Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Recepten
Olijfolie cake met witte chocolade

Olijfolie cake met witte chocolade

Dit recept is van: Annet

  1. Cake recept met olijfolie
Item 1 of 1
Olijfolie cake met witte chocolade
info
Benodigdheden
Stappen

Een feestelijke tulband kan eigenlijk altijd. We hebben dit zomerse exemplaar gemaakt met olijfolie, daardoor is ie extra smeuïg!

15 min.Bereidingstijd
60 min.Baktijd
Moeilijkheid
10-12Porties
TulbandCakeZomer

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Ei
    4 Stuk(s)
    Ei
  • Griekse yoghurt
    225 g (gram)
    Griekse yoghurt
  • Witte basterdsuiker
    255 g (gram)
    Witte basterdsuiker
  • Milde olijfolie
    255 g (gram)
    Milde olijfolie
  • Vanille extract
    1 tl (theelepels)
    Vanille extract
  • Citroenrasp
    1 Stuk(s)
    Citroenrasp

 

  • Bloem
    345 g (gram)
    Bloem
  • Bakpoeder
    3 tl (theelepels)
    Bakpoeder
  • Zout
    0.25 tl (theelepels)
    Zout
  • Witte chocolade
    75 g (gram)
    Witte chocolade
  • Rood fruit (bijv. aardbeien, rode bessen, framboos)
    Rood fruit (bijv. aardbeien, rode bessen, framboos)

Keukenspullen

  • Mengkom
    Mengkom
    Bestel dit product online
  • Garde
    Garde
  • Tulband bakvorm
    Tulband bakvorm
  • Pan met hittebestendige schaal  (au bain-marie)
    Pan met hittebestendige schaal (au bain-marie)

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Voorbereiden

Verwarm de oven voor op 180 C.

Vet de tulband bakvorm goed in met boter en bloem of bakspray. Vergeet de hoekjes niet extra in te smeren met een kwastje.

2. Tulband cake bakken

Doe de eieren (4 stuks), de yoghurt (225 g), de basterdsuiker (255 g), de olijfolie (255 ml), het vanille-extract (1 tl), citroenrasp (van 1 stuk) in een kom en meng goed door. Let op! Een mixer is niet nodig.

Voeg de bloem (345 g), bakpoeder (3 tl) en zout (¼ tl) toe en meng goed met een spatel.

Doe het mengsel in de tulband bakvorm en bak deze af in 50-60 minuten.

Laat de tulband 5 minuten afkoelen en draai de tulband om op een rooster. Laat volledig afkoelen.

3. Olijfolie cake serveren

Smelt de witte chocolade (75 g) voorzichtig au bain marie.

Verdeel de witte chocolade over de tulband. Doe dit bijvoorbeeld met een theelepeltje. Maak de tulband af door deze te versieren met het verse fruit.

Chocolade au bain-marie smelten

Hiervoor doe je de chocoladestukjes in een schaaltje. Breng in een pan een laagje water tegen het kookpunt aan. Hang of zet de schaal met chocoladestukjes op de pan, zet het vuur half hoog en laat de chocolade voorzichtig smelten. Zorg dat het schaaltje het water niet raakt.

Bakken.nl

Over ons

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Nieuwsbrief

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

© 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.