Annet

Bakken.nl

Wat vond jij er van? Beoordeel dit recept

qr-code

Kruidcake plaat met peer en chocolade

Cakeplaat wordt steeds populairder! Heb je geen rechthoekige cakeschaal? Je kunt ook een rechthoekige platte ovenschaal gebruiken die je eerst invet. Of maak een papieren bakvorm: van een paar vellen bakpapier zet je de zijkantjes omhoog en maak de hoeken goed vast met paperclips of nietjes. Dan heb je een keer een andere bakvorm voor deze heerlijke geurige cake met peer en chocolade.

Bereiden

15 min

Baktijd

60 min

Niveau

Eenvoudig

Aantal

16 stukjes

Voorbereiden

Elektrisch 160°C / Hetelucht 150°C

  1. Stap 1

    Plaats het rooster iets onder het midden van de oven en verwarm de oven voor.

  2. Stap 2

    Vet de vierkante bakvorm of ovenschotel in met boter of bestuif de binnenkant met bloem of gebruik bakspray (bijv. Dr. Oetker).

Kruidcake beslag maken

  1. Stap 3

    • 75 g roomboter (of margarine)

    • 3 eieren

    • Pak Koopmans Oud-Hollandse Kruidcake

    • 100 ml water

    Klop de boter met de mixer zacht en romig in een beslagkom. Voeg de cakemix, het water en de eieren in één keer toe. Roer het geheel met de mixer op de laagste stand in 1 minuut glad en daarna op de hoogste stand in 2 minuten tot een luchtig beslag.

  2. Stap 4

    • Zakje Dr. Oetker Chocolate Chips

    Voeg de chocolade chips toe aan het beslag met behulp van een spatel.

  3. Stap 5

    • 3 peren

    Schil de peren, halveer ze en snijd in de lengte dunne plakjes.

  4. Stap 6

    Doe het beslag in de cakevorm en duw de perenplakjes in rijen in het kruidcake beslag.

Kruidcake bakken

  1. Stap 7

    Bak de cake in circa 60 minuten gaar.

    Gaarproef

    Omdat er natte peer in het beslag zit, kan het bakken wat langer duren. Steek met een prikker in het beslag om te kijken of het gaar is.

  2. Stap 8

    Zet de cake in de cakevorm op een rooster en laat de cake 10 minuten afkoelen in de bakvorm. Haal de cake uit de vorm en laat de cake een uur op een rooster verder afkoelen.

Ontvang makkelijk de lekkerste recepten, schrijf je in

Lekker hè al die recepten! Schrijf je in voor onze Bakken.nl nieuwsbrief en krijg elke maand de nieuwste recepten en leuke bakverhalen per e-mail. Zo mis je niets.