🧁 Log in om je Bak & Spaar punten te bekijken of actieproducten te kopen. Lees meer.
Een keer iets anders dan een standaard slagroomtaart? Dan is deze verjaardagsrol een goed alternatief. Een overheerlijk fris en fruitige taartje van biscuitdeeg en met citroenvulling.
Vind je het leuk om je baksels te delen of inspiratie op te doen bij andere bakhelden? Word dan snel lid van onze Bakhelden facebook groep!
Nog geen beoordelingen. ${ totalRatings } beoordeling. ${ totalRatings } beoordelingen.
Bedankt voor je beoordeling! Wat vind je van dit recept?Verwarm de oven voor op 170 graden.
Leg een bakpapiertje op de bakplaat.
Doe de biscuitmix (330 g), de eieren (5 stuks) en het water (50 ml) in een beslagkom. Meng dit eerst op de laagste stand goed door elkaar tot dat het een gladde massa is en mix de ingrediënten daarna op de hoogste stand in 5 minuten tot een luchtig beslag.
Schep het beslag op de bakplaat en smeer deze helemaal uit over de plaat.
Bak de plak op 170 graden in 20-30 minuten gaar en goudbruin.
Smeer het potje lemon curd uit op de biscuit plak. Mix de bavaroismix (100 g), lobbige slagroom (500 g) en het water (125) en smeer dit boven op de lemon curd uit.
Rol het geheel op tot een rol. Leg deze voor 12 uur in de koelkast op om op te stijven.
Klop de overige slagroom (100 ml) samen met de vanillesuiker (1 zakje) stijf.
Snij de 2 randen aan de zijkant af en breng een dun laagje slagroom aan om de sprinkles te laten plakken. Spuit met het spuitmondje de overige slagroom (ca. 90 g) bovenop en leg er wat fruit bij ter decoratie.
Vind je het leuk om je baksels te delen of inspiratie op te doen bij andere bakhelden? Word dan snel lid van onze Bakhelden facebook groep!