Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Recepten
Speculooscake

Speculooscake

Dit recept is van: Annet

  1. Speculooscake
Item 1 of 1
Speculooscake
info
Benodigdheden
Stappen

Speculoos is niet langer slechts een hype, maar eerder uitgegroeid tot een geliefde favoriet bij velen. Deze speculooscake kan zonder twijfel worden beschouwd als de ultieme speculoosdroom voor velen. Het leuke aan deze cake is dat je 'm niet in plakken, maar gewoon in stukken kunt snijden. Zo wordt deze speculooscake ook een handig gebakje.

15 min.Bereidingstijd
45 min.Baktijd
Moeilijkheid
12-16Porties
WinterZoete receptenCakeSpeculoos

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Koopmans plaatcake appelkruimel
    1 Pak
    Koopmans plaatcake appelkruimel
  • Roomboter (of margarine)
    130 g (gram)
    Roomboter (of margarine)
  • Melk
    75 null
    Melk
  • Ei
    2 Stuk(s)
    Ei

 

  • Speculoospasta
    12 el (eetlepels)
    Speculoospasta
  • Verse slagroom (onbereid)
    200 ml
    Verse slagroom (onbereid)
  • Vanillesuiker
    2 Zakje(s)
    Vanillesuiker
  • Speculooskoekjes
    Speculooskoekjes

Keukenspullen

  • Mengkom
    Mengkom
    Bestel dit product online
  • Mixer met gardes
    Mixer met gardes
  • Bakplaat
    Bakplaat

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Bereiding

Plaats het rooster iets onder het midden van de oven en verwarm de oven voor: 140 graden (hete lucht) 160 graden (elektrische oven) stand 3 (gasoven)

Vouw de bakvorm (volg de instructies op de bakvorm) en zet deze op de bakplaat. 

2. Kruimelbodem maken

Klop 50 gram boter met de mixer in een beslagkom zacht en romig. Voeg de kruimelmix samen met 25 ml water (afwegen is nauwkeuriger) toe en meng het geheel met een mixer in de hoogste stand in een halve minuut tot fijne kruimels. Verdeel de kruimels in een dunne laag over de bodem van de bakvorm en druk het licht aan.

3. Speculoos cake maken

Doe de cakemix, de eieren (2) , de melk (75 ml) en het boter (80 g) in een beslagkom en mix het geheel met een mixer op de laagste stand goed door elkaar. Klop het beslag daarna op de hoogste stand in 3 minuten luchtig. Verdeel het beslag voorzichtig gelijkmatig over de kruimelbodem en strijk glad met een lepel.

Verspreid de Speculoos pasta (6 el) over de cake en trek met een vork streken door het beslag voor het marmer-effect.

4. Cake bakken

Bak de cake in het midden van de oven in 40 minuten gaar en goudbruin. Haal de cake uit de oven en laat de cake goed afkoelen.

5. Cake versieren

Doe de slagroom, vanillesuiker en de speculoospasta in een kom en klop de slagroom stijf.

Spuit de slagroom op de randen van de cake, decoreer met de licht verwarmde speculoospasta en de koekjes.

Snijd bij het uitserveren de onderkant los van de bakvorm.

Bakken.nl

Over ons

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Nieuwsbrief

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

© 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.