🧁 Log in om je Bak & Spaar punten te bekijken of actieproducten te kopen. Lees meer.

Recepten Bak & Spaar
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten

Terug Menu

  • Bak & Spaar
    • Bak & Spaar Shop
  • Recepten
    • Favoriete recepten
    • Zoete recepten
      • Zoete recepten
      • Taart
        • Taart
        • Appeltaart
        • Biscuittaart
        • Cheesecake
        • Chocoladetaart
        • Fruittaart recepten
        • Slof
        • Worteltaart
      • Zonder oven
      • Brownies
      • Cake
        • Cake
        • Bananenbrood
        • Cupcakes & muffins
        • Kruidcake
        • Kwarkcake
        • Red velvet
        • Stroopwafel
        • Tulband
      • Desserts
      • Donuts
      • Gebak
      • Koekjes
      • Pannenkoeken
      • Soezen
      • Wafels
      • Zoet brood
    • Hartige recepten
      • Hartige recepten
      • Bladerdeeg
      • Borrelhapjes
      • Brood
      • Cake
      • Hartige taart
      • Quiche
    • Lifestyle recepten
      • Lifestyle recepten
      • Glutenvrij bakken
      • Lactosevrij bakken
      • Vegan bakken
      • Vegetarisch bakken
    • Thema recepten
      • Thema recepten
      • Moederdag
      • Bakken met kinderen
        • Bakken met kinderen
        • Kindertraktaties
      • Regenboog
      • Seizoen bakken
        • Seizoen bakken
        • Lente
        • Zomer
        • Herfst
        • Winter
      • Geboorte
      • Verjaardag
      • Reisje door Europa
      • Brunch
      • Halloween
      • Sinterklaas
      • Kerst
      • Oud & Nieuw
      • Valentijn
      • Pasen
    • Baktips
  • Bak & spaar shop
  • Profiel
    • Profiel
    • Account aanpassen
    • Wachtwoord wijzigen
    • Bestelgeschiedenis
    • Favoriete recepten
    • Favoriete producten
  • Contact
Zoete recepten
Taart
Appeltaart Biscuittaart Cheesecake Chocoladetaart Fruittaart recepten Slof Worteltaart
Zonder oven Brownies
Cake
Bananenbrood Cupcakes & muffins Kruidcake Kwarkcake Red velvet Stroopwafel Tulband
Desserts Donuts Gebak Koekjes Pannenkoeken Soezen Wafels Zoet brood
Hartige recepten
Bladerdeeg Borrelhapjes Brood Cake Hartige taart Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken Lactosevrij bakken Vegan bakken Vegetarisch bakken
Thema recepten
Moederdag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Regenboog
Seizoen bakken
Lente Zomer Herfst Winter
Geboorte Verjaardag Reisje door Europa Brunch Halloween Sinterklaas Kerst Oud & Nieuw Valentijn Pasen
Baktips
Recepten
Roze Halloween koeken

Roze Halloween koeken

Dit recept is van: Annet

Roze halloween koeken recept
Roze Halloween koeken
Info Benodigdheden Stappen

Met doodshoofd-bakvormen maak je deze supergave Halloweenkoeken van cake!

15 min. Bereidingstijd
35 min. Baktijd
 
 
 
 
 
Moeilijkheid
10 Porties
Cake Halloween Thema recepten Thema recepten

Nog geen beoordelingen. ${ totalRatings } beoordeling. ${ totalRatings } beoordelingen.

Bedankt voor je beoordeling! Wat vind je van dit recept?
${ message.value }
${ message.value }

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Koopmans fijne cake
    1 pak(ken)
    Koopmans fijne cake
  • Boter (ongezouten roomboter)
    150 g
    Boter (ongezouten roomboter)
  • Melk
    50 ml
    Melk
  • Ei
    4 stuk(s)
    Ei

 

  •  
    1 scheutje(s)
    Frambozenaroma
  • Dr. Oetker Kleurstoffen (rood)
    1 pak(ken)
    Dr. Oetker Kleurstoffen (rood)
  • Poedersuiker
    200 g
    Poedersuiker
  • Water
    3 el (eetlepels)
    Water

Keukenspullen

  • Bakvorm (Nordic Ware - Haunted Skull Cakevorm Mini)
    Bakvorm (Nordic Ware - Haunted Skull Cakevorm Mini)
  • Boter om in te vetten
    Boter om in te vetten
  • Bloem om te bestuiven
    Bloem om te bestuiven
  • Mengkom
    Mengkom
    Bestel dit product online
  • Mixer met gardes
    Mixer met gardes
    Productdetails

Stappen

1. Voorbereiden

Plaats het rooster iets onder het midden van de oven en verwarm de oven voor (elektrisch 160°C / hetelucht 150°C).

Vet de cakevormpjes in met boter en bestuif de binnenkant met bloem.

2. Cakebeslag maken

Klop de boter (150 g) met de mixer in een beslagkom zacht en romig.

Voeg de mix Koopmans Fijne Cake (1 pak), melk (50 ml) en de eieren (4 stuks) in een keer toe.

Roer het geheel met de mixer op de laagste stand in een minuut tot een glad cakebeslag.

Klop het cakebeslag daarna met de mixer op de hoogste stand in circa 3 minuten tot een luchtig cakebeslag.

3. Halloween koeken bakken

Doe het beslag in de cakevormpjes. Vul de vormpjes tot ¾. Er blijft beslag over voor nog 4 doodshoofden. Zet dit beslag even apart. Vet na de eerste ronde de bakvorm opnieuw in, bestuif met bloem en bak de laatste batch met cakejes.

Bak de koeken in 25 tot 35 minuten goudbruin, haal uit de oven en laat op een rooster afkoelen.

4. Glazuur maken

Doe de poedersuiker (200 g) in een kom. Roer beetje voor beetje het water (3-4 el) door de poedersuiker. Roer totdat er een mooie glazuur ontstaat. De glazuur is goed als deze zo dik is als magere yoghurt. Voeg naar eigen inzicht de Dr. Oetker kleurstof rood (1 pak) en evt. frambozenaroma (1 scheutje) toe.

Leg een aantal afgekoelde doodshoofden op een rooster. Leg een bord onder het rooster zodat het overtollige glazuur wordt opgevangen. Dit glazuur kan nogmaals gebruikt worden. Overgiet de hoofden en laat uitlekken.

Verzamel het glazuur en doe opnieuw in de kom. Roer dit goed en overgiet de volgende hoofden.

Meer Halloween recepten

Halloween MonChoutaart
Roze Halloween koeken
Grafsteen brownies
Halloween cake
Browniemonsters
Groene meisjes monster cupcakes
 

Gratis verzending vanaf €35 in Nederland en België

Bakken.nl shop

Over ons

Wat is Bak & Spaar?

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Bestellen & betalen

Bezorgen

Retourneren

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

 
 
 
 
 
© 2022 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.