Laat je betoveren door de frisse smaak van yoghurtcake. De structuur is luchtig en zacht, precies zoals je wilt bij een klassieker voor bij de koffie of thee Deze veelzijdige cake past bij elk moment: van een rustig ontbijt tot een vrijmibo. Hij is perfect voor als je indruk wilt maken zonder uren in de keuken te staan. Probeer 'm vandaag zelf!
Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.
Plaats het rooster iets onder het midden in de oven en verwarm de oven voor op 160 graden (elektrisch), 150 graden (heteluchtoven) of stand 2 (gasoven).
Vet de cakevorm in met boter en bestuif de binnenkant met bloem.
Klop de eieren schuimig. Voeg de overige ingrediënten toe aan de eieren en spatel alles goed door elkaar. Als er klontjes boter achterblijven is dat geen probleem.
Schenk het beslag in de cakevorm en zet de vorm in de voorverwarmde oven.
Bak de cake in ongeveer 45-55 minuten gaar en goudbruin in de voorverwarmde oven.
Controleer aan het einde van de baktijd of de cake voldoende gaar is. Prik met een satéprikker in het midden van de cake. Wanneer de prikker er schoon en droog uitkomt is de cake gaar.
Haal de cake direct uit de vorm door er een bord of rooster op te leggen en deze om te keren. Laat de cake helemaal afkoelen.