Kardemom cakejes met stoofpeer zijn zacht, geurend en perfect voor bij de koffie. De kruim is luchtig en de stukjes stoofpeer geven elke hap iets fris en lekker veel smaak. Zin in stoofperen cake maar dan in handzame vorm? Met deze cakejes zet je hetzelfde gevoel op tafel, maar dan in mini’s.
In dit recept voor stoofpeertjes cake maak je een glad beslag met kardemom en schep je dit in kleine vormpjes. Verdeel stukjes stoofpeer over het beslag en bak de cakejes tot ze veerkrachtig aanvoelen en goudbruin kleuren. Zo krijg je kleine cakejes met een mooie structuur en een zachte binnenkant.
Serveer de kardemom cakejes met stoofpeer lauwwarm of afgekoeld. Bestuif licht met poedersuiker of geef er een lepel yoghurt of slagroom bij. Bewaar de cakejes luchtdicht, dan blijven ze lekker. Met dit recept voor stoofperen cake in cakejesvorm heb je snel iets feestelijks op tafel.
Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.
Verwarm de oven voor op 150 graden (heteluchtoven), 160 graden (elektrisch) of stand 2-3 (gasoven)
Plaats het rooster iets onder het midden van de oven en verwarm de oven voor.
Vet de cakevormpjes in met boter en bestuif de binnenkant met bloem of gebruik bakspray (bijv. Dr. Oetker). Of gebruik cupcakepapiertjes in de cupcake baktray.
Bereid het beslag: Klop met de mixer de boter (150g) zacht en romig in een beslagkom. Voeg de cakemix, kardemom (3 theelepels), melk (50ml) en de eieren in één keer toe. Roer het geheel met de mixer op de laagste stand in 1 minuut tot een glad geheel. Klop het beslag daarna met de mixer op de hoogste stand in circa 2 minuten tot een luchtig beslag.
Doe het beslag in de cakevormpjes en bak de cakejes in 25-30 minuten gaar en goudbruin.
Zet de cakejes in de cakevormpjes op een rooster en laat de cake 3-4 minuten afkoelen.
Haal de cakejes uit de vorm en laat de cakejes minimaal een uur op een rooster verder afkoelen.
Schil de stoofperen en verwijder de klokhuizen. Doe het water, de bruine basterdsuiker, kaneelstokjes en de citroenschil in de pan. Voeg de stoofperen toe aan het water en breng het geheel aan de kook. Zet de warmtebron laag en laat de peren 2 uur stoven.
Laat de stoofperen volledig afkoelen.
Klop de slagroom met de suiker lobbig en voeg de mascarpone toe. Klop door tot het mengsel stijf is en doe het in een spuitzak.
Zet de cakejes op een bord, spuit een mooi motief op de cakejes, decoreer de cakejes met de stoofpeer en bestrooi met wat kardemom.