Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Thuisbakkers Recepten
Marmercake met een vleugje kaneel diabetes geschikt

Marmercake met een vleugje kaneel diabetes geschikt

Dit recept is van: Marina

  1. Marmercake met een vleugje kaneel diabetes geschikt
  2. Marmercake met een vleugje kaneel diabetes geschikt
Item 1 of 2
Marmercake met een vleugje kaneel diabetes geschikt
info
Benodigdheden
Stappen
Suikervrij cake. Gemanipuleerd zodat het diabetes geschikt is. Als suikervervanger word hier Zùsto gebruikt. Per 100 gram zit daar 64,7 gram vezels in. De vezels zijn perfect voor een diabeet.
15 min.Bereidingstijd
75 min.Bak- of opstijftijd
Tips & Tricks
Ook lekker als je de cacaopoeder en kaneelpoeder vervangt voor speculaaskruiden.
Zoete receptenKruidcakeCake

Benodigdheden

Ingrediënten

  • 200 gram zelfrijzend bakmeel
  • 160/200 gram Zùsto
  • 4 eieren op lamer temperatuur
  • 200 gram Gras roomboter op kamer temperatuur

 

  • 1 theelepel vanille-extract
  • 30 ml melk
  • 2 eetlepels cacaopoeder (zonder suiker)
  • 2 theelepels kaneelpoeder

Keukenspullen

  • Cakeblik van 25/30 cm
  • Mixer met gardes
  • 2 mixkommen
  • pannenlikker
  • Weegschaal
  • Satéprikker
  • Mes

Stappen

Stap: 1

Verwarm de oven voor op 160 graden. Vet het cakeblik in met gras roomboter.

Stap: 2

Meng de zelfrijzend bakmeel met Zùsto om zo klonteren van de Zùsto te voorkomen. Mix met een mixer de Zelfrijzend bakmeel/Zùsto mengsels in 3 a 4 stappen door de zachte roomboter. Doe de melk en vanille-extract erbij. Meng de eieren 1 voor 1 door het beslag tot ze allemaal opgenomen zijn. Haal 2/3 van het beslag uit de kom en hou dit apart in een andere kom. Mix in 1/3 deel van het beslag de cacaopoeder en kaneelpoeder.

Stap: 3

Doe de helft van het vanille beslag in de cakeblik en strijk glad, Doe de chocolade/kaneel beslag daarop en strijk glad. Eindig met het laatste vanillebeslag en strijk glad. Roer kort met het mes door het beslag in de cakeblik zodat je een marmer effect krijgt.

Stap: 4

Bak de cake in +/- 75 min op 160 graden midden in de oven. Prik met een satéprikker in het midden van cake. Als deze er droog uitkomt dan is je cake klaar. Is dit niet geval verleng de baktijd dan steeds met 5 min. tot de satéprikker er droog uitkomt. Geniet zonder schuld gevoel

Over dit recept

Dit recept is van Marina

Bakken.nl

Over ons

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Nieuwsbrief

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

© 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.