Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Recepten
Banoffee cake

Banoffee cake

Dit recept is van: Koopmans

  1. Banoffee cake
Item 1 of 1
Banoffee cake
info
Benodigdheden
Stappen

De banoffee pie is een traditioneel recept uit de Engelse keuken. Daar kunnen we natuurlijk ook een lekkere Hollandse variant van maken: cake met bananen, een snufje kaneel en heerlijke zelfgemaakte karamel op basis van mascarpone!

30 min.Bereidingstijd
65 min.Baktijd
Moeilijkheid
20-25Porties
BanaanCakeKaramelBananenbroodMascarpone

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Koopmans fijne cake
    1 Pak
    Koopmans fijne cake
  • Ei
    3 Stuk(s)
    Ei
  • Zonnebloemolie
    225 g
    Zonnebloemolie
  • Kaneel
    1 tl (theelepels)
    Kaneel
  • Banaan
    400 g
    Banaan
  • Suiker (fijne)
    200 g
    Suiker (fijne)

 

  • Water
    70 ml
    Water
  •  
    120 g
    Roomboter (in blokjes)
  • Mascarpone
    250 g
    Mascarpone
  • Slagroom (ongezoet)
    300 ml
    Slagroom (ongezoet)
  • Banaan
    1 Stuk(s)
    Banaan
  • Choco flakes
    Choco flakes

Keukenspullen

  • Cakeblik 30 cm
    Cakeblik 30 cm
  • Boter of bakspray om mee in te vetten
    Boter of bakspray om mee in te vetten
    Bestel dit product online
  • Bloem om te bestuiven
    Bloem om te bestuiven
  • Mengkom
    Mengkom
    Bestel dit product online
  • Mixer met gardes
    Mixer met gardes
  • Steelpan
    Steelpan
  • Spatel
    Spatel
    Bestel dit product online

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Voorbereiden

Plaats het rooster iets onder het midden van de oven en verwarm de oven voor (elektrisch 160°C / hetelucht 150°C).

Vet de cakevorm in met boter en bestuif de binnenkant met bloem of gebruik een bakspray.

2. Bananencake maken

Doe de mix uit het pak Koopmans Fijne Cake, eieren (3 stuks), zonnebloemolie (225 g) en kaneel (1 tl) in een beslagkom. Roer het geheel met de mixer op de laagste stand in 1 minuut tot een glad cakebeslag. Klop het cakebeslag daarna met de mixer op de hoogste stand in ongeveer 2 minuten tot een luchtig beslag.

Snijd de bananen (400 g) in stukjes en roer door het cakebeslag. Schenk nu alles in de cakevorm.

Bak de bananencake in 60 tot 70 minuten gaar en goudbruin.

Haal de bananencake uit de vorm en laat op een rooster afkoelen.

3. Zelf karamel maken

Verwarm de suiker (200 g) en het water (70 ml) in een steelpannetje. Roer niet! Haal het pannetje van het vuur als de suiker een honingachtige kleur krijgt.

Meng de boter (120 g) door de gesmolten suiker en roer daarna de mascarpone (250 g) erdoor. Roer heel goed totdat je een mooie gladde karamel krijgt.

Laat de karamel afkoelen in de pan, de karamel moet nog wel goed vloeibaar blijven.

4. Banoffee cake decoreren

Verdeel vervolgens de helft van de zelfgemaakte karamel over de cake, zodat het een echte banoffee cake wordt.

Klop de slagroom (300 ml) lobbig. Meng de andere helft van de karamel met de slagroom. Verdeel de karamelslagroom over de banoffee cake.

Garneer de banoffee cake met wat extra schijfjes banaan en wat choco flakes of wat chocoladeschaafsel.

Meer bakken?

Kijk voor een banoffee cake variatie op DeLeuksteTaartenShop.

Over dit recept

Koopmans

Dit recept is van Koopmans

Al sinds 1846 maakt Koopmans het Nederlandse gezinnen gemakkelijk om zelf iets lekkers te bakken. We horen regelmatig: ‘ik bak met Koopmans, want dan weet ik zeker dat het lukt’. En daar zijn we best trots op. Jaren geleden begon het met een boekweitmolen in Holwerd en inmiddels staan onze producten in alle supermarkten.

Bakken.nl

Over ons

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Nieuwsbrief

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

© 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.