Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Recepten
Kardemom cakejes met stoofpeer

Kardemom cakejes met stoofpeer

Dit recept is van: Annet

  1. Kardemom Cake
Item 1 of 1
Kardemom cakejes met stoofpeer
info
Benodigdheden
Stappen

Kardemom cakejes met stoofpeer: smeuïg, kruidig en superluxe. De cake zit bomvol kardemom, kaneel, mascarpone en een frisse touch van citroen. Samen met die zachte stoofpeer smelt ‘ie op je tong. Ideaal voor bij de borrel of als gezellig toetje!

45 min.Bereidingstijd
30 min.Baktijd
Moeilijkheid
8-12Porties
Zoete receptenCakeFruitKaneelCitroen

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Koopmans fijne cake
    Koopmans fijne cake
  • Roomboter (of margarine)
    150 g (gram)
    Roomboter (of margarine)
  • Ei
    4 null
    Ei
  • Melk
    50 ml
    Melk
  • Kardemom
    3 tl (theelepels)
    Kardemom
  • Boter of bakspray om mee in te vetten
    Boter of bakspray om mee in te vetten
    Bestel dit product online
  •  
    1 Kg
    Stoofpeer

 

  • Lichtbruine basterdsuiker
    75 g (gram)
    Lichtbruine basterdsuiker
  •  
    2 null
    Kaneelstokje
  •  
    0.25 null
    Schil van een biologische citroen
  • Water
    350 ml
    Water
  • Slagroom (opgeklopt)
    250 ml
    Slagroom (opgeklopt)
  • Mascarpone
    125 g (gram)
    Mascarpone
  • Vanillesuiker
    3 Zakje(s)
    Vanillesuiker

Keukenspullen

  • Tartelette vormpjes (of tartelette blik)
    Tartelette vormpjes (of tartelette blik)
  •  
    Cupcake baktray
  •  
    Spuitzak (met spuitmondje)

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

  1. Kardemom cakejes stap 1>
Item 1 of 1

1. Voorbereiden Kardemom cakejes

Verwarm de oven voor op 150 graden (heteluchtoven), 160 graden (elektrisch) of stand 2-3 (gasoven)

Plaats het rooster iets onder het midden van de oven en verwarm de oven voor.  

Vet de cakevormpjes in met boter en bestuif de binnenkant met bloem of gebruik bakspray (bijv. Dr. Oetker). Of gebruik cupcakepapiertjes in de cupcake baktray.  

Bereid het beslag: Klop met de mixer de boter (150g) zacht en romig in een beslagkom. Voeg de cakemix, kardemom (3 theelepels), melk (50ml) en de eieren in één keer toe. Roer het geheel met de mixer op de laagste stand in 1 minuut tot een glad geheel. Klop het beslag daarna met de mixer op de hoogste stand in circa 2 minuten tot een luchtig beslag.  

  1. Kardemom cakejes stap 2>
  2. Kardemom cakejes stap 3>
Item 1 of 2

2. Bakken Kardemom cakejes

Doe het beslag in de cakevormpjes en bak de cakejes in 25-30 minuten gaar en goudbruin.

Zet de cakejes in de cakevormpjes op een rooster en laat de cake 3-4 minuten afkoelen.

Haal de cakejes uit de vorm en laat de cakejes minimaal een uur op een rooster verder afkoelen. 

    Item 1 of 1

    3. Voorbereiden stoofperen

    Schil de stoofperen en verwijder de klokhuizen. Doe het water, de bruine basterdsuiker, kaneelstokjes en de citroenschil in de pan. Voeg de stoofperen toe aan het water en breng het geheel aan de kook. Zet de warmtebron laag en laat de peren 2 uur stoven.  

    Laat de stoofperen volledig afkoelen.  

      Item 1 of 1

      4. Voorbereiden Mascarpone slagroom

      Klop de slagroom met de suiker lobbig en voeg de mascarpone toe. Klop door tot het mengsel stijf is en doe het in een spuitzak.  

        Item 1 of 1

        5. Opbouwen Kardemom cakejes

        Zet de cakejes op een bord, spuit een mooi motief op de cakejes, decoreer de cakejes met de stoofpeer en bestrooi met wat kardemom.  

        Herfstig bakken 🍁

        1. Paddenstoelen van eiwitschuim
          Moeilijk
          0
          15 min.
        2. Appeltaart met spijs en honing
          Moeilijk
          4
          40 min.
        3. Paddenstoel cakejes
          Makkelijk
          5
          20 min.
        4. Appelkoeken met anijs
          Makkelijk
          5
          15 min.
        Item 1 of 4
        Meer herfstige recepten

        Bakken.nl

        Over ons

        Algemene voorwaarden

        Privacybeleid

        Cookiebeleid

        Compliance

        Nieuwsbrief

        Klantenservice

        Contact

        Veelgestelde vragen

        Sociale media

        Instagram

        Facebook

        Pinterest

        © 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.