🧁 Log in om je Bak & Spaar punten te bekijken of actieproducten te kopen. Lees meer.

Recepten Bak & Spaar
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten

Terug Menu

  • Bak & Spaar
    • Bak & Spaar Shop
  • Recepten
    • Favoriete recepten
    • Zoete recepten
      • Zoete recepten
      • Taart
        • Taart
        • Appeltaart
        • Biscuittaart
        • Cheesecake
        • Chocoladetaart
        • Fruittaart recepten
        • Slof
        • Worteltaart
      • Zonder oven
      • Brownies
      • Cake
        • Cake
        • Bananenbrood
        • Cupcakes & muffins
        • Kruidcake
        • Kwarkcake
        • Red velvet
        • Stroopwafel
        • Tulband
      • Desserts
      • Donuts
      • Gebak
      • Koekjes
      • Pannenkoeken
      • Soezen
      • Wafels
      • Zoet brood
    • Hartige recepten
      • Hartige recepten
      • Bladerdeeg
      • Borrelhapjes
      • Brood
      • Cake
      • Hartige taart
      • Quiche
    • Lifestyle recepten
      • Lifestyle recepten
      • Glutenvrij bakken
      • Lactosevrij bakken
      • Vegan bakken
      • Vegetarisch bakken
    • Thema recepten
      • Thema recepten
      • Moederdag
      • Bakken met kinderen
        • Bakken met kinderen
        • Kindertraktaties
      • Regenboog
      • Seizoen bakken
        • Seizoen bakken
        • Lente
        • Zomer
        • Herfst
        • Winter
      • Geboorte
      • Verjaardag
      • Reisje door Europa
      • Brunch
      • Halloween
      • Sinterklaas
      • Kerst
      • Oud & Nieuw
      • Valentijn
      • Pasen
    • Baktips
  • Bak & spaar shop
  • Profiel
    • Profiel
    • Account aanpassen
    • Wachtwoord wijzigen
    • Bestelgeschiedenis
    • Favoriete recepten
    • Favoriete producten
  • Contact
Zoete recepten
Taart
Appeltaart Biscuittaart Cheesecake Chocoladetaart Fruittaart recepten Slof Worteltaart
Zonder oven Brownies
Cake
Bananenbrood Cupcakes & muffins Kruidcake Kwarkcake Red velvet Stroopwafel Tulband
Desserts Donuts Gebak Koekjes Pannenkoeken Soezen Wafels Zoet brood
Hartige recepten
Bladerdeeg Borrelhapjes Brood Cake Hartige taart Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken Lactosevrij bakken Vegan bakken Vegetarisch bakken
Thema recepten
Moederdag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Regenboog
Seizoen bakken
Lente Zomer Herfst Winter
Geboorte Verjaardag Reisje door Europa Brunch Halloween Sinterklaas Kerst Oud & Nieuw Valentijn Pasen
Baktips
Recepten
Cakerol met mascarpone en chocolade

Cakerol met mascarpone en chocolade

Dit recept is van: Annet

sinterklaas cakerol recept
Cakerol met mascarpone en chocolade
Info Benodigdheden Stappen

Wil je er echt een feestje van maken deze Sinterklaas? Maak dan deze cakerol met mascarpone en chocolade. Daar maak je de Sint en alle andere genodigden sowieso blij mee!

9 min. Baktijd
 
 
 
 
 
Moeilijkheid
12 Porties
Sinterklaas Thema recepten Cake Chocolade Speculaas Mandarijnen

Nog geen beoordelingen. ${ totalRatings } beoordeling. ${ totalRatings } beoordelingen.

Bedankt voor je beoordeling! Wat vind je van dit recept?
${ message.value }
${ message.value }

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Ei
    5 stuk(s)
    Ei
  • Suiker (kristalsuiker)
    100 g (gram)
    Suiker (kristalsuiker)
  • Speculaaskruiden
    10 g (gram)
    Speculaaskruiden
  • Maizena (bijv. Koopmans)
    5 g (gram)
    Maizena (bijv. Koopmans)
  • Bloem
    100 g (gram)
    Bloem
  • Zout
    snufje(s)
    Zout
  • Mascarpone
    125 g (gram)
    Mascarpone

 

  • Slagroom (ongezoet)
    325 ml
    Slagroom (ongezoet)
  • Dr. Oetker Suiker met Vanillesmaak
    2 Zakje(s)
    Dr. Oetker Suiker met Vanillesmaak
  •  
    1 Blik(ken)
    Mandarijntjes (blik)
  •  
    2 handje(s)
    Chocolade kruidnoten (wit-puur-melk)
  • Melkchocolade
    125 g (gram)
    Melkchocolade
  •  
    Snoepgoed (Sinterklaas)

Keukenspullen

  • Mixer met gardes
    Mixer met gardes
    Productdetails
  • Mengkom
    Mengkom
    Bestel dit product online
  • Theedoek
    Theedoek
  •  
    Pan met hittebestendige schaal (au bain-marie)
  • Rooster met uitlekbak
    Rooster met uitlekbak
  • Spuitzak (met gekarteld spuitmondje)
    Spuitzak (met gekarteld spuitmondje)
    Bestel dit product online
  • Mes (scherp)
    Mes (scherp)
  • Pannenlikker (of spatel)
    Pannenlikker (of spatel)
    Bestel dit product online

Stappen

1. Biscuit bakken

Verwarm de heteluchtoven voor op 220 graden.

Splits de eieren (5 stuks). Doe de eiwitten in een brandschone kom. Start met het stijfkloppen van de eiwitten met een mixer. Voeg lepel voor lepel de suiker toe wanneer de eiwitten stijf beginnen te worden en klop de eiwitten op tot alle suiker is opgenomen.

Zet de mixer uit en meng voorzichtig met een spatel het eigeel door het eiwitmengsel.

Zeef als laatste de maizena (5 g), bloem (100 g) en het zout (snufje) boven de kom. Spatel dit en de speculaaskruiden (10 g) vervolgens voorzichtig door het eimengsel. Doe het beslag op een bakplaat en strijk het mooi glad. Maak er een mooie rechthoek van. Strijk het niet te lang glad, anders strijk je de lucht eruit.

Bak de biscuit 7-9 minuten goudbruin.

Leg een schone theedoek op tafel. Bestrooi de theedoek met kristalsuiker (2 el). Haal de biscuit direct van de bakplaat en leg deze op z’n kop op de theedoek. Trek het bakpapier van de biscuit. Rol de biscuit met de theedoek voorzichtig op. Laat de biscuit volledig afkoelen in de theedoek.

2. Mascarponevulling maken

Klop de slagroom (125 g) met de vanillesuiker (2 zakjes) op. Spatel voorzichtig de mascarpone door de slagroom.

Rol de theedoek uit en bestrijk deze met de slagroomvulling. Hou iets apart voor de garnering (zet dit koel weg zodat het op kan stijven).

Let op! Snijd de zijkanten nog niet recht af. Doe dit pas aan het einde.

Verdeel de mandarijntjes (1 blikje, uitgelekt) en de grof gehakte kruidnootjes (2 handjes) over de slagroomvulling. Duw de mandarijntjes en de kruidnootjes in de vulling. Hou een aantal mandarijntjes over voor de garnering.

Rol de cake voorzichtig op. Leg de cake met de sluiting naar beneden. Zet de rol in de koelkast om op te stijven.

3. Chocolade ganache maken

Smelt de chocolade (125 g) au bain-marie en voeg de slagroom (125 g) toe. Roer dit goed door elkaar. Let op! Roer niet te hard want dan ontstaan er luchtbelletjes.

Laat de ganache 5 minuten afkoelen.

Leg de rol op een rooster met een bak of bakplaat eronder. Overgiet de rol met de ganache. Is nog niet de hele cake bedekt? Roer dan de overgebleven ganache weer bij elkaar en giet nogmaals over de rol.

Laat de cakerol met de ganache in de koelkast opstijven.

4. Cakerol decoreren

Doe de slagroomvulling in een spuitzak met een spuitmondje.

Snij de voor en de achterkant van de rol netjes af zodat er strakke uiteinden ontstaan.

Spuit de slagroomvulling in een mooie baan bovenop de rol. Decoreer de rol met de rest van het snoepgoed en de mandarijntjes.

De leukste Sinterklaas recepten

Tiramisu Sinterklaasjes met Tia Maria®
Cakerol met mascarpone en chocolade
Pietenmutsjes macarons
Pakjesboot cake
Sinterklaastulband
 

Gratis verzending vanaf €35 in Nederland en België

Bakken.nl shop

Over ons

Wat is Bak & Spaar?

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Bestellen & betalen

Bezorgen

Retourneren

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

 
 
 
 
 
© 2022 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.