Een keer iets anders dan een standaard slagroomtaart? Dan is deze verjaardagsrol een goed alternatief. Een overheerlijk fris en fruitig taartje van biscuitdeeg met een slagroom- en citroenvulling.
Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.
Verwarm de oven voor (elektrisch: 170 °C/hetelucht 170 °C, voorkeur voor elektrisch).
Haal de bakplaat uit de oven en leg hier een vel bakpapier op.
Doe de biscuitmix (1 pak), de eieren (5 stuks) en het water (50 ml) in een beslagkom.
Mix dit eerst op de laagste stand goed door elkaar tot een gladde massa. Mix vervolgens op de hoogste stand gedurende 5 minuten tot een luchtig beslag.
Schep het beslag op de bakplaat en smeer helemaal uit.
Bak de plak in het midden van de oven in ca. 20 minuten gaar en goudbruin. Bestrooi ondertussen een schone theedoek licht met wat kristalsuiker.
Kiep de plak biscuittaart (direct uit de oven) ondersteboven op de theedoek. Rol de plak op en laat opgerold gedurende een halfuur afkoelen.
Klop de slagroom (500 ml) samen met de klop-fix (2 zakjes) stijf. Wanneer de slagroom bijna stijf is, voeg je ook de vanillesuiker (2 zakjes) toe. Meng dit goed.
Rol de plak biscuit voorzichtig uit, verwijder het bakpapier en besmeer de binnenkant vervolgens met een dikke laag lemon curd.
Neem ongeveer de helft van de slagroom en smeer dit uit over de lemon curd.
Rol het geheel op tot een rol. Het kan zijn dat er wat scheurtjes aan de buitenkant van je cakerol zichtbaar zijn. Dit is niet erg, want je smeert de rol af met slagroom.
Snij aan beide zijkanten een dunne rand af zodat deze mooi recht zijn.
Leg de cakerol op een bord of plank en besmeer de buitenkant met de overige slagroom. Gebruik hiervoor een (palet)mes.
Strooi en plak sprinkles aan de buitenkant van de cakerol en klaar is jouw vrolijke verjaardagsrol!
Let op! Wil je de cake aan de bovenkant versieren met behulp van een gekarteld spuitmondje? Smeer de buitenkant dan af met een dunner laagje slagroom zodat je genoeg over hebt om de spuitzak mee te vullen.