Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Recepten
Appelkwarkcake

Appelkwarkcake

Dit recept is van: Koopmans

  1. appelkwarkcake
Item 1 of 1
Appelkwarkcake
info
Benodigdheden
Stappen

In dit appelcakerecept vervang je de helft van de boter door kwark. Dat geeft een heerlijke frisse smaak. Deze appelcake bak je met Koopmans Boerencakemeel.

15 min.Bereidingstijd
60 min.Baktijd
Moeilijkheid
12Porties
Lifestyle receptenCakeAppelsKwarkAppelcakeVerjaardag

Benodigdheden

Ingrediënten

  •  
    3 Stuk(s)
    Appel (hardzuur)
  • Boter (ongezouten roomboter)
    100 g
    Boter (ongezouten roomboter)
  • Kwark
    100 g
    Kwark
  • Suiker (fijne)
    200 g
    Suiker (fijne)
  • Koopmans Boerencakemeel
    200 g
    Koopmans Boerencakemeel
  • Ei
    4 Stuk(s)
    Ei

Keukenspullen

  • Springvorm Ø24 cm
    Springvorm Ø24 cm
    Bestel dit product online
  •  
    Schilmesje
  • Mengkom
    Mengkom
    Bestel dit product online
  • Boter om in te vetten
    Boter om in te vetten
  • Mixer met gardes
    Mixer met gardes

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Voorbereiden

Plaats het rooster iets onder het midden van de oven. Verwarm de oven voor (elektrisch 160°C / hetelucht 145°C).

Vet de springvorm in met boter of gebruik een bakspray (bijvoorbeeld van Dr. Oetker).

2. Appelkwarkcakebeslag maken

Schil de appels (3 stuks), snijd ze in vieren, verwijder de klokhuizen en kerf de bolle kant van de appelparten enkele keren in de lengte in. Mix de kwark (100 g) met de suiker (200 g) en boter (100 g) tot een lichtgekleurd romige geheel. Voeg de eieren (4 stuks) en het Koopmans Boerencakemeel (200 g) tegelijk toe en mix alles goed door tot een egaal kwarkcakemengsel. Mix het beslag op de hoogste stand in ca 4 minuten luchtig. Schep het kwarkcakebeslag in de vorm en strijk de bovenkant glad.

3. Appelkwarkcake bakken

Druk tot slot de appelparten met de ingekerfde kant naar boven in het cakebeslag. Bak de appelkwarkcake vervolgens in ongeveer 60 minuten gaar en goudbruin.

Over dit recept

Koopmans

Dit recept is van Koopmans

Al sinds 1846 maakt Koopmans het Nederlandse gezinnen gemakkelijk om zelf iets lekkers te bakken. We horen regelmatig: ‘ik bak met Koopmans, want dan weet ik zeker dat het lukt’. En daar zijn we best trots op. Jaren geleden begon het met een boekweitmolen in Holwerd en inmiddels staan onze producten in alle supermarkten.

Meer frisse cakerecepten

  1. Citroencake met MonChou en kersen
    Gemiddeld
    4
    30 min.
  2. Citroen meringue kwarkcake
    Moeilijk
    4
    25 min.
  3. Laagjescake met kwark en aardbeien
    Gemiddeld
    4
    20 min.
  4. Kwarkcake met framboos
    Gemiddeld
    4
    20 min.
  5. Appelkwarkcake
    Gemiddeld
    4
    15 min.
Item 1 of 5

Bakken.nl

Over ons

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Nieuwsbrief

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

© 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.