Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Recepten
Omgekeerde appelcake glutenvrij

Omgekeerde appelcake glutenvrij

Dit recept is van: Hadewych

  1. Omgekeerde glutenvrije appelcake
Item 1 of 1
Omgekeerde appelcake glutenvrij
info
Benodigdheden
Stappen

Met een knipoog naar de tarte tatin. Deze omgekeerde appelcake bak je met zelfrijzend amandelbakmeel. Dit geeft de appelcake een heerlijke smaak en maakt de appelcake ook nog eens glutenvrij.

20 min.Bereidingstijd
65 min.Baktijd
Moeilijkheid
12Porties
AppelsKaramelCakeGlutenvrij bakkenTaartAppeltaartBloggersAppelcake

Benodigdheden

Ingrediënten

  •  
    2 Stuk(s)
    Appel (Elstar)
  • Roomboter (zacht)
    1 el (eetlepels)
    Roomboter (zacht)
  • Suiker (fijne)
    250 g
    Suiker (fijne)
  • Roomboter (op kamertemperatuur)
    200 g
    Roomboter (op kamertemperatuur)
  • Ei (kamertemperatuur)
    2 Stuk(s)
    Ei (kamertemperatuur)

 

  • Ei
    3 Stuk(s)
    Ei
  • Kaneel
    1 tl (theelepels)
    Kaneel
  • Pecannoten (ongezouten)
    115 g
    Pecannoten (ongezouten)
  • Koopmans Zelfrijzend Amandelbakmeel
    1 Pak
    Koopmans Zelfrijzend Amandelbakmeel

Keukenspullen

  • Bakpapier
    Bakpapier
  • Boter of bakspray om mee in te vetten
    Boter of bakspray om mee in te vetten
    Bestel dit product online
  • Springvorm Ø22 cm
    Springvorm Ø22 cm
    Bestel dit product online
  • Mixer met gardes
    Mixer met gardes
  • Mengkom
    Mengkom
    Bestel dit product online
  • Steelpan
    Steelpan
  • Satéprikker
    Satéprikker

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Voorbereiden

Plaats het rooster iets onder het midden van de oven en verwarm de oven voor (elektrisch 160°C / hetelucht 160°C).

Vet de vorm in met boter. Als je een springvorm gebruikt, bekleed dan de vorm (bodem en randen) met een stuk bakpapier

2. Appelvulling maken

Schil de appels (2 stuks) beiden in vier stukjes. Snijd ieder partje in vier schijfjes. Bekleed de bodem van de vorm met de appelschijfjes. Leg de appelschijfjes in de vorm van buiten naar binnen, begin bij de rand. Smelt in een pan met dikke bodem de suiker (50 g) met de roomboter (1 el), tot er een gladde karamel ontstaat. Giet deze over de appelschijfjes.

3. Glutenvrij beslag bereiden

Klop in een beslagkom met de mixer op de hoogste stand een gelijke hoeveelheid zachte roomboter (200 g) en suiker (200 g) in een minuut romig. Mix er met de mixer op de hoogste stand 1 ei door. Klop het geheel een halve minuut door. Voeg daarna het volgende ei toe en klop weer een halve minuut na. Voeg het Koopmans Zelfrijzend Amandelbakmeel (1 pak), de resterende eieren (3 stuks), de kaneel (1 tl), en de gehakte pecannoten (115 g) in één keer toe. Mix het geheel op de hoogste stand in ca. 2 minuten tot een luchtig (glutenvrij) cakebeslag. Verdeel het cakebeslag over de appels met karamel.

4. Appelcake bakken

Bak de omgekeerde appelcake in 60 tot 70 minuten gaar en goudbruin. Controleer of de appelcake gaar is door met een (saté)prikker in het midden van de cake te prikken. Als de prikker er droog en schoon uitkomt, is de cake gaar. Laat de omgekeerde appelcake ongeveer 15 minuten in de springvorm op een rooster afkoelen. Na het afkoelen kun je appelcake met behulp van een bord of taartrooster daadwerkelijk omkeren. Hierna verwijder je voorzichtig de bak- of springvorm voor een heerlijke omgekeerde (glutenvrije) appelcake.

Bakken.nl

Over ons

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Nieuwsbrief

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

© 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.