🧁 Log in om je Bak & Spaar punten te bekijken of actieproducten te kopen. Lees meer.

Recepten Bak & Spaar
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten

Terug Menu

  • Bak & Spaar
    • Bak & Spaar Shop
  • Recepten
    • Favoriete recepten
    • Zoete recepten
      • Zoete recepten
      • Taart
        • Taart
        • Appeltaart
        • Biscuittaart
        • Cheesecake
        • Chocoladetaart
        • Fruittaart recepten
        • Slof
        • Worteltaart
      • Zonder oven
      • Brownies
      • Cake
        • Cake
        • Bananenbrood
        • Cupcakes & muffins
        • Kruidcake
        • Kwarkcake
        • Red velvet
        • Stroopwafel
        • Tulband
      • Desserts
      • Donuts
      • Gebak
      • Koekjes
      • Pannenkoeken
      • Soezen
      • Wafels
      • Zoet brood
    • Hartige recepten
      • Hartige recepten
      • Bladerdeeg
      • Borrelhapjes
      • Brood
      • Cake
      • Hartige taart
      • Quiche
    • Lifestyle recepten
      • Lifestyle recepten
      • Glutenvrij bakken
      • Lactosevrij bakken
      • Vegan bakken
      • Vegetarisch bakken
    • Thema recepten
      • Thema recepten
      • Zomer
      • Brunch
      • Bakken met kinderen
        • Bakken met kinderen
        • Kindertraktaties
      • Verjaardag
      • Regenboog
      • Geboorte
      • Halloween
      • Sinterklaas
      • Kerst
      • Oud & Nieuw
      • Valentijn
      • Pasen
    • Baktips
  • Bak & spaar shop
  • Profiel
    • Profiel
    • Account aanpassen
    • Wachtwoord wijzigen
    • Bestelgeschiedenis
    • Favoriete recepten
    • Favoriete producten
  • Contact
Zoete recepten
Taart
Appeltaart Biscuittaart Cheesecake Chocoladetaart Fruittaart recepten Slof Worteltaart
Zonder oven Brownies
Cake
Bananenbrood Cupcakes & muffins Kruidcake Kwarkcake Red velvet Stroopwafel Tulband
Desserts Donuts Gebak Koekjes Pannenkoeken Soezen Wafels Zoet brood
Hartige recepten
Bladerdeeg Borrelhapjes Brood Cake Hartige taart Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken Lactosevrij bakken Vegan bakken Vegetarisch bakken
Thema recepten
Zomer Brunch
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Verjaardag Regenboog Geboorte Halloween Sinterklaas Kerst Oud & Nieuw Valentijn Pasen
Baktips
Recepten
Pompoencake met cream cheese

Pompoencake met cream cheese

Dit recept is van: Saakje

Pompoencake met cream cheese
Pompoencake met cream cheese
Info Benodigdheden Stappen

Echt een heerlijke herfstige tulband! De structuur van deze pompoencake lijkt een beetje op worteltaart en is dus heerlijk smeuïg. Laat je verrassen door smaken als speculaaskruiden, cranberry’s en sinaasappelsap en maak er een feestje van!

15 min. Bereidingstijd
 
 
 
 
 
Moeilijkheid
12-14 Porties
Tulband Pompoen Cranberries Cake

Nog geen beoordelingen. ${ totalRatings } beoordeling. ${ totalRatings } beoordelingen.

Bedankt voor je beoordeling! Wat vind je van dit recept?
${ message.value }
${ message.value }

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Cranberries (vers)
    150 g (gram)
    Cranberries (vers)
  • Sinaasappelsap
    100 ml
    Sinaasappelsap
  •  
    500 g (gram)
    Pompoen (bv. Hokkaido)
  • Ei
    4 stuk(s)
    Ei
  • Olijfolie
    200 ml
    Olijfolie
  • Witte basterdsuiker
    200 g (gram)
    Witte basterdsuiker
  • Bloem
    280 g (gram)
    Bloem

 

  • Speculaaskruiden
    2 el (eetlepels)
    Speculaaskruiden
  • Gemberpoeder
    5 g (gram)
    Gemberpoeder
  • Bakpoeder
    15 g (gram)
    Bakpoeder
  • Zout
    1 snufje(s)
    Zout
  • Roomkaas
    400 g (gram)
    Roomkaas
  • Poedersuiker
    2 el (eetlepels)
    Poedersuiker

Keukenspullen

  • Mixer met gardes
    Mixer met gardes
    Productdetails
  • Mengkom
    Mengkom
    Bestel dit product online
  • Tulbandvorm
    Tulbandvorm
    Productdetails
  •  
    Hakmolen
  •  
    Spuitzak (met spuitmondje)

Stappen

1. Voorbereiden

Plaats een rooster in het midden van de oven en verwarm de oven voor (Elektrische oven 180 graden/ hetelucht 170 graden). Vet de tulbandvorm in met bakspray.

Verwarm de cranberry’s (150 g) in het sinaasappelsap (70 ml), zodat ze zacht worden. Laat dit ongeveer 10 minuten op een laag pitje staan. Laat ze daarna uitlekken in een zeef.

Schil ondertussen de pompoen (500 g) en halveer deze. Verwijder de pitten en snijd de pompoen in kleinere stukken. Hak de pompoen fijn in de hakmolen van de staafmixer.

Geen hakmolen?

Je kunt de pompoen ook raspen als je geen hakmolen hebt.

2. Het beslag maken

Doe de pompoen (150 g), samen met de 4 eieren, olijfolie (200 ml) en suiker (200 g) in een kom. Mix dit kort door. Meng in een andere kom de bloem (280 g), bakpoeder (15 g), speculaaskruiden (2 el) en een snufje zout.

Doe het bloemmengsel bij het pompoenmengsel en mix alles kort, maar goed door. Schep als laatste de uitgelekte cranberry’s erdoor en giet het beslag in de tulband. Bak de tulband in ongeveer één uur gaar. Test dan met een satéprikker of de taart gaar is, zoniet, laat ‘m dan nog 10 minuten langer in de oven staan. 

3. Versieren

Stort de tulband na ongeveer 10 minuten op een rooster en laat deze afkoelen. Snijd de tulband met een broodmes horizontaal doormidden.

Mix de roomkaas (400 g) los met een beetje poedersuiker. Schep als laatste er wat sinaasappelsap (30 ml) doorheen. Schep de cream cheese in een wegwerpspuitzak en versier de, inmiddels afkoelde, bovenkant. Spuit de rest van de cream cheese op de onderste helft en leg voorzichtig de bovenkant erop. Zo weet je zeker dat je genoeg hebt voor bovenkant. En kies vooral een spuitmondje die jij mooi vindt.

Bewaar de pompoentulband in de koelkast.

 

Gratis verzending vanaf €35 in Nederland en België

Bakken.nl shop

Over ons

Wat is Bak & Spaar?

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Bestellen & betalen

Bezorgen

Retourneren

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

 
 
 
 
 
© 2022 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.