Madeleines zijn ongelooflijk lekkere, smaakvolle kleine sponge cakejes en met dit recept supersnel klaar. Met deze witte chocoladedip en framboos kruimels is het ook nog eens heerlijke traktatie: net een ijsje!
Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.
Plaats het rooster in het midden van de oven en verwarm de oven voor (elektrisch 200°C / hetelucht 190°C).
Vet de madeleine bakvorm alvast in met wat gesmolten roomboter (20 g). Zorg dat de rest van de roomboter (125 g) goed op kamertemperatuur is en lekker zacht.
Doe de eieren (3 stuks) en de fijne kristalsuiker (125 g) in een kom en klop tot een mooie romige massa. Dit duurt 5 minuten.
Meng de Koopmans Patentbloem Kristal (180 g) met het Dr. Oetker Backin bakpoeder (2 tl). Zeef de bloem met bakpoeder boven de beslagkom. Doe dit in drie delen.
Voeg als laatste de zachte roomboter (125 g) en de honing (1 el) toe. Schep dit met een spatel door het beslag totdat het een glad beslag is.
Doe het beslag in een spuitzak of neem twee lepels. Vul de madeleinevorm met het beslag. Vul de vormpjes niet te vol omdat anders de vormpjes over zullen lopen tijdens het bakken.
Bak de madeleines in 8 tot 10 minuten goudbruin. Schijf ze uit de bakvorm op een schaal om af te koelen en herhaal het bakken totdat het beslag op is.
Neem een pan met kokend water. Doe de witte chocolade (100 g) in een vuurvaste kom en smelt de chocolade au bain-marie.
Doop de madeleines tot ongeveer halverwege in de gesmolten witte chocolade. Verkruimel de gevriesdroogde frambozen (1-2 el) en deze er ook overheen.
Leg de madeleines op bijv. een vel bakpapier en laat de witte chocolade stollen.