Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Recepten
Gevulde kersttaart met crème brûlée custard

Gevulde kersttaart met crème brûlée custard

Dit recept is van: Annet

  1. Gevulde kersttaart met crème brûlée custard
Item 1 of 1
Gevulde kersttaart met crème brûlée custard
info
Benodigdheden
Stappen

Deze gevulde kersttaart met crème brûlée custard is pure kerstmagie! Zachte cake, romige custard en een wolk van slagroom – afgemaakt met sterretjes van cake en frambozen. Hij ziet eruit alsof je uren in de keuken hebt gestaan, maar stiekem is ‘ie supermakkelijk. Perfect voor als je indruk wilt maken zonder stress. Kerst kan beginnen! 🎄🍰✨

25 min.Bereidingstijd
70 min.Baktijd
Moeilijkheid
10-12Porties
KerstThema receptenTaartCakeZoete receptenCustard

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Koopmans Cakemeel
    225 g (gram)
    Koopmans Cakemeel
  • Roomboter (of margarine)
    200 g (gram)
    Roomboter (of margarine)
  • Witte basterdsuiker
    200 g (gram)
    Witte basterdsuiker
  • Ei
    3 Stuk(s)
    Ei
  •  
    20 ml
    Licor 43 Crème Brûlée
  • Melk
    10 ml
    Melk
  • Vanille extract
    2 tl (theelepels)
    Vanille extract

 

  • Custard (bijv. Koopmans)
    65 g (gram)
    Custard (bijv. Koopmans)
  • Melk
    50 ml
    Melk
  •  
    50 ml
    Licor 43 Crème Brûlée
  • Suiker (fijne)
    65 g (gram)
    Suiker (fijne)
  • Verse slagroom (onbereid)
    250 ml
    Verse slagroom (onbereid)
  • Vanillesuiker
    3 Zakje(s)
    Vanillesuiker
  • Rood fruit (bijv. aardbeien, rode bessen, framboos)
    3 handje(s)
    Rood fruit (bijv. aardbeien, rode bessen, framboos)

Keukenspullen

  • Springvorm (Ø20 cm)
    Springvorm (Ø20 cm)
    Bestel dit product online
  • Mixer met gardes
    Mixer met gardes
  • Mengkom
    Mengkom
    Bestel dit product online

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Bereiding

Verwarm de oven voor op: 160 graden (hete lucht) 150 graden (elektrische oven) stand 2 (gasoven) Plaats het rooster iets onder het midden van de oven en verwarm voor. Vet de cakevorm in met boter en bestuif de binnenkant met bloem of gebruik bakspray (bijv. Dr. Oetker).

2. Kersttaart maken

Klop de roomboter (200 g) met de mixer in een beslagkom zacht en romig. Voeg de witte basterdsuiker (200 g) toe en meng tot een gladde massa. Mix één voor één de 3 eieren door het beslag. Klop het geheel circa 3 minuten op de hoogste stand tot een glad beslag. Voeg het cakemeel (225 g) en Licor 43 (20 ml) in twee delen toe. Mix nog 1 minuut op de hoogste stand tot een glad beslag. Voeg eventueel een handje blauwe bessen of frambozen toe aan het beslag. Doe het beslag in de ingevette cakevorm. Bak de cake 60-70 minuten gaar en goudbruin. Zet de cake in de vorm op een rooster en laat 10 minuten afkoelen. Haal de cake uit de vorm en laat verder afkoelen op het rooster.

Leg een kleiner bord op de cake en snijdt met een scherpmes een cirkel langs het bord in de cake. Hol met een lepel de cake uit zodat er een mooi cake ‘schaal’ ontstaat.

3. Licor 43 Crème Brûlée custard maken

Meng de 65 g Koopmans Custard met de 65 g suiker en voeg de 50 ml melk toe. Roer dit goed door tot een glad mengsel zonder klontjes. Verwarm ondertussen de resterende 200 ml melk in een pan op laag vuur. Zorg dat de melk warm is, maar niet kookt. Voeg het custardmengsel langzaam toe aan de verwarmde melk. Blijf goed roeren met een garde om te voorkomen dat er klontjes ontstaan. Voeg de 50 ml Licor 43 – Creme Brulee toe en blijf het geheel al roerend aan de kook brengen. Laat de custard nog ongeveer 3 minuten zachtjes doorkoken. Roer regelmatig door om aanbranden te voorkomen. Haal de pan van het vuur en laat de custard iets afkoelen. Giet de custard voorzichtig in de uitgeholde cake. Vul de cake tot maximaal de rand.

(Er blijft waarschijnlijk iets van de custard over. Bewaar dit in een los bakje in de koelkast voor later ).

Tip tegen velvorming: Dek de pudding af met plasticfolie of bestrooi de bovenkant met een dun laagje suiker.

4. Gevulde kersttaart maken

Klopt de slagroom (250 ml) stijf met de suiker (3 zakjes).

Doe de slagroom bovenop de afgekoelde custard en decoreer de taart met de frambozen.

Tip: bewaar de cakerestjes (b.v. in de vriezer) die uit de cake is gekomen voor b.v. een trifle of steek nog een decoratie uit voor op de cake.

Meer kersttaart recepten

  1. Rendier taart
    Moeilijker
    3
    40 min.
  2. Romige appeltaart met sterren
    Gemiddeld
    5
    60 min.
  3. Naked Red Velvet Kersttaart
    Moeilijker
    5
    30 min.
  4. Kerstmannetjestaart
    Gemiddeld
    4
    20 min.
  5. Chocolade kokostaart met chocolade kerstbomen
    Erg moeilijk
    0
    60 min.
  6. MonChoutaart met kerstkrans
    Gemiddeld
    0
    25 min.
Item 1 of 6

Bakken.nl

Over ons

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Nieuwsbrief

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

© 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.