Droom terug naar vroeger met deze klassieke Oma’s cake. Deze luchtige, zachte vanillecake heeft een rijke, boterige smaak. De textuur is heerlijk smeuïg, perfect voor bij de koffie of op familieverjaardagen. Na slechts een kwartiertje voorbereiden kan je hem al in de oven schuiven! Een ideale traktatie voor elke gelegenheid!
Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.
Plaats het rooster iets onder het midden in de oven en verwarm de oven voor op 160 graden (hetelucht), 170 graden (elektrisch) of stand 2 (gasoven)
Vet de cakevorm in met boter en bestuif de binnenkant met bloem.
Klop de boter (250g), de witte basterdsuiker (250g) en het zout (snufje) tot een romige massa. Voeg een voor één voor één de eieren (5 stuks) toe en klop ze met een mixer met garden op de hoogste stand door het beslag.
Zeef de bloem (250g) en het bakpoeder (1,5 tl.) door het mengsel en mix tot een glad beslag
Bak de cake in ongeveer 50 – 60 minuten gaar en goudbruin in de voorverwarmde oven.
Controleer aan het einde van de baktijd of de cake voldoende gaar is. Prik met een satéprikker in het midden van de cake. Wanneer de prikker er schoon en droog uitkomt is de cake gaar.
Haal de cake direct uit de vorm door er een bord of rooster op te leggen en deze om te keren. Laat de cake helemaal afkoelen.