Halloween cake bereikt een nieuw niveau van betovering en spanning met deze onweerstaanbare en angstaanjagende traktatie.
Stel je eens voor: een meeslepende en verrukkelijke Halloween-ervaring wanneer je je tanden zet in een duistere en enigszins griezelige Halloween kruidcake. Deze smakelijke traktatie is doordrenkt met de betoverende geest van Halloween en biedt een onweerstaanbare combinatie van heerlijke kruiden en smaken. Terwijl je een hap neemt, zullen de aroma's van kaneel, nootmuskaat en kruidnagel je zintuigen prikkelen, waardoor je helemaal in de sfeer van het griezelige seizoen komt.
Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.
Plaats het rooster iets onder het midden van de oven en verwarm de oven voor (elektrisch 160°C / Hetelucht 150°C).
Vet de cakevorm in met boter en bestuif de binnenkant met bloem of gebruik bakspray (bijv. Dr Oetker).
Klop de boter (75 g) met de mixer zacht en romig in een beslagkom.
Voeg de kruidcakemix (1 pak), het water (100 ml) en de 3 eieren in één keer toe.
Mix het geheel met de mixer op de laagste stand in 1 minuut glad en daarna op de hoogste stand in 2 minuten tot een luchtig beslag.
Doe het beslag in de cakevorm en bak de cake circa 60 minuten gaar.
Zet de cake op een rooster en laat de cake 10 minuten afkoelen in de bakvorm. Haal de cake uit de vorm en laat de cake een uur op een rooster verder afkoelen.
Maak ondertussen de arm- en vingerbotjes met de Dr. Oetker Rolfondant wit (100 g). Elke vinger bevat 3 botjes van ca. 1,5 – 4 cm lengte. De radius en ellepijp zijn beiden ca. 6 cm. De arm is ca. 5 cm met daarbij 2 ronde middenhandsbeentjes. Leg de botjes apart.
Breng water aan de kook en giet dit in een kom. Leg vervolgens het zakje Dr. Oetker Glazuur Choco (1 stuks) in de kom gedurende 10 minuten. Zorg ervoor dat het zakje onder water blijft.
Haal het zakje uit het water en kneed het zakje glazuur goed door.
Knip de bovenhoek van het zakje af (zie kniprand) en giet het vloeibare glazuur over de afgekoelde cake. Strijk zo nodig met een vlak mes het glazuur glad.
Plak de arm- en vingerbotjes op de cake. Laat het glazuur ca. 30 minuten afkoelen.
Al sinds 1846 maakt Koopmans het Nederlandse gezinnen gemakkelijk om zelf iets lekkers te bakken. We horen regelmatig: ‘ik bak met Koopmans, want dan weet ik zeker dat het lukt’. En daar zijn we best trots op. Jaren geleden begon het met een boekweitmolen in Holwerd en inmiddels staan onze producten in alle supermarkten.