Dr. Oetker

Wat vond jij er van? Beoordeel dit recept

qr-code

Halloween cake

Een creepy maar super lekkere Halloween kruidcake, gedecoreerd met een griezelige skelettenhand.

Bereiden

40 min

Baktijd

60 min

Niveau

Gemiddeld

Aantal

17-22 plakjes

Voorbereiden

Elektrisch 160°C / Hetelucht 150°C

  1. Stap 1

    Plaats het rooster iets onder het midden van de oven en verwarm de oven voor.

  2. Stap 2

    Vet de cakevorm in met boter en bestuif de binnenkant met bloem of gebruik bakspray (bijv. Dr Oetker).

Halloween cake maken

  1. Stap 3

    • 75 g boter

    Klop de 75 g boter met de mixer zacht en romig in een beslagkom.

  2. Stap 4

    • 1 pak Koopmans Oud-Hollandse Kruidcake

    • 3 eieren

    • 100 ml water

    Voeg de cakemix, 100 ml water en de 3 eieren in één keer toe.

  3. Stap 5

    Roer het geheel met de mixer op de laagste stand in 1 minuut glad en daarna op de hoogste stand in 2 minuten tot een luchtig beslag.

  4. Stap 6

    Doe het beslag in de cakevorm en bak de cake circa 60 minuten gaar.

  5. Stap 7

    Zet de cake in de cakevorm op een rooster en laat de cake 10 minuten afkoelen in de bakvorm.

  6. Stap 8

    Haal de cake uit de vorm en laat de cake een uur op een rooster verder afkoelen.

Halloween cake versieren

  1. Stap 9

    • 100 g Dr. Oetker Rolfondant wit

    Maak ondertussen de arm- en vingerbotjes. Elke vinger bevat 3 botjes van ca. 1,5 – 4 cm lengte. De radius en ellepijp zijn beiden ca. 6 cm. De arm is ca. 5 cm met daarbij 2 ronde middenhandsbeentjes. Leg de botjes apart.

  2. Stap 10

    • 1 zakje Dr. Oetker Glazuur Choco

    Breng water aan de kook en giet dit in een kom. Leg vervolgens het zakje in de kom gedurende 10 minuten. Zorg ervoor dat het zakje onder water blijft.

  3. Stap 11

    Haal het zakje uit het water en kneed het zakje glazuur goed door.

  4. Stap 12

    Knip de bovenhoek van het zakje af (zie kniprand) en giet het vloeibare glazuur over de afgekoelde cake. Strijk zo nodig met een vlak mes het glazuur glad.

  5. Stap 13

    Plak de arm- en vingerbotjes op de cake. Laat het glazuur ca. 30 minuten afkoelen.

Ontvang makkelijk de lekkerste recepten, schrijf je in

Lekker hè al die recepten! Schrijf je in voor onze Bakken.nl nieuwsbrief en krijg elke maand de nieuwste recepten en leuke bakverhalen per e-mail. Zo mis je niets.