Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Recepten
Kruidcake met walnoot en rozijnen

Kruidcake met walnoot en rozijnen

Dit recept is van: Koopmans

  1. Kruidcake met walnoot en rozijnen W
Item 1 of 1
Kruidcake met walnoot en rozijnen
info
Benodigdheden
Stappen

Kruiden, rozijnen en walnoten is niet voor niets een combinatie die je vaak samen ziet gaan. En in deze heerlijk geurende kruidcake proef je het allemaal! Echt heerlijk als tussendoortje of als traktatie bij een kopje koffie of thee.

20 min.Bereidingstijd
60 min.Baktijd
Moeilijkheid
17-23Porties
WalnotenNotenRozijnenCakeKruidcake

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Roomboter (op kamertemperatuur)
    75 g
    Roomboter (op kamertemperatuur)
  • Ei
    3 Stuk(s)
    Ei
  • Koopmans Kruidcake
    1 Pak
    Koopmans Kruidcake
  • Water
    100 ml
    Water
  • Rozijnen
    70 g
    Rozijnen
  •  
    80 g
    Walnoten

Keukenspullen

  • Mengkom
    Mengkom
    Bestel dit product online
  • Cakevorm 30 cm
    Cakevorm 30 cm
    Bestel dit product online
  • Mixer met gardes
    Mixer met gardes
  • Boter of bakspray om mee in te vetten
    Boter of bakspray om mee in te vetten
    Bestel dit product online

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Voorbereiden

Verwarm de oven voor (elektrisch 160°C / hetelucht 150°C). Vet het cakeblik in met boter en bestuif de binnenkant met bloem of gebruik een bakspray, bijvoorbeeld van Dr. Oetker.

2. Kruidcakebeslag maken

Klop de roomboter (75 g) met de mixer zacht en romig in een beslagkom. Voeg de mix uit het pak Koopmans Oud-Hollandse Kruidcake, het water (100 ml) en de eieren (3 stuks) in één keer toe. Roer het geheel met de mixer op de laagste stand in 1 minuut glad en daarna op de hoogste stand in 2 minuten tot een luchtig beslag. Hak de walnoten (80 g) grof en wel de rozijnen (70 g) 5 minuten in een kom met lauwwarm water. Roer de rozijnen en de walnoten door het kruidcakebeslag.

3. Kruidcake bakken

Doe het beslag in de cakevorm en bak de cake in circa 60 minuten gaar. Zet de cake in de cakevorm op een rooster en laat 10 minuten afkoelen in het cakeblik. Haal de cake uit de vorm en laat de cake een uur op een rooster verder afkoelen.

Over dit recept

Koopmans

Dit recept is van Koopmans

Al sinds 1846 maakt Koopmans het Nederlandse gezinnen gemakkelijk om zelf iets lekkers te bakken. We horen regelmatig: ‘ik bak met Koopmans, want dan weet ik zeker dat het lukt’. En daar zijn we best trots op. Jaren geleden begon het met een boekweitmolen in Holwerd en inmiddels staan onze producten in alle supermarkten.

Bakken.nl

Over ons

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Nieuwsbrief

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

© 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.