Kruiden, rozijnen en walnoten is niet voor niets een combinatie die je vaak samen ziet gaan. En in deze heerlijk geurende kruidcake proef je het allemaal! Echt heerlijk als tussendoortje of als traktatie bij een kopje koffie of thee.
Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.
Verwarm de oven voor (elektrisch 160°C / hetelucht 150°C). Vet het cakeblik in met boter en bestuif de binnenkant met bloem of gebruik een bakspray, bijvoorbeeld van Dr. Oetker.
Klop de roomboter (75 g) met de mixer zacht en romig in een beslagkom. Voeg de mix uit het pak Koopmans Oud-Hollandse Kruidcake, het water (100 ml) en de eieren (3 stuks) in één keer toe. Roer het geheel met de mixer op de laagste stand in 1 minuut glad en daarna op de hoogste stand in 2 minuten tot een luchtig beslag. Hak de walnoten (80 g) grof en wel de rozijnen (70 g) 5 minuten in een kom met lauwwarm water. Roer de rozijnen en de walnoten door het kruidcakebeslag.
Doe het beslag in de cakevorm en bak de cake in circa 60 minuten gaar. Zet de cake in de cakevorm op een rooster en laat 10 minuten afkoelen in het cakeblik. Haal de cake uit de vorm en laat de cake een uur op een rooster verder afkoelen.
Al sinds 1846 maakt Koopmans het Nederlandse gezinnen gemakkelijk om zelf iets lekkers te bakken. We horen regelmatig: ‘ik bak met Koopmans, want dan weet ik zeker dat het lukt’. En daar zijn we best trots op. Jaren geleden begon het met een boekweitmolen in Holwerd en inmiddels staan onze producten in alle supermarkten.