Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Recepten
Oma's cake

Oma's cake

Dit recept is van: Annet

  1. Recept - Bakken.nl - Oma-s cake
Item 1 of 1
Oma's cake
info
Benodigdheden
Stappen

Droom terug naar vroeger met deze klassieke Oma’s cake. Deze luchtige, zachte vanillecake heeft een rijke, boterige smaak. De textuur is heerlijk smeuïg, perfect voor bij de koffie of op familieverjaardagen. Na slechts een kwartiertje voorbereiden kan je hem al in de oven schuiven! Een ideale traktatie voor elke gelegenheid!

15 min.Bereidingstijd
55 min.Baktijd
Moeilijkheid
12-15Porties
Zoete receptenCake

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Boter
    250 g (gram)
    Boter
  • Witte basterdsuiker
    250 g (gram)
    Witte basterdsuiker
  • Zout
    1 snufje(s)
    Zout
  • Ei
    5 null
    Ei
  • Bloem
    250 g (gram)
    Bloem
  • Dr. Oetker Backin bakpoeder
    1.5 tl (theelepels)
    Dr. Oetker Backin bakpoeder

Keukenspullen

  • Mixer met gardes
    Mixer met gardes
  • Mengkom
    Mengkom
    Bestel dit product online
  • Spatel
    Spatel
    Bestel dit product online
  • Cakeblik 30 cm
    Cakeblik 30 cm

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

  1. Recept - Bakken.nl - Oma-s cake - Stap voor stap - 1>
  2. Recept - Bakken.nl - Oma-s cake - Stap voor stap - 2>
  3. Recept - Bakken.nl - Oma-s cake - Stap voor stap - 3>
  4. Recept - Bakken.nl - Oma-s cake - Stap voor stap - 4>
  5. Recept - Bakken.nl - Oma-s cake - Stap voor stap - 5>
Item 1 of 5

1. Voorbereiden

Plaats het rooster iets onder het midden in de oven en verwarm de oven voor op 160 graden (hetelucht), 170 graden (elektrisch) of stand 2 (gasoven)

Vet de cakevorm in met boter en bestuif de binnenkant met bloem.

Klop de boter (250g), de witte basterdsuiker (250g) en het zout (snufje) tot een romige massa. Voeg een voor één voor één de eieren (5 stuks) toe en klop ze met een mixer met garden op de hoogste stand door het beslag.

Zeef de bloem (250g) en het bakpoeder (1,5 tl.) door het mengsel en mix tot een glad beslag

  1. Recept - Bakken.nl - Oma-s cake - Stap voor stap - 6>
Item 1 of 1

2. Oma's cake bakken

Bak de cake in ongeveer 50 – 60 minuten gaar en goudbruin in de voorverwarmde oven.

Controleer aan het einde van de baktijd of de cake voldoende gaar is. Prik met een satéprikker in het midden van de cake. Wanneer de prikker er schoon en droog uitkomt is de cake gaar.

Haal de cake direct uit de vorm door er een bord of rooster op te leggen en deze om te keren. Laat de cake helemaal afkoelen.

Meer frisse cakerecepten

  1. Citroencake met MonChou en kersen
    Gemiddeld
    4
    30 min.
  2. Citroen meringue kwarkcake
    Moeilijk
    4
    25 min.
  3. Laagjescake met kwark en aardbeien
    Gemiddeld
    4
    20 min.
  4. Kwarkcake met framboos
    Gemiddeld
    4
    20 min.
  5. Appelkwarkcake
    Gemiddeld
    4
    15 min.
Item 1 of 5

Bakken.nl

Over ons

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Nieuwsbrief

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

© 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.