Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Recepten
Cakerol met mascarpone en chocolade

Cakerol met mascarpone en chocolade

Dit recept is van: Annet

  1. sinterklaas cakerol recept
Item 1 of 1
Cakerol met mascarpone en chocolade
info
Benodigdheden
Stappen

Wil je er echt een feestje van maken deze Sinterklaas? Maak dan deze cakerol met mascarpone en chocolade. Daar maak je de Sint en alle andere genodigden sowieso blij mee!

9 min.Baktijd
Moeilijkheid
12Porties
SinterklaasThema receptenCakeChocoladeSpeculaasMandarijnenFeestdagen

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Ei
    5 Stuk(s)
    Ei
  • Suiker (kristalsuiker)
    100 g (gram)
    Suiker (kristalsuiker)
  • Speculaaskruiden
    10 g (gram)
    Speculaaskruiden
  • Maizena (bijv. Koopmans)
    5 g (gram)
    Maizena (bijv. Koopmans)
  • Bloem
    100 g (gram)
    Bloem
  • Zout
    null snufje(s)
    Zout
  • Mascarpone
    125 g (gram)
    Mascarpone

 

  • Slagroom (ongezoet)
    325 ml
    Slagroom (ongezoet)
  • Dr. Oetker Suiker met Vanillesmaak
    2 Zakje(s)
    Dr. Oetker Suiker met Vanillesmaak
  •  
    1 Blik(ken)
    Mandarijntjes (blik)
  •  
    2 handje(s)
    Chocolade kruidnoten (wit-puur-melk)
  • Melkchocolade
    125 g (gram)
    Melkchocolade
  •  
    Snoepgoed (Sinterklaas)

Keukenspullen

  • Mixer met gardes
    Mixer met gardes
  • Mengkom
    Mengkom
    Bestel dit product online
  • Theedoek
    Theedoek
  • Pan met hittebestendige schaal  (au bain-marie)
    Pan met hittebestendige schaal (au bain-marie)
  • Rooster met uitlekbak
    Rooster met uitlekbak
  • Spuitzak (met gekarteld spuitmondje)
    Spuitzak (met gekarteld spuitmondje)
    Bestel dit product online
  • Mes (scherp)
    Mes (scherp)
  • Pannenlikker (of spatel)
    Pannenlikker (of spatel)
    Bestel dit product online

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Biscuit bakken

Verwarm de heteluchtoven voor op 220 graden.

Splits de eieren (5 stuks). Doe de eiwitten in een brandschone kom. Start met het stijfkloppen van de eiwitten met een mixer. Voeg lepel voor lepel de suiker toe wanneer de eiwitten stijf beginnen te worden en klop de eiwitten op tot alle suiker is opgenomen.

Zet de mixer uit en meng voorzichtig met een spatel het eigeel door het eiwitmengsel.

Zeef als laatste de maizena (5 g), bloem (100 g) en het zout (snufje) boven de kom. Spatel dit en de speculaaskruiden (10 g) vervolgens voorzichtig door het eimengsel. Doe het beslag op een bakplaat en strijk het mooi glad. Maak er een mooie rechthoek van. Strijk het niet te lang glad, anders strijk je de lucht eruit.

Bak de biscuit 7-9 minuten goudbruin.

Leg een schone theedoek op tafel. Bestrooi de theedoek met kristalsuiker (2 el). Haal de biscuit direct van de bakplaat en leg deze op z’n kop op de theedoek. Trek het bakpapier van de biscuit. Rol de biscuit met de theedoek voorzichtig op. Laat de biscuit volledig afkoelen in de theedoek.

2. Mascarponevulling maken

Klop de slagroom (125 g) met de vanillesuiker (2 zakjes) op. Spatel voorzichtig de mascarpone door de slagroom.

Rol de theedoek uit en bestrijk deze met de slagroomvulling. Hou iets apart voor de garnering (zet dit koel weg zodat het op kan stijven).

Let op! Snijd de zijkanten nog niet recht af. Doe dit pas aan het einde.

Verdeel de mandarijntjes (1 blikje, uitgelekt) en de grof gehakte kruidnootjes (2 handjes) over de slagroomvulling. Duw de mandarijntjes en de kruidnootjes in de vulling. Hou een aantal mandarijntjes over voor de garnering.

Rol de cake voorzichtig op. Leg de cake met de sluiting naar beneden. Zet de rol in de koelkast om op te stijven.

3. Chocolade ganache maken

Smelt de chocolade (125 g) au bain-marie en voeg de slagroom (125 g) toe. Roer dit goed door elkaar. Let op! Roer niet te hard want dan ontstaan er luchtbelletjes.

Laat de ganache 5 minuten afkoelen.

Leg de rol op een rooster met een bak of bakplaat eronder. Overgiet de rol met de ganache. Is nog niet de hele cake bedekt? Roer dan de overgebleven ganache weer bij elkaar en giet nogmaals over de rol.

Laat de cakerol met de ganache in de koelkast opstijven.

4. Cakerol decoreren

Doe de slagroomvulling in een spuitzak met een spuitmondje.

Snij de voor en de achterkant van de rol netjes af zodat er strakke uiteinden ontstaan.

Spuit de slagroomvulling in een mooie baan bovenop de rol. Decoreer de rol met de rest van het snoepgoed en de mandarijntjes.

De leukste Sinterklaas recepten

  1. Tiramisu Sinterklaasjes met Tia Maria®
    Gemiddeld
    5
    20 min.
  2. Cakerol met mascarpone en chocolade
    Gemiddeld
    4
    0 min.
  3. Pietenmutsjes macarons
    Moeilijker
    2
    20 min.
  4. Pakjesboot cake
    Gemiddeld
    3
    30 min.
  5. Sinterklaastulband
    Makkelijk
    0
    20 min.
Item 1 of 5

Bakken.nl

Over ons

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Nieuwsbrief

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

© 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.