🧁 Log in om je Bak & Spaar punten te bekijken of actieproducten te kopen. Lees meer.

Recepten Bak & Spaar
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten
Inloggen
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten

Terug Menu

  • Bak & Spaar
    • Bak & Spaar Shop
  • Recepten
    • Favoriete recepten
    • Zoete recepten
      • Zoete recepten
      • Taart
        • Taart
        • Appeltaart
        • Biscuittaart
        • Cheesecake
        • Chocoladetaart
        • Fruittaart recepten
        • Slof
        • Worteltaart
      • Zonder oven
      • Brownies
      • Cake
        • Cake
        • Appelcake
        • Bananenbrood
        • Cupcakes & muffins
        • Kruidcake
        • Kwarkcake
        • Red velvet
        • Stroopwafel
        • Tulband
      • Desserts
      • Donuts
      • Gebak
      • Koekjes
      • Pannenkoeken
      • Soezen
      • Wafels
      • Zoet brood
      • Oliebollen
    • Hartige recepten
      • Hartige recepten
      • Bladerdeeg
      • Borrelhapjes
      • Brood
      • Hartige taart
      • Quiche
    • Lifestyle recepten
      • Lifestyle recepten
      • Glutenvrij bakken
      • Lactosevrij bakken
      • Vegan bakken
      • Vegetarisch bakken
    • Thema recepten
      • Thema recepten
      • Winter
      • Feestdagen
        • Feestdagen
        • Valentijn
        • Koningsdag
        • Pasen
        • Moederdag
        • Vaderdag
        • Halloween
        • Sinterklaas
        • Kerst
        • Oud & Nieuw
      • Verjaardag
      • Bakken met kinderen
        • Bakken met kinderen
        • Kindertraktaties
      • Geboorte
      • Brunch
      • High tea
      • Regenboog
    • Baktips
  • Bak & spaar shop
  • Profiel
    • Profiel
    • Account aanpassen
    • Wachtwoord wijzigen
    • Bestelgeschiedenis
    • Favoriete recepten
    • Favoriete producten
  • Contact
Zoete recepten
Taart
Appeltaart Biscuittaart Cheesecake Chocoladetaart Fruittaart recepten Slof Worteltaart
Zonder oven Brownies
Cake
Appelcake Bananenbrood Cupcakes & muffins Kruidcake Kwarkcake Red velvet Stroopwafel Tulband
Desserts Donuts Gebak Koekjes Pannenkoeken Soezen Wafels Zoet brood Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg Borrelhapjes Brood Hartige taart Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken Lactosevrij bakken Vegan bakken Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn Koningsdag Pasen Moederdag Vaderdag Halloween Sinterklaas Kerst Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte Brunch High tea Regenboog
Baktips
Recepten
Regenboog tulband met citroenglazuur

Regenboog tulband met citroenglazuur

Dit recept is van: Annet

Regenboog tulband recept
Regenboog tulband met citroenglazuur
Info Benodigdheden Stappen

Heb je ooit zo'n kleurrijke cake gezien? Het maken ervan is makkelijker dan je misschien denkt! Maak het beslag, voeg kleurstof toe en giet vervolgens verschillende laagjes in de bakvorm. Easy as cake!

10 min. Bereidingstijd
70 min. Baktijd
 
 
 
 
 
Moeilijkheid
12 Porties
Formaat tulband bakvorm

Let op! Dit recept is voor het maken van een grote tulband (30 cm), heb je een kleinere bakvorm? Volg dan voor het maken van het beslag stap 1 en 2 van het recept: Tulband. Ga voor het kleuren van het beslag weer terug naar dit recept, maar kleur wel kleinere hoeveelheden beslag dan 125 g.

Regenboog Bakken met kinderen Tulband Cake Verjaardag
4
21 beoordelingen Geef jouw mening
Dit recept al eens gemaakt? Beoordeel het recept.

Nog geen beoordelingen. ${ totalRatings } beoordeling. ${ totalRatings } beoordelingen.

Bedankt voor je beoordeling!
${ message.value }
${ message.value }

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Koopmans fijne cake
    2 pak(ken)
    Koopmans fijne cake
  • Roomboter (of margarine)
    300 g (gram)
    Roomboter (of margarine)
  • Ei
    8 Stuk(s)
    Ei
  • Melk
    100 ml
    Melk

 

  • Felle kleurstoffen (bijv. Wilton of Rainbow Dust)
    Felle kleurstoffen (bijv. Wilton of Rainbow Dust)
  • Poedersuiker
    150 g (gram)
    Poedersuiker
  • Citroensap
    1 el (eetlepels)
    Citroensap
  • Dr. Oetker Regenboogfantasie
    Dr. Oetker Regenboogfantasie

Keukenspullen

  • Tulband bakvorm (30 cm)
    Tulband bakvorm (30 cm)
  • Mixer met gardes
    Mixer met gardes
    Productdetails
  • Kommetje
    5 Stuk(s)
    Kommetje

Stappen

1. Beslag bereiden

Plaats het rooster iets onder het midden van de oven en verwarm de oven voor (Elektrische oven: 160°C. Hetelucht oven: 150°C. Gas oven: stand 2-3) . Vet de tulband bakvorm in met boter en bestuif de binnenkant met bloem of gebruik bakspray (bijv. Dr. Oetker).

Klop de boter (300 g) met de mixer in een mengkom zacht en romig. Voeg de cakemix (2 pakken), melk (100 ml) en de eieren (8 stuks) in één keer toe. Roer het geheel met de mixer op de laagste stand in 1 minuut tot een glad geheel.

Klop het beslag daarna met de mixer op de hoogste stand in circa 2 minuten tot een luchtig beslag.

2. Regenboog tulband bakken

Doe in ieder van de 5 kommetjes 125 gram cakebeslag. Breng deze op de juiste kleur.

Doe de helft van het overige (witte) beslag in de tulbandvorm. Maak dit met een spatel glad. Doe het gekleurde beslag in de tulbandvorm, doe dit met een spatel of een eetlepel. Begin met rood, daarna, oranje, geel, groen en blauw. Spatel niet teveel want je wil niet dat de kleuren mengen met elkaar. Verdeel als laatste de andere helft van het witte beslag over de bovenkant.

Bak de cake in 60-70 minuten gaar en goudbruin.

Haal de cake uit de vorm en laat de cake op een rooster afkoelen.

3. Glazuur maken

Zeef de poedersuiker (150 g). Roer de poedersuiker met het citroensap (1 el) tot een dik papje. Blijf roeren tot het glazuur glanst. Verdeel de glazuur over de tulband en laat het uitlopen. Bestrooi de tulband met de regenboog mix. Het glazuur wordt vanzelf hard.

Meer bakken?

Kijk voor een Moskovische confetti tulband op DeLeuksteTaartenShop.

Meer kleurrijke recepten

Tie Dye cake
Moeilijk
4
30 min.
Unicorn regenboogkwarktaart
Makkelijk
4
60 min.
Unicorn pannenkoeken uit de oven
Makkelijk
4
15 min.
Magische unicorn koekschotsen
Makkelijk
3
40 min.
Regenboog kwarktaart in een glaasje
Gemiddeld
3
15 min.
 

Gratis verzending vanaf €35 in Nederland en België

Bakken.nl shop

Over ons

Wat is Bak & Spaar?

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Bestellen & betalen

Bezorgen

Retourneren

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

 
 
 
 
 
© 2023 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.