🧁 Log in om je Bak & Spaar punten te bekijken of actieproducten te kopen. Lees meer.

Recepten Bak & Spaar
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten
Inloggen
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten

Terug Menu

  • Bak & Spaar
    • Bak & Spaar Shop
  • Recepten
    • Favoriete recepten
    • Zoete recepten
      • Zoete recepten
      • Taart
        • Taart
        • Appeltaart
        • Biscuittaart
        • Cheesecake
        • Chocoladetaart
        • Fruittaart recepten
        • Slof
        • Worteltaart
      • Zonder oven
      • Brownies
      • Cake
        • Cake
        • Appelcake
        • Bananenbrood
        • Cupcakes & muffins
        • Kruidcake
        • Kwarkcake
        • Red velvet
        • Stroopwafel
        • Tulband
      • Desserts
      • Donuts
      • Gebak
      • Koekjes
      • Pannenkoeken
        • Pannenkoeken
        • American Pancakes
      • Soezen
      • Wafels
      • Zoet brood
      • Oliebollen
    • Hartige recepten
      • Hartige recepten
      • Bladerdeeg
      • Borrelhapjes
      • Brood
      • Hartige taart
      • Quiche
    • Lifestyle recepten
      • Lifestyle recepten
      • Glutenvrij bakken
      • Lactosevrij bakken
      • Vegan bakken
      • Vegetarisch bakken
    • Thema recepten
      • Thema recepten
      • Winter
      • Feestdagen
        • Feestdagen
        • Valentijn
        • Koningsdag
        • Pasen
        • Moederdag
        • Vaderdag
        • Halloween
        • Sinterklaas
        • Kerst
        • Oud & Nieuw
      • Verjaardag
      • Bakken met kinderen
        • Bakken met kinderen
        • Kindertraktaties
      • Geboorte
      • Brunch
      • High tea
      • Regenboog
      • Fruit
        • Fruit
        • Appels
        • Aardbei
        • Citroen
        • Frambozen
        • Sinaasappel
        • Kersen
        • Ananas
        • Blauwe bessen
        • Bessen
        • Bramen
    • Baktips
  • Bak & spaar shop
  • Profiel
    • Profiel
    • Account aanpassen
    • Wachtwoord wijzigen
    • Bestelgeschiedenis
    • Favoriete recepten
    • Favoriete producten
  • Contact
Zoete recepten
Taart
Appeltaart Biscuittaart Cheesecake Chocoladetaart Fruittaart recepten Slof Worteltaart
Zonder oven Brownies
Cake
Appelcake Bananenbrood Cupcakes & muffins Kruidcake Kwarkcake Red velvet Stroopwafel Tulband
Desserts Donuts Gebak Koekjes
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen Wafels Zoet brood Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg Borrelhapjes Brood Hartige taart Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken Lactosevrij bakken Vegan bakken Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn Koningsdag Pasen Moederdag Vaderdag Halloween Sinterklaas Kerst Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte Brunch High tea Regenboog
Fruit
Appels Aardbei Citroen Frambozen Sinaasappel Kersen Ananas Blauwe bessen Bessen Bramen
Baktips
Recepten
Feesttulband met Licor 43, sinaasappel en witte chocolade

Feesttulband met Licor 43, sinaasappel en witte chocolade

Dit recept is van: Annet

Kersttulband Sinaasappel Licor 43 Witte Chocolade recept kersttulband Licor 43/Sinaasappel en Witte chocolade - annette
Feesttulband met Licor 43, sinaasappel en witte chocolade
Info Benodigdheden Stappen

Deze tulband met Licor 43, sinaasappel en witte chocolade is de perfecte toevoeging aan ieder feest. Serveer deze cake als dessert tijdens de kerstdagen of maak een spektakelstuk voor tijdens de paasbrunch. Eet smakelijk!

20 min. Bereidingstijd
60 min. Baktijd
 
 
 
 
 
Moeilijkheid
16 Porties
Tulband Cake Kerst Sinaasappel Likeur Oud & Nieuw Feestdagen Feestdagen
4
38 beoordelingen Geef jouw mening
Dit recept al eens gemaakt? Beoordeel het recept.

Nog geen beoordelingen. ${ totalRatings } beoordeling. ${ totalRatings } beoordelingen.

Bedankt voor je beoordeling!
${ message.value }
${ message.value }

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Bloem
    300 g
    Bloem
  • Roomboter (zacht)
    300 g (gram)
    Roomboter (zacht)
  • Ei
    5 Stuk(s)
    Ei
  • Witte basterdsuiker
    300 g (gram)
    Witte basterdsuiker
  • Sinaasappel (biologisch)
    2 Stuk(s)
    Sinaasappel (biologisch)
  • Zout
    0.25 tl (theelepels)
    Zout

 

  • Kwark
    125 g (gram)
    Kwark
  • Licor 43®
    80 ml
    Licor 43®
  • Dr. Oetker Backin bakpoeder
    2.5 tl (theelepels)
    Dr. Oetker Backin bakpoeder
  • Witte chocolade
    100 g (gram)
    Witte chocolade
  • Poedersuiker
    60 g (gram)
    Poedersuiker
  • Sinaasappelsap
    2 el (eetlepels)
    Sinaasappelsap

Keukenspullen

  • Dr. Oetker Tulband bakvorm gietaluminium - Creative
    Dr. Oetker Tulband bakvorm gietaluminium - Creative
    Productdetails
  • Mixer met gardes
    Mixer met gardes
  • Mengkom
    Mengkom
    Bestel dit product online
  • Rasp
    Rasp
    Productdetails
  • Kommetje
    Kommetje
  • Spatel
    Spatel
    Bestel dit product online

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Voorbereiden

Verwarm de oven voor (elektrisch 160°C / hetelucht 140°C)

Vet de tulband in met boter en bestuif de binnenkant met bloem.

Rasp de schil van de sinaasappels.

2. Kersttulband maken

Klop de boter (300 g), de witte basterdsuiker (300 g) , de sinaasappelrasp en het zout (1/4 theelepel) tot een romige massa. Voeg een voor één voor één de eieren (5 stuks) toe en klop ze met een mixer met garden op de hoogste stand door het beslag.  

Mix vervolgens de kwark (125 gram) en de Licor 43® (50 ml) door het beslag.

Zeef de bloem (300 g) en het bakpoeder (2,5 theelepel) door het mengsel en mix tot een glad beslag. Schep als laatste de grofgehakte witte chocolade (100 gram) door het beslag.

Schenk het beslag in de tulbandvorm en zet de vorm in de voorverwarmde oven.

3. De tulband bakken

Bak de tulband in ongeveer 50 – 60 minuten gaar en goudbruin in de voorverwarmde oven.

Controleer aan het einde van de baktijd of de tulband voldoende gaar is. Prik met een satéprikker in het midden van de tulband. Wanneer de prikker er schoon en droog uitkomt is de tulband gaar.

Haal de tulband direct uit de vorm door er een bord of rooster op te leggen en deze om te keren. Laat de tulband helemaal afkoelen.

4. Glazuur maken

Doe de poedersuiker (60 g) in een kom en voeg beetje voor beetje de Licor 43® (30 ml) en de sinaanappelsap (2 eetlepels) toe. Roer met een spatel totdat de glazuur zo dik is dat het soepel van een lepel loopt.

Breng de glazuur op de tulband aan met een theelepel.

Maak de tulband af door sinaasappelrasp over de tulband te strooien.

Meer kersttulband recepten

Kersttulband met amandelschaafsel en speculaaskruiden
Moeilijk
5
10 min.
Feesttulband met Licor 43, sinaasappel en witte chocolade
Gemiddeld
4
20 min.
Mini (weggeef) kersttulbandjes
Makkelijk
-
15 min.
Kersttulband met noten en spijs
Moeilijk
5
15 min.
Kersttulband met tutti frutti
Moeilijk
-
30 min.
Kersttulband met amaretti en spijs
Moeilijk
4
20 min.
 

Gratis verzending vanaf €35 in Nederland en België

Bakken.nl shop

Over ons

Wat is Bak & Spaar?

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Bestellen & betalen

Bezorgen

Retourneren

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

 
 
 
 
 
© 2023 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.