Met doodshoofd-bakvormen maak je deze supergave Halloweenkoeken van cake!
Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.
Plaats het rooster iets onder het midden van de oven en verwarm de oven voor (elektrisch 160°C / hetelucht 150°C).
Vet de cakevormpjes in met boter en bestuif de binnenkant met bloem.
Klop de boter (150 g) met de mixer in een beslagkom zacht en romig.
Voeg de mix Koopmans Fijne Cake (1 pak), melk (50 ml) en de eieren (4 stuks) in een keer toe.
Roer het geheel met de mixer op de laagste stand in een minuut tot een glad cakebeslag.
Klop het cakebeslag daarna met de mixer op de hoogste stand in circa 3 minuten tot een luchtig cakebeslag.
Doe het beslag in de cakevormpjes. Vul de vormpjes tot ¾. Er blijft beslag over voor nog 4 doodshoofden. Zet dit beslag even apart. Vet na de eerste ronde de bakvorm opnieuw in, bestuif met bloem en bak de laatste batch met cakejes.
Bak de koeken in 25 tot 35 minuten goudbruin, haal uit de oven en laat op een rooster afkoelen.
Doe de poedersuiker (200 g) in een kom. Roer beetje voor beetje het water (3-4 el) door de poedersuiker. Roer totdat er een mooie glazuur ontstaat. De glazuur is goed als deze zo dik is als magere yoghurt. Voeg naar eigen inzicht de Dr. Oetker kleurstof rood (1 pak) en evt. frambozenaroma (1 scheutje) toe.
Leg een aantal afgekoelde doodshoofden op een rooster. Leg een bord onder het rooster zodat het overtollige glazuur wordt opgevangen. Dit glazuur kan nogmaals gebruikt worden. Overgiet de hoofden en laat uitlekken.
Verzamel het glazuur en doe opnieuw in de kom. Roer dit goed en overgiet de volgende hoofden.