Annet

Bakken.nl

Wat vond jij er van? Beoordeel dit recept

qr-code

Wolkencake kaneel-appel schnitt

Een heerlijke extra luchtige cake met appel en kaneelroom, die voortreffelijke smaken van het seizoen!

Bereiden

20 min

Baktijd

65 min

Niveau

Gemiddeld

Aantal

16 plakjes

Voorbereiden

Elektrisch 160°C / Hetelucht 150°C

  1. Stap 1

    Plaats het rooster iets onder het midden van de oven en verwarm de oven voor.

  2. Stap 2

    Vet de bakvorm in met wat boter of een bakspray.

  3. Stap 3

    • 1 appel

    Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd de appel in kleine blokjes.

Maak een cakebeslag

  1. Stap 4

    • 100 g slagroom

    • 2 eieren

    • 1 pak Dr. Oetker Wolken Appel Kaneel

    Weeg 100 gram slagroom af in een beslagkom en voeg hier 2 eieren en het zakje cakemix aan toe.

  2. Stap 5

    Mix het geheel met een mixer met garden op de laagste stand goed door elkaar.

  3. Stap 6

    Klop het beslag daarna op de hoogste stand in 2 minuten tot een luchtig beslag. Verdeel het beslag in de cakevorm en strijk het glad.

  4. Stap 7

    Verdeel de appelblokjes over het beslag.

Maak een kaneelbeslag

  1. Stap 8

    • 2 eieren

    • 100 g slagroom

    Weeg opnieuw 100 gram slagroom af in de beslagkom, voeg 2 eieren toe én het zakje kaneelmix. Mix het geheel met een mixer met garden op de laagste stand goed door elkaar.

  2. Stap 9

    Klop het beslag daarna op de hoogste stand in 2 minuten tot een luchtig beslag.

  3. Stap 10

    Verdeel het kaneelbeslag over de appelstukjes. Zorg hierbij dat alle appelstukjes bedekt zijn.

Bak de kaneel-appel cake

  1. Stap 11

    Bak de kaneel-appelcake op het rooster in de voorverwarmde oven in 60 tot 70 minuten gaar.

    Prik met een satéprikker in het midden van de cake, als deze er droog en schoon uitkomt, is de cake gaar.

  2. Stap 12

    Verwijder na het bakken de cake uit de cakevorm en laat de cake volledig afkoelen op een rooster.

Kaneelroom vulling bereiden

  1. Stap 13

    • 250 g mascarpone

    Roer eerst de mascarpone los.

  2. Stap 14

    • 1 tl kaneel

    • 200 g slagroom

    • 2 zakjes Dr. Oetker Vanillesuiker

    Klop de slagroom stijf met vanille suiker. Roer de mascarpone door slagroom en voeg de kaneel toe.

  3. Stap 15

    Doe de kaneelroom in een spuitzak met kartelmondje en snijd de afgekoelde cake in 3 lagen.

  4. Stap 16

    Decoreer elke cakelaag met de kaneelroom. Doe dit met een licht ronddraaiende bewegingen. Zeef eventueel nog een snufje kaneel over de bovenste roomlaag.

Ontvang makkelijk de lekkerste recepten, schrijf je in

Lekker hè al die recepten! Schrijf je in voor onze Bakken.nl nieuwsbrief en krijg elke maand de nieuwste recepten en leuke bakverhalen per e-mail. Zo mis je niets.