Koopmans

Wat vond jij er van? Beoordeel dit recept

qr-code

Appelkwarkcake

In dit appelcake recept vervang je de helft van de boter door kwark. Dat geeft een heerlijke frisse smaak. Deze appelcake bak je met Koopmans Boerencakemeel.

Bereiden

15 min

Baktijd

60 min

Niveau

Gemiddeld

Aantal

12 taartpunten

Voorbereiden

Elektrisch 160°C / Hetelucht 145°C

  1. Stap 1

    Plaats het rooster iets onder het midden van de oven. Verwarm de oven voor.

  2. Stap 2

    Vet de springvorm in met boter of gebruik een bakspray (bijvoorbeeld van Dr. Oetker).

Appelkwark cakebeslag maken

  1. Stap 3

    • 3 appels (harde zure)

    Schil de appels, snijd ze in vieren, verwijder de klokhuizen en kerf de bolle kant van de appelparten enkele keren in de lengte in.

  2. Stap 4

    • 100 g boter

    • 100 g kwark

    • 200 g suiker

    Mix de kwark met de suiker en boter tot een lichtgekleurd romige geheel.

  3. Stap 5

    • 200 g Koopmans Boerencakemeel

    • 4 eieren

    Voeg de eieren en het boerencakemeel tegelijk toe en mix alles goed door tot een egaal kwarkcake mengsel.

  4. Stap 6

    Mix het beslag op de hoogste stand in ca 4 minuten luchtig. Schep het kwark-cakebeslag in de vorm en strijk de bovenkant glad.

Appel-kwarkcake bakken

  1. Stap 7

    Druk tot slot de appelparten met de ingekerfde kant naar boven in het cakebeslag. Bak de appelkwarkcake vervolgens in ongeveer 60 minuten gaar en goudbruin.

    Serveertip

    Verwarm 4 eetlepels abrikozenjam met wat citroensap en bestrijk hiermee direct de warme appelkwarkcake.

Ontvang makkelijk de lekkerste recepten, schrijf je in

Lekker hè al die recepten! Schrijf je in voor onze Bakken.nl nieuwsbrief en krijg elke maand de nieuwste recepten en leuke bakverhalen per e-mail. Zo mis je niets.