vanille Aroma (0,5 tl) aan toe en mix het weer goed door. Bestrijk de carrot cake met een heerlijke laag sinaasappeltopping.