Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Recepten
Wortelcake ananas

Wortelcake ananas

Dit recept is van: Annet

  1. Wortelcake met ananas
Item 1 of 1
Wortelcake ananas
info
Benodigdheden
Stappen

Maak een cakebodem met heerlijke speculaaskruiden en vul deze met een crème van mascarpone met ananas, geraspte worteltjes en pecannoten.

25 min.Bereidingstijd
65 min.Baktijd
Moeilijkheid
16Porties
CakeWortelAnanasPecannotenSpeculaasNotenVerjaardagWorteltaart

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Koopmans Boerencake
    1 Pak
    Koopmans Boerencake
  • Boter (ongezouten roomboter)
    200 g
    Boter (ongezouten roomboter)
  • Ei
    4 Stuk(s)
    Ei
  • Mascarpone
    250 g
    Mascarpone
  • Poedersuiker
    50 g
    Poedersuiker

 

  • Rozijnen
    70 g (gram)
    Rozijnen
  •  
    120 g
    Ananas uit blik
  • Wortel (geraspt)
    220 g
    Wortel (geraspt)
  • Pecannoten
    75 g
    Pecannoten
  • Speculaaskruiden
    1 el (eetlepels)
    Speculaaskruiden

Keukenspullen

  • Springvorm Ø18 cm (hoog)
    Springvorm Ø18 cm (hoog)
  • Boter of bakspray om mee in te vetten
    Boter of bakspray om mee in te vetten
    Bestel dit product online
  • Bloem om te bestuiven
    Bloem om te bestuiven
  • Mengkom
    Mengkom
    Bestel dit product online
  • Mixer met gardes
    Mixer met gardes
  • Broodmes
    Broodmes

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Voorbereiden

Vet de springvorm in met bakspray of boter en bestuif met een laagje bloem. Zorg dat alle ingrediënten goed op kamertemperatuur zijn.

Verwarm de oven voor (elektrisch 160°C / hetelucht 150°C).

2. Wortelcake bakken

Doe de boter (200 g) in een beslagkom en klop het met de mixer zacht en romig.

Voeg de Koopmans cakemix (1 pak), speculaaskruiden (1 eetlepel) en de eieren (4 stuks) toe. Mix 1 minuut op de laagste stand en daarna nog 3 minuten op de hoogste stand.

Doe de rozijnen (70 g) en grof gehakte pecannoten (50 g) in een kom en bedek ze rondom met de bloem.

Roer de geraspte wortel (200 g), pecannoten, rozijnen en de ananas (70 g, in kleine stukjes) door het beslag.

Doe het beslag in de springvorm en bak de cake in 60-70 minuten gaar.

Haal de cake na 10 minuten afkoelen uit de vorm en laat deze vervolgens minimaal 60 minuten helemaal afkoelen.

Cake gaar?

Controleer aan het einde van de baktijd of de cake voldoende gaar is. Prik met een satéprikker in het midden van de cake. Wanneer de prikker er schoon en droog uitkomt is de cake gaar.

3. Wortelcake opbouwen

Doe de mascarpone (250 g) en de poedersuiker (50 g) in een kom en spatel deze door elkaar. Zet de kom apart.

Snijd de wortelcake 2 of 3 keer door. Neem de eerste laag en leg deze op een bord of plank.

Bestrijk deze met de mascarpone en wat ananasstukjes. Plaats de tweede laag en bestrijk de laag met mascarpone.

Plaats de laatste laag. Bestrijk deze met mascarpone en decoreer met de rest van de geraspte wortel, ananasstukjes en pecannoten.

Bakken.nl

Over ons

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Nieuwsbrief

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

© 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.