Koopmans

Wat vond jij er van? Beoordeel dit recept

qr-code

Glutenvrije amandelcake met aardbeien

Met amandelmeel maak je heel snel de lekkerste cakes! Ook als je niet glutenvrij hoeft te eten, is dit nog steeds een aanrader door de heerlijk ambachtelijke smaak.

Bereiden

15 min

Baktijd

60 min

Niveau

Eenvoudig

Aantal

20 plakjes

Voorbereiden

Elektrisch 160°C / Hetelucht 150°C

  1. Stap 1

    Plaats het rooster iets onder het midden van de oven en verwarm de oven voor.

  2. Stap 2

    Vet een springvorm van 24 cm doorsnee in met boter of gebruik een bakspray (bijv. Dr. Oetker).

Cakebeslag maken

  1. Stap 3

    • 200 g roomboter

    • 130 g suiker

    Klop in een beslagkom met de mixer op de hoogste stand de zachte boter en 130 g suiker in één minuut romig.

  2. Stap 4

    • 5 eieren

    Mix met de mixer op de hoogste stand, één voor één, de eieren door de massa. Klop ieder ei een ½ minuut na.

  3. Stap 5

    • 200 g Koopmans Zelfrijzend Amandelbakmeel

    Voeg het zelfrijzend amandelbakmeel in één keer toe. Mix het geheel op de hoogste stand circa 2 minuten.

Cake bakken

  1. Stap 6

    Giet het cakebeslag in de cakevorm en strooi er wat amandelschaafsel over. Bak de cake in 60-70 minuten gaar en goudbruin.

Banketbakkersroom maken

  1. Stap 7

    • 1 zakje Dr. Oetker Banketbakkersroom

    • 250 ml slagroom

    Doe de slagroom het zakje banketbakkersmix in een kom. Meng het geheel met een garde of mixer op de middelste stand.

  2. Stap 8

    Klop het geheel één minuut op de hoogste stand tot een glad mengsel. Laat de banketbakkersroom ca. 5 minuten opstijven in de koelkast.

  3. Stap 9

    Snijd de afgekoelde cake in de lengte doormidden met een groot mes en bestrijk de onderste laag met een laag banketbakkersroom.

  4. Stap 10

    • 250 g aardbeien

    Maak de aardbeien schoon en snijd in plakjes. Leg de plakjes op de laag met banketbakkersoom.

Ontvang makkelijk de lekkerste recepten, schrijf je in

Lekker hè al die recepten! Schrijf je in voor onze Bakken.nl nieuwsbrief en krijg elke maand de nieuwste recepten en leuke bakverhalen per e-mail. Zo mis je niets.