In dit appelcakerecept vervang je de helft van de boter door kwark. Dat geeft een heerlijke frisse smaak. Deze appelcake bak je met Koopmans Boerencakemeel.
Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.
Plaats het rooster iets onder het midden van de oven. Verwarm de oven voor (elektrisch 160°C / hetelucht 145°C).
Vet de springvorm in met boter of gebruik een bakspray (bijvoorbeeld van Dr. Oetker).
Schil de appels (3 stuks), snijd ze in vieren, verwijder de klokhuizen en kerf de bolle kant van de appelparten enkele keren in de lengte in. Mix de kwark (100 g) met de suiker (200 g) en boter (100 g) tot een lichtgekleurd romige geheel. Voeg de eieren (4 stuks) en het Koopmans Boerencakemeel (200 g) tegelijk toe en mix alles goed door tot een egaal kwarkcakemengsel. Mix het beslag op de hoogste stand in ca 4 minuten luchtig. Schep het kwarkcakebeslag in de vorm en strijk de bovenkant glad.
Druk tot slot de appelparten met de ingekerfde kant naar boven in het cakebeslag. Bak de appelkwarkcake vervolgens in ongeveer 60 minuten gaar en goudbruin.
Al sinds 1846 maakt Koopmans het Nederlandse gezinnen gemakkelijk om zelf iets lekkers te bakken. We horen regelmatig: ‘ik bak met Koopmans, want dan weet ik zeker dat het lukt’. En daar zijn we best trots op. Jaren geleden begon het met een boekweitmolen in Holwerd en inmiddels staan onze producten in alle supermarkten.