Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Thuisbakkers Recepten
Heerlijke lotus speculations cupcakes met een zachte Swiss meringue botercrème

Heerlijke lotus speculations cupcakes met een zachte Swiss meringue botercrème

Dit recept is van: Ovenvanam

  1. Heerlijke lotus speculations cupcakes met een zachte Swiss meringue  botercrème
  2. Heerlijke lotus speculations cupcakes met een zachte Swiss merengue botercreme
Item 1 of 2
Heerlijke lotus speculations cupcakes met een zachte Swiss meringue botercrème
info
Benodigdheden
Stappen
Deze heerlijke lotus speculoos cupcakes met velvet zachte frosting zijn een feestje voor je bezoek! Super rijk in smaak en wel echt iets speciaals. Lekker tijdens de koudere maanden, maar ook altijd genieten geblazen de andere dagen van het jaar.
40 min.Bereidingstijd
20 min.Bak- of opstijftijd
Tips & Tricks
- boter voor de frosting op kamer temperatuur. - als de frosting niet samen komt was de boter te koud. Haal iets uit de kom, smelt dat, en voeg het weer terug
Thema receptenFeestdagenWinterVerjaardagZoete receptenCakeCupcakes & muffins

Benodigdheden

Ingrediënten

  • 140 gram lotus koekkruimels
  • 515 gram roomboter
  • 180 gram bruine basterdsuiker
  • 1 theelepel kaneel
  • 500 gram kristalsuiker
  • 230 gram eiwit
  • Snuf zout

 

  • Lotus speculoos spread (zo’n pot)
  • 3 grote eieren
  • 180 gram bloem
  • 120 milliliter melk
  • 1 eetlepel vanille
  • 1/4 theelepel baksoda
  • 1 theelepel bakpoeder

Keukenspullen

  • Cupcake papiertjes
  • Cupcake vorm
  • Weegschaal
  • Maatbeker
  • Pannen
  • Mixer (hand mixer of keukenmachine mixer
  • Harder opzetstuk
  • Spatelopzetstuk
  • Oven

Stappen

Stap: 1

Plaats het rooster in het bidden van de oven en verwarm deze op 170 graden Celsius (hete lucht oven)

Stap: 2

Lotus kruimel ingrediënten: ⁃ 140 gram lotus koek kruimels ⁃ 60 gram bruine basterdsuiker ⁃ 1 tsp kaneel ⁃ 60 gram gesmolten boter Bereiding kruimels: Doe de kruimels in een grote kom. Heb je geen voorgekochte kruimels, verpulver dan lotus koekjes tot een kruimel die niet zo fijn als zand hoeft te zijn maar wel wat grover mag blijven. Voeg hieraan de suiker kaneel en gesmolten boter toe. Mix dit tot het een klonterig geheel word wat er uit ziet als grote klompjes

Stap: 3

Cupcake ingrediënten: ⁃ 115 gram roomboter ⁃ 100 gram kristalsuiker ⁃ 120 gram bruine basterd suiker ⁃ 3 eieren op kamer temperatuur ⁃ 1 tbs vanille extract ⁃ 180 gram bloem ⁃ 1 tsp bak poeder ⁃ 1/4 tsp baking soda ⁃ 1/4 tsp zout ⁃ 120 milliliter melk Bereiding cupcake beslag: Mix de boter totdat hij luchtig is geklopt. Voeg hierna de kristal en basterdsuiker er aan toe. Als dit goed gemengd is mix je 1 voor 1 de eieren door het beslag. Als dit geheel gemixt is voeg je de helft van de bloem aan het beslag toe en de droge ingrediënten. Als dit gemixt is kun je de melk aan het beslag toevoegen. Mix dit weer tot de melk is opgenomen in het beslag. Voeg als laatste de 2e helft van de bloem toe aan het beslag en mix tot dat de bloem is opgenomen in het beslag.

Stap: 4

Cupcake vormpjes vullen: Leg een bodem met de lotus kruimels in de cupcake vormpjes. Vul de vormpjes daarna tot 1/3 met beslag, herhaal dit proces weer en eindig met een 3e laag kruimels bovenop het beslag. Je kan hier een keer met een tandenstoker door heen gaan om de kruimels even te verdelen. LET OP, dit is geen must!!

Stap: 5

Zet de cupcakes in de oven die je hebt voorverwarmd op 170 graden Celsius. Dit voor 18 minuten lang. Laat de cupcakes afkoelen voordat je ze gaat versieren met frosting.

Stap: 6

Frosting ingrediënten ⁃ lotus spread naar smaak ⁃ 230 gram Eiwit ⁃ 400 gram suiker Suiker ⁃ 340 gram Roomboter OP KAMERTEMPERATUUR ⁃ Snuf zout Bereiding frosting Doe de suiker samen met de eiwitten in een pan en verhit dit op midden-hoog vuur au bain Marie totdat de suiker granulaten zijn versmolten. Blijf tijdens dit proces rustig door de pan roeren om te voorkomen dat de eiwitten gaan stollen. Zodra het mengsel samengekomen is klop je dit op tot een stijve merengue met een staande mixer (of voor de enthousiastelingen met de hand(mixer)). Hiervoor gebruik je het harder opzetstuk Tijdens het mixen snijd je de boter in kleine stukjes. Terwijl je dit doet kan je ook een snuf zout toevoegen. Wanneer de merengue stijf is, wissel je naar het platte meng opzetstuk en voeg je stuk voor stuk de blokjes boter toe. Het kan eruit zien dat het gaat schiften, gewoon lekker door laten kloppen en na enige tijd komt dit mooi samen tot 1 egaal geheel. Zodra de frosting is samen gekomen voeg je de lotus toe, doe dit naar smaak. Twee grote eetlepels zou goed moeten zijn!!

Stap: 7

Decoreren: Pak een opspuit stukje wat jij leuk vindt! Doe het opspuit stukje in de zak, vul deze daarna met je gemaakte frosting. In de tussentijd smelt je wat lotus spread in de magnetron zodat hij wat vloeibaarder wordt. Spuit de cupcakes op hoe jij dit mooi vindt, dit kan van binnen naar buiten zijn, in laagjes, met een ijsbollepel etc. ‘Drizzle’ de gesmolten lotus over de cupcakes en genieten maar !!!!!

Stap: 8

***TIP*** Als het nog niet genoeg speculoos/lotus is, kun je de speculoos wat zachter laten worden door het iets te verwarmen (niet vloeibaar) en in een spuitzak te stoppen. Dan kun je voordat je de cupcakes gaat decoreren met frosting de binnenkant vullen met speculoos!

Over dit recept

Dit recept is van Ovenvanam

Bakken.nl

Over ons

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Nieuwsbrief

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

© 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.