Deze tulband met Licor 43, sinaasappel en witte chocolade is de perfecte toevoeging aan ieder feest. Serveer deze cake als dessert tijdens de kerstdagen of maak een spektakelstuk voor tijdens de paasbrunch. Eet smakelijk!
Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.
Verwarm de oven voor (elektrisch 160°C / hetelucht 140°C)
Vet de tulband in met boter en bestuif de binnenkant met bloem.
Rasp de schil van de sinaasappels.
Klop de boter (300 g), de witte basterdsuiker (300 g) , de sinaasappelrasp en het zout (1/4 theelepel) tot een romige massa. Voeg een voor één voor één de eieren (5 stuks) toe en klop ze met een mixer met garden op de hoogste stand door het beslag.
Mix vervolgens de kwark (125 gram) en de Licor 43® (50 ml) door het beslag.
Zeef de bloem (300 g) en het bakpoeder (2,5 theelepel) door het mengsel en mix tot een glad beslag. Schep als laatste de grofgehakte witte chocolade (100 gram) door het beslag.
Schenk het beslag in de tulbandvorm en zet de vorm in de voorverwarmde oven.
Bak de tulband in ongeveer 50 – 60 minuten gaar en goudbruin in de voorverwarmde oven.
Controleer aan het einde van de baktijd of de tulband voldoende gaar is. Prik met een satéprikker in het midden van de tulband. Wanneer de prikker er schoon en droog uitkomt is de tulband gaar.
Haal de tulband direct uit de vorm door er een bord of rooster op te leggen en deze om te keren. Laat de tulband helemaal afkoelen.
Doe de poedersuiker (60 g) in een kom en voeg beetje voor beetje de Licor 43® (30 ml) en de sinaanappelsap (2 eetlepels) toe. Roer met een spatel totdat de glazuur zo dik is dat het soepel van een lepel loopt.
Breng de glazuur op de tulband aan met een theelepel.
Maak de tulband af door sinaasappelrasp over de tulband te strooien.