🧁 Log in om je Bak & Spaar punten te bekijken of actieproducten te kopen. Lees meer.

Recepten Bak & Spaar
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten
Inloggen
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten

Terug Menu

  • Bak & Spaar
    • Bak & Spaar Shop
  • Recepten
    • Favoriete recepten
    • Zoete recepten
      • Zoete recepten
      • Taart
        • Taart
        • Appeltaart
        • Biscuittaart
        • Cheesecake
        • Chocoladetaart
        • Fruittaart recepten
        • Slof
        • Worteltaart
      • Zonder oven
      • Brownies
      • Cake
        • Cake
        • Appelcake
        • Bananenbrood
        • Cupcakes & muffins
        • Kruidcake
        • Kwarkcake
        • Red velvet
        • Stroopwafel
        • Tulband
      • Desserts
      • Donuts
      • Gebak
      • Koekjes
      • Pannenkoeken
      • Soezen
      • Wafels
      • Zoet brood
      • Oliebollen
    • Hartige recepten
      • Hartige recepten
      • Bladerdeeg
      • Borrelhapjes
      • Brood
      • Hartige taart
      • Quiche
    • Lifestyle recepten
      • Lifestyle recepten
      • Glutenvrij bakken
      • Lactosevrij bakken
      • Vegan bakken
      • Vegetarisch bakken
    • Thema recepten
      • Thema recepten
      • Winter
      • Feestdagen
        • Feestdagen
        • Valentijn
        • Koningsdag
        • Pasen
        • Moederdag
        • Vaderdag
        • Halloween
        • Sinterklaas
        • Kerst
        • Oud & Nieuw
      • Verjaardag
      • Bakken met kinderen
        • Bakken met kinderen
        • Kindertraktaties
      • Geboorte
      • Brunch
      • High tea
      • Regenboog
    • Baktips
  • Bak & spaar shop
  • Profiel
    • Profiel
    • Account aanpassen
    • Wachtwoord wijzigen
    • Bestelgeschiedenis
    • Favoriete recepten
    • Favoriete producten
  • Contact
Zoete recepten
Taart
Appeltaart Biscuittaart Cheesecake Chocoladetaart Fruittaart recepten Slof Worteltaart
Zonder oven Brownies
Cake
Appelcake Bananenbrood Cupcakes & muffins Kruidcake Kwarkcake Red velvet Stroopwafel Tulband
Desserts Donuts Gebak Koekjes Pannenkoeken Soezen Wafels Zoet brood Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg Borrelhapjes Brood Hartige taart Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken Lactosevrij bakken Vegan bakken Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn Koningsdag Pasen Moederdag Vaderdag Halloween Sinterklaas Kerst Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte Brunch High tea Regenboog
Baktips
Recepten
Olijfolie cake met witte chocolade

Olijfolie cake met witte chocolade

Dit recept is van: Annet

Cake recept met olijfolie
Olijfolie cake met witte chocolade
Info Benodigdheden Stappen

Een feestelijke tulband kan eigenlijk altijd. We hebben dit zomerse exemplaar gemaakt met olijfolie, daardoor is ie extra smeuïg!

15 min. Bereidingstijd
60 min. Baktijd
 
 
 
 
 
Moeilijkheid
10-12 Porties
Tulband Cake Zomer
5
2 beoordelingen Geef jouw mening
Dit recept al eens gemaakt? Beoordeel het recept.

Nog geen beoordelingen. ${ totalRatings } beoordeling. ${ totalRatings } beoordelingen.

Bedankt voor je beoordeling!
${ message.value }
${ message.value }

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Ei
    4 Stuk(s)
    Ei
  • Griekse yoghurt
    225 g (gram)
    Griekse yoghurt
  • Witte basterdsuiker
    255 g (gram)
    Witte basterdsuiker
  • Milde olijfolie
    255 g (gram)
    Milde olijfolie
  • Vanille extract
    1 tl (theelepels)
    Vanille extract
  • Citroenrasp
    1 Stuk(s)
    Citroenrasp

 

  • Bloem
    345 g (gram)
    Bloem
  • Bakpoeder
    3 tl (theelepels)
    Bakpoeder
  • Zout
    0.25 tl (theelepels)
    Zout
  • Witte chocolade
    75 g (gram)
    Witte chocolade
  • Rood fruit (bijv. aardbeien, rode bessen, framboos)
    Rood fruit (bijv. aardbeien, rode bessen, framboos)

Keukenspullen

  • Mengkom
    Mengkom
    Bestel dit product online
  • Garde
    Garde
  • Tulband bakvorm
    Tulband bakvorm
  • Pan met hittebestendige schaal  (au bain-marie)
    Pan met hittebestendige schaal (au bain-marie)

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Voorbereiden

Verwarm de oven voor op 180 C.

Vet de tulband bakvorm goed in met boter en bloem of bakspray. Vergeet de hoekjes niet extra in te smeren met een kwastje.

2. Tulband cake bakken

Doe de eieren (4 stuks), de yoghurt (225 g), de basterdsuiker (255 g), de olijfolie (255 ml), het vanille-extract (1 tl), citroenrasp (van 1 stuk) in een kom en meng goed door. Let op! Een mixer is niet nodig.

Voeg de bloem (345 g), het zout (0.25 tl) toe en meng goed met een spatel.

Doe het mengsel in de tulband bakvorm en bak deze af in 50-60 minuten.

Laat de tulband 5 minuten afkoelen en draai de tulband om op een rooster. Laat volledig afkoelen.

3. Olijfolie cake serveren

Smelt de witte chocolade (75 g) voorzichtig au bain marie.

Verdeel de witte chocolade over de tulband. Doe dit bijvoorbeeld met een theelepeltje. Maak de tulband af door deze te versieren met het verse fruit.

Chocolade au bain-marie smelten

Hiervoor doe je de chocoladestukjes in een schaaltje. Breng in een pan een laagje water tegen het kookpunt aan. Hang of zet de schaal met chocoladestukjes op de pan, zet het vuur half hoog en laat de chocolade voorzichtig smelten. Zorg dat het schaaltje het water niet raakt.

 

Gratis verzending vanaf €35 in Nederland en België

Bakken.nl shop

Over ons

Wat is Bak & Spaar?

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Bestellen & betalen

Bezorgen

Retourneren

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

 
 
 
 
 
© 2023 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.