Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Recepten
Feesttulband met Licor 43, sinaasappel en witte chocolade

Feesttulband met Licor 43, sinaasappel en witte chocolade

Dit recept is van: Annet

  1. Kersttulband Sinaasappel Licor 43 Witte Chocolade recept
  2. kersttulband Licor 43/Sinaasappel en Witte chocolade - annette
Item 1 of 2
Feesttulband met Licor 43, sinaasappel en witte chocolade
info
Benodigdheden
Stappen

Deze tulband met Licor 43, sinaasappel en witte chocolade is de perfecte toevoeging aan ieder feest. Serveer deze cake als dessert tijdens de kerstdagen of maak een spektakelstuk voor tijdens de paasbrunch. Eet smakelijk!

20 min.Bereidingstijd
60 min.Baktijd
Moeilijkheid
16Porties
TulbandCakeKerstSinaasappelBakken met likeurOud & NieuwFeestdagenFeestdagen

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Bloem
    300 g
    Bloem
  • Roomboter (zacht)
    300 g (gram)
    Roomboter (zacht)
  • Ei
    5 Stuk(s)
    Ei
  • Witte basterdsuiker
    300 g (gram)
    Witte basterdsuiker
  • Sinaasappel (biologisch)
    2 Stuk(s)
    Sinaasappel (biologisch)
  • Zout
    0.25 tl (theelepels)
    Zout

 

  • Kwark
    125 g (gram)
    Kwark
  • Licor 43®
    80 ml
    Licor 43®
  • Dr. Oetker Backin bakpoeder
    2.5 tl (theelepels)
    Dr. Oetker Backin bakpoeder
  • Witte chocolade
    100 g (gram)
    Witte chocolade
  • Poedersuiker
    60 g (gram)
    Poedersuiker
  • Sinaasappelsap
    2 el (eetlepels)
    Sinaasappelsap

Keukenspullen

  • Dr. Oetker Tulband bakvorm gietaluminium - Creative
    Dr. Oetker Tulband bakvorm gietaluminium - Creative
  • Mixer met gardes
    Mixer met gardes
  • Mengkom
    Mengkom
    Bestel dit product online
  • Rasp
    Rasp
  • Kommetje
    Kommetje
  • Spatel
    Spatel
    Bestel dit product online

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Voorbereiden

Verwarm de oven voor (elektrisch 160°C / hetelucht 140°C)

Vet de tulband in met boter en bestuif de binnenkant met bloem.

Rasp de schil van de sinaasappels.

2. Kersttulband maken

Klop de boter (300 g), de witte basterdsuiker (300 g) , de sinaasappelrasp en het zout (1/4 theelepel) tot een romige massa. Voeg een voor één voor één de eieren (5 stuks) toe en klop ze met een mixer met garden op de hoogste stand door het beslag.  

Mix vervolgens de kwark (125 gram) en de Licor 43® (50 ml) door het beslag.

Zeef de bloem (300 g) en het bakpoeder (2,5 theelepel) door het mengsel en mix tot een glad beslag. Schep als laatste de grofgehakte witte chocolade (100 gram) door het beslag.

Schenk het beslag in de tulbandvorm en zet de vorm in de voorverwarmde oven.

3. De tulband bakken

Bak de tulband in ongeveer 50 – 60 minuten gaar en goudbruin in de voorverwarmde oven.

Controleer aan het einde van de baktijd of de tulband voldoende gaar is. Prik met een satéprikker in het midden van de tulband. Wanneer de prikker er schoon en droog uitkomt is de tulband gaar.

Haal de tulband direct uit de vorm door er een bord of rooster op te leggen en deze om te keren. Laat de tulband helemaal afkoelen.

4. Glazuur maken

Doe de poedersuiker (60 g) in een kom en voeg beetje voor beetje de Licor 43® (30 ml) en de sinaanappelsap (2 eetlepels) toe. Roer met een spatel totdat de glazuur zo dik is dat het soepel van een lepel loopt.

Breng de glazuur op de tulband aan met een theelepel.

Maak de tulband af door sinaasappelrasp over de tulband te strooien.

Meer kersttulband recepten

  1. Kersttulband met amandelschaafsel en speculaaskruiden
    Moeilijk
    5
    10 min.
  2. Feesttulband met Licor 43, sinaasappel en witte chocolade
    Gemiddeld
    4
    20 min.
  3. Mini (weggeef) kersttulbandjes
    Makkelijk
    0
    15 min.
  4. Kersttulband met noten en spijs
    Moeilijk
    5
    15 min.
  5. Kersttulband met tutti frutti
    Moeilijk
    0
    30 min.
  6. Kersttulband met amaretti en spijs
    Moeilijk
    4
    20 min.
Item 1 of 6

Bakken.nl

Over ons

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Nieuwsbrief

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

© 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.