Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Recepten
Oma's cake

Oma's cake

Dit recept is van: Annet

  1. Recept - Bakken.nl - Oma-s cake
Item 1 of 1
Oma's cake
info
Benodigdheden
Stappen

Oma’s cake stond vroeger altijd op tafel bij verjaardagen en koffiemomenten. De geur van versgebakken cake vulde het hele huis en maakte iedereen hongerig naar dat eerste plakje cake. Met een simpel beslag, een stevige handmixer en een goede bakvorm toverde oma in een handomdraai een cake uit de oven die zacht en luchtig was. Die traditie kun jij nu voortzetten. Met de juiste ingrediënten en een beetje aandacht lukt het je om precies zo’n heerlijke vanillecake te bakken, zoals oma dat ook altijd deed.

Deze cake heeft een zachte, smeuïge textuur en een volle, boterige smaak. Je proeft direct het verschil als je werkt met echte roomboter en verse eieren. De kruim is fijn en toch luchtig, waardoor elke hap wegsmelt in je mond. Hij past perfect bij een kop koffie of thee, maar doet het ook goed als basis voor feestelijke toppings zoals een dun laagje glazuur of een laagje poedersuiker. Of serveer hem met vers fruit en slagroom als luxe dessert.

Het mooie is dat je maar een kwartier nodig hebt om het beslag te maken. Daarna doet de oven de rest. Terwijl de cake rustig bakt, vult je keuken zich met die vertrouwde geur die direct een huiselijke sfeer geeft. Na het afkoelen snijd je 'oma's cake' aan en geniet je van een traktatie die bij elke gelegenheid past. Deze cake maakt elk moment bijzonder en brengt je terug naar vroeger!

15 min.Bereidingstijd
55 min.Baktijd
Moeilijkheid
12-15Porties
Zoete receptenCake

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Boter
    250 g (gram)
    Boter
  • Witte basterdsuiker
    250 g (gram)
    Witte basterdsuiker
  • Zout
    1 snufje(s)
    Zout
  • Ei
    5 null
    Ei
  • Bloem
    250 g (gram)
    Bloem
  • Dr. Oetker Backin bakpoeder
    1.5 tl (theelepels)
    Dr. Oetker Backin bakpoeder

Keukenspullen

  • Mixer met gardes
    Mixer met gardes
  • Mengkom
    Mengkom
    Bestel dit product online
  • Spatel
    Spatel
    Bestel dit product online
  • Cakeblik 30 cm
    Cakeblik 30 cm

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

  1. Recept - Bakken.nl - Oma-s cake - Stap voor stap - 1>
  2. Recept - Bakken.nl - Oma-s cake - Stap voor stap - 2>
  3. Recept - Bakken.nl - Oma-s cake - Stap voor stap - 3>
  4. Recept - Bakken.nl - Oma-s cake - Stap voor stap - 4>
  5. Recept - Bakken.nl - Oma-s cake - Stap voor stap - 5>
Item 1 of 5

1. Voorbereiden

Plaats het rooster iets onder het midden in de oven en verwarm de oven voor op 160 graden (hetelucht), 170 graden (elektrisch) of stand 2 (gasoven)

Vet de cakevorm in met boter en bestuif de binnenkant met bloem.

Klop de boter (250g), de witte basterdsuiker (250g) en het zout (snufje) tot een romige massa. Voeg een voor één voor één de eieren (5 stuks) toe en klop ze met een mixer met garden op de hoogste stand door het beslag.

Zeef de bloem (250g) en het bakpoeder (1,5 tl.) door het mengsel en mix tot een glad beslag

  1. Recept - Bakken.nl - Oma-s cake - Stap voor stap - 6>
Item 1 of 1

2. Oma's cake bakken

Bak de cake in ongeveer 50 – 60 minuten gaar en goudbruin in de voorverwarmde oven.

Controleer aan het einde van de baktijd of de cake voldoende gaar is. Prik met een satéprikker in het midden van de cake. Wanneer de prikker er schoon en droog uitkomt is de cake gaar.

Haal de cake direct uit de vorm door er een bord of rooster op te leggen en deze om te keren. Laat de cake helemaal afkoelen.

Meer frisse cakerecepten

  1. Citroencake met MonChou en kersen
    Gemiddeld
    4
    30 min.
  2. Citroen meringue kwarkcake
    Moeilijk
    4
    25 min.
  3. Laagjescake met kwark en aardbeien
    Gemiddeld
    4
    20 min.
  4. Kwarkcake met framboos
    Gemiddeld
    4
    20 min.
  5. Appelkwarkcake
    Gemiddeld
    4
    15 min.
Item 1 of 5

Bakken.nl

Over ons

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Nieuwsbrief

Toegankelijkheidsverklaring

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

© 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.