Cake bakken met (zelfgemaakte) appelmoes is super lekker. Met dit lactosevrije cake recept laat Saakje je zien hoe je zelf appelmoes maakt en daar ook nog eens een lekkere cake van bakt!
Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.
Plaats het rooster iets onder het midden van de oven. Verwarm de oven voor (elektrisch 160°C / hetelucht 150°C).
Vet het cakeblik in en leg er een stuk bakpapier in zodat je de appelmoes cake er makkelijk uit krijgt. Strooi een paar havervlokken op de korte kanten.
Schil de appels (400 g) en snijd ze in kleine stukjes, verwarm ze een pan en kook ze tot appelmoes. Voeg geen water toe! Maak het nog fijner met de staafmixer. Laat het afkoelen. Weeg 250 gram appelmoes af.
Mix de eieren (4 stuks) ongeveer 5-10 min totdat er een lichtgele schuimige massa ontstaat. Neem hier de tijd voor.
Spatel rustig in delen de cakemix uit het pak Koopmans Fijne Cake door de eieren. Doe dit echt in delen, zodat je cakebeslag mooi luchtig blijft.
Voeg ook de appelmoes toe en schep dit er rustig doorheen.
Schep een beetje beslag (ongeveer 2 cm) op de bodem van het cakeblik, zodat de hele bodem bedekt is.
Bewaar een handje havervlokken en cranberry's apart voor bovenop. Voeg de overige havervlokken, cranberry's, rozijnen (100 g) en citroenrasp toe aan het beslag, schep dit voorzichtig door, zodat je beslag luchtig blijft.
Giet het al het appelmoescakebeslag in het cakeblik en strooi er het restje havervlokken met cranberry’s bovenop.
Bak de appelmoescake ten minste een uur. Test met een prikker of de cake gaar is. Laat de appelmoescake hierna een uur afkoelen op een rooster en haal de cake daarna uit de vorm.