Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Recepten
Glutenvrije amandelcake met aardbeien

Glutenvrije amandelcake met aardbeien

Dit recept is van: Koopmans

  1. Glutenvrije amandelcake met aardbeien W v2
Item 1 of 1
Glutenvrije amandelcake met aardbeien
info
Benodigdheden
Stappen

Met amandelmeel maak je heel snel de lekkerste cakes! Ook als je niet glutenvrij hoeft te eten, is dit nog steeds een aanrader door de heerlijk ambachtelijke smaak.

15 min.Bereidingstijd
60 min.Baktijd
Moeilijkheid
20Porties
CakeAardbeiAmandelen

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Boter (ongezouten roomboter)
    200 g
    Boter (ongezouten roomboter)
  • Suiker (fijne)
    130 g
    Suiker (fijne)
  • Ei
    5 Stuk(s)
    Ei
  • Koopmans Zelfrijzend Amandelbakmeel
    200 g
    Koopmans Zelfrijzend Amandelbakmeel

 

  • Dr. Oetker Banketbakkersroom
    1 null
    Dr. Oetker Banketbakkersroom
  • Verse slagroom (onbereid)
    250 ml
    Verse slagroom (onbereid)
  • Aardbeien
    250 g
    Aardbeien

Keukenspullen

  • Mengkom
    Mengkom
    Bestel dit product online
  • Cakeblik 30 cm
    Cakeblik 30 cm
  • Mixer met gardes
    Mixer met gardes

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Voorbereiden

Plaats het rooster iets onder het midden van de oven en verwarm de oven voor (elektrisch 160°C / hetelucht 150°C).

Vet een springvorm van 24 cm doorsnee in met boter of gebruik een bakspray (bijv. Dr. Oetker).

2. Cakebeslag maken

Klop in een mengkom met de mixer op de hoogste stand de zachte boter (200 g) en de suiker (130 g) in één minuut romig.

Mix de eieren (5 stuks) één voor één door de massa op de hoogste stand. Klop ieder ei een halve minuut na.

Voeg het zelfrijzend amandelbakmeel (200 g) in één keer toe. Mix het geheel op de hoogste stand circa 2 minuten.

Giet het cakebeslag in de cakevorm en strooi er wat amandelschaafsel over. Bak de cake in 60-70 minuten gaar en goudbruin.

3. Banketbakkersroom maken

Doe de slagroom (250 ml) en de banketbakkersmix (1 zakje) in een kom. Meng het geheel met een garde of mixer op de middelste stand.

Klop het geheel één minuut op de hoogste stand tot een glad mengsel. Laat de banketbakkersroom ca. 5 minuten opstijven in de koelkast.

Snijd de afgekoelde cake in de lengte doormidden met een groot mes en bestrijk de onderste laag met een laag banketbakkersroom.

Maak de aardbeien (250 g) schoon en snijd in plakjes. Leg de plakjes op de laag met banketbakkersoom.

Over dit recept

Koopmans

Dit recept is van Koopmans

Al sinds 1846 maakt Koopmans het Nederlandse gezinnen gemakkelijk om zelf iets lekkers te bakken. We horen regelmatig: ‘ik bak met Koopmans, want dan weet ik zeker dat het lukt’. En daar zijn we best trots op. Jaren geleden begon het met een boekweitmolen in Holwerd en inmiddels staan onze producten in alle supermarkten.

Bakken.nl

Over ons

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Nieuwsbrief

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

© 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.