Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Recepten
Pompoencake met cream cheese

Pompoencake met cream cheese

Dit recept is van: Saakje

  1. Pompoencake met cream cheese
Item 1 of 1
Pompoencake met cream cheese
info
Benodigdheden
Stappen

Echt een heerlijke herfstige tulband! De structuur van deze pompoencake lijkt een beetje op worteltaart en is dus heerlijk smeuïg. Laat je verrassen door smaken als speculaaskruiden, cranberry’s en sinaasappelsap en maak er een feestje van!

15 min.Bereidingstijd
Moeilijkheid
12-14Porties
TulbandPompoenCranberriesCake

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Cranberries (vers)
    150 g (gram)
    Cranberries (vers)
  • Sinaasappelsap
    100 ml
    Sinaasappelsap
  •  
    500 g (gram)
    Pompoen (bv. Hokkaido)
  • Ei
    4 Stuk(s)
    Ei
  • Olijfolie
    200 ml
    Olijfolie
  • Witte basterdsuiker
    200 g (gram)
    Witte basterdsuiker
  • Bloem
    280 g (gram)
    Bloem

 

  • Speculaaskruiden
    2 el (eetlepels)
    Speculaaskruiden
  • Gemberpoeder
    5 g (gram)
    Gemberpoeder
  • Bakpoeder
    15 g (gram)
    Bakpoeder
  • Zout
    1 snufje(s)
    Zout
  • Roomkaas
    400 g (gram)
    Roomkaas
  • Poedersuiker
    2 el (eetlepels)
    Poedersuiker

Keukenspullen

  • Mixer met gardes
    Mixer met gardes
  • Mengkom
    Mengkom
    Bestel dit product online
  • Tulbandvorm
    Tulbandvorm
  •  
    Hakmolen
  •  
    Spuitzak (met spuitmondje)

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Voorbereiden

Plaats een rooster in het midden van de oven en verwarm de oven voor (Elektrische oven 180 graden/ hetelucht 170 graden). Vet de tulbandvorm in met bakspray.

Verwarm de cranberry’s (150 g) in het sinaasappelsap (70 ml), zodat ze zacht worden. Laat dit ongeveer 10 minuten op een laag pitje staan. Laat ze daarna uitlekken in een zeef.

Schil ondertussen de pompoen (500 g) en halveer deze. Verwijder de pitten en snijd de pompoen in kleinere stukken. Hak de pompoen fijn in de hakmolen van de staafmixer.

Geen hakmolen?

Je kunt de pompoen ook raspen als je geen hakmolen hebt.

2. Het beslag maken

Doe de pompoen (150 g), samen met de 4 eieren, olijfolie (200 ml) en suiker (200 g) in een kom. Mix dit kort door. Meng in een andere kom de bloem (280 g), bakpoeder (15 g), speculaaskruiden (2 el) en een snufje zout.

Doe het bloemmengsel bij het pompoenmengsel en mix alles kort, maar goed door. Schep als laatste de uitgelekte cranberry’s erdoor en giet het beslag in de tulband. Bak de tulband in ongeveer één uur gaar. Test dan met een satéprikker of de taart gaar is, zoniet, laat ‘m dan nog 10 minuten langer in de oven staan. 

3. Versieren

Stort de tulband na ongeveer 10 minuten op een rooster en laat deze afkoelen. Snijd de tulband met een broodmes horizontaal doormidden.

Mix de roomkaas (400 g) los met een beetje poedersuiker. Schep als laatste er wat sinaasappelsap (30 ml) doorheen. Schep de cream cheese in een wegwerpspuitzak en versier de, inmiddels afkoelde, bovenkant. Spuit de rest van de cream cheese op de onderste helft en leg voorzichtig de bovenkant erop. Zo weet je zeker dat je genoeg hebt voor bovenkant. En kies vooral een spuitmondje die jij mooi vindt.

Bewaar de pompoentulband in de koelkast.

Bakken.nl

Over ons

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Nieuwsbrief

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

© 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.