🧁 Log in om je Bak & Spaar punten te bekijken of actieproducten te kopen. Lees meer.

Recepten Bak & Spaar
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten
Inloggen
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten

Terug Menu

  • Bak & Spaar
    • Bak & Spaar Shop
  • Recepten
    • Favoriete recepten
    • Zoete recepten
      • Zoete recepten
      • Taart
        • Taart
        • Appeltaart
        • Biscuittaart
        • Cheesecake
        • Chocoladetaart
        • Fruittaart recepten
        • Slof
        • Worteltaart
      • Zonder oven
      • Brownies
      • Cake
        • Cake
        • Appelcake
        • Bananenbrood
        • Cupcakes & muffins
        • Kruidcake
        • Kwarkcake
        • Red velvet
        • Stroopwafel
        • Tulband
      • Desserts
      • Donuts
      • Gebak
      • Koekjes
      • Pannenkoeken
        • Pannenkoeken
        • American Pancakes
      • Soezen
      • Wafels
      • Zoet brood
      • Oliebollen
    • Hartige recepten
      • Hartige recepten
      • Bladerdeeg
      • Borrelhapjes
      • Brood
      • Hartige taart
      • Quiche
    • Lifestyle recepten
      • Lifestyle recepten
      • Glutenvrij bakken
      • Lactosevrij bakken
      • Vegan bakken
      • Vegetarisch bakken
    • Thema recepten
      • Thema recepten
      • Winter
      • Feestdagen
        • Feestdagen
        • Valentijn
        • Koningsdag
        • Pasen
        • Moederdag
        • Vaderdag
        • Halloween
        • Sinterklaas
        • Kerst
        • Oud & Nieuw
      • Verjaardag
      • Bakken met kinderen
        • Bakken met kinderen
        • Kindertraktaties
      • Geboorte
      • Brunch
      • High tea
      • Regenboog
      • Fruit
        • Fruit
        • Appels
        • Aardbei
        • Citroen
        • Frambozen
        • Sinaasappel
        • Kersen
        • Ananas
        • Blauwe bessen
        • Bessen
        • Bramen
    • Baktips
  • Bak & spaar shop
  • Profiel
    • Profiel
    • Account aanpassen
    • Wachtwoord wijzigen
    • Bestelgeschiedenis
    • Favoriete recepten
    • Favoriete producten
  • Contact
Zoete recepten
Taart
Appeltaart Biscuittaart Cheesecake Chocoladetaart Fruittaart recepten Slof Worteltaart
Zonder oven Brownies
Cake
Appelcake Bananenbrood Cupcakes & muffins Kruidcake Kwarkcake Red velvet Stroopwafel Tulband
Desserts Donuts Gebak Koekjes
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen Wafels Zoet brood Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg Borrelhapjes Brood Hartige taart Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken Lactosevrij bakken Vegan bakken Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn Koningsdag Pasen Moederdag Vaderdag Halloween Sinterklaas Kerst Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte Brunch High tea Regenboog
Fruit
Appels Aardbei Citroen Frambozen Sinaasappel Kersen Ananas Blauwe bessen Bessen Bramen
Baktips
Recepten
Cake donuts

Cake donuts

Dit recept is van: Annet

Cake donuts cake donuts
Cake donuts
Info Benodigdheden Stappen

Cake donuts zijn zowel cake als donut! Deze vrolijke donuts worden in de oven gebakken, zijn gemaakt van heerlijke cake en worden afgewerkt met een roze glazuur en kleurrijke sprinkles. Laat je creativiteit stromen! Experimenteer met verschillende glazuurkleuren en sprinkles om elke cake donut tot jouw unieke meesterwerk te maken ✨🍩

15 min. Bereidingstijd
25 min. Baktijd
 
 
 
 
 
Moeilijkheid
10-12 Porties
Cake donuts versieren

Plaats de kom met het bereide roze glazuur in een grotere kom met warm water. Hierdoor blijft het glazuur vloeibaar en kun je de cake donuts één voor één decoreren met glazuur en sprinkles. Op deze manier maak je snel en eenvoudig prachtige cake donuts.

Donuts Cake Kindertraktaties
5
1 beoordeling Geef jouw mening
Dit recept al eens gemaakt? Beoordeel het recept.

Nog geen beoordelingen. ${ totalRatings } beoordeling. ${ totalRatings } beoordelingen.

Bedankt voor je beoordeling!
${ message.value }
${ message.value }

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Dr. Oetker Roze Koeken
    1 pak
    Dr. Oetker Roze Koeken
  • Boter of margarine (op kamertemperatuur)
    140 g (gram)
    Boter of margarine (op kamertemperatuur)
  • Water
    75 ml
    Water
  • Water (kokend)
    25 ml
    Water (kokend)
  • Dr. Oetker Unicorn Strooisel
    1 Strooibusje(s)
    Dr. Oetker Unicorn Strooisel

Keukenspullen

  • Mixer met gardes
    Mixer met gardes
  • Dr. Oetker Donut Bakvorm
    Dr. Oetker Donut Bakvorm
    Bestel dit product online
  • Dr. Oetker Bakspray
    Dr. Oetker Bakspray

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Voorbereiden

Zorg dat de boter op kamertemperatuur en zacht is.   Plaats het rooster iets onder het midden van de oven en verwarm de oven voor: 150 graden (hete lucht) 160 graden (elektrische oven) stand 2 (gasoven)

2. Cake donuts maken

Klop de boter met de mixer in een beslagkom zacht. 

Voeg de boter (140 gr) en het water (75 ml) toe aan de mix voor roze koeken

Mix het geheel daarna op de hoogste stand in twee minuten tot een glad beslag. 

Spray de bakvorm gelijkmatig in met de bakspray. Na 1 minuut drogen is de bakvorm klaar voor gebruik.

Verdeel het beslag over de bodempjes van de bakvormpjes.  

3. Cake donuts bakken

Plaats de bakvorm in het midden van de voorverwarmde oven en bak de donuts in 25-30 minuten gaar.  De cake donuts zijn gaar als je met je vinger licht op de koek drukt en deze terugveert (let op: is heet) 

Laat de donuts vervolgens goed afkoelen.  

4. Cake donuts decoreren

Vul een waterkoker en breng water aan de kook. 

Doe de glazuurmix in een beslagkom, voeg daar 25 ml heet water aan toe (afwegen is nauwkeuriger) en roer het geheel met een mixer op de laagste stand tot een gladde massa.

Klop het mengsel met de mixer in 2 minuten op de hoogste stand luchtig en laat het 5 minuten rusten. 

Roer de glazuurmassa goed door elkaar (geen kleurpuntjes meer zichtbaar) en verdeel dit met een lepel over de donuts. Besprenkel de donuts met de unicorn sprinkles.

Laat de donuts nu nog minimaal 30 minuten staan zodat het glazuur goed aan droogt. 

 

Gratis verzending vanaf €35 in Nederland en België

Bakken.nl shop

Over ons

Wat is Bak & Spaar?

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Bestellen & betalen

Bezorgen

Retourneren

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

 
 
 
 
 
© 2023 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.