Cakeplaat wordt steeds populairder! Heb je geen rechthoekige cakeschaal? Je kunt ook een rechthoekige platte ovenschaal gebruiken die je eerst invet. Of maak een papieren bakvorm: van een paar vellen bakpapier zet je de zijkantjes omhoog en maak de hoeken goed vast met paperclips of nietjes. Dan heb je een keer een andere bakvorm voor deze heerlijke geurige cake met peer en chocolade.
Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.
Plaats het rooster iets onder het midden van de oven en verwarm de oven voor (elektrisch 160°C / hetelucht 150°C).
Vet de vierkante bakvorm of ovenschotel in met boter of bestuif de binnenkant met bloem of gebruik bakspray (bijv. Dr. Oetker).
Klop de boter (75 g) met de mixer zacht en romig in een beslagkom. Voeg de mix uit het pak Koopmans Oud-Hollandse Kruidcake, het water (100 ml) en de eieren (3 stuks) in één keer toe. Roer het geheel met de mixer op de laagste stand in 1 minuut glad en daarna op de hoogste stand in 2 minuten tot een luchtig beslag. Voeg de Dr. Oetker Chocolate Chips (1 zakje) toe aan het beslag met behulp van een spatel. Schil de peren (3 stuks), halveer ze en snijd in de lengte dunne plakjes. Doe het beslag in de cakevorm en duw de perenplakjes in rijen in het kruidcakebeslag.
Bak de cake in circa 60 minuten gaar. Zet de cake in de cakevorm op een rooster en laat de cake 10 minuten afkoelen in de bakvorm. Haal de cake uit de vorm en laat de cake een uur op een rooster verder afkoelen.