Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Recepten
Tulband

Tulband

Dit recept is van: Bakken.nl

  1. tulband met krenten en rozijnen
Item 1 of 1
Tulband
info
Benodigdheden
Stappen

Zet een lekkere tulband op tafel, gevuld met krenten en rozijnen!

25 min.Bereidingstijd
65 min.Baktijd
Moeilijkheid
12-14Porties
RozijnenTulbandCakeKerstThema recepten

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Boter (op kamertemperatuur)
    175 g
    Boter (op kamertemperatuur)
  • Ei
    4 Stuk(s)
    Ei
  • Melk
    50 ml
    Melk
  • Koopmans Tulband
    1 Pak
    Koopmans Tulband

 

  •  
    100 g
    Krenten
  • Rozijnen
    100 g
    Rozijnen
  • Poedersuiker
    Poedersuiker

Keukenspullen

  • Mixer met gardes
    Mixer met gardes
  • Tulbandvorm
    Tulbandvorm
  • Bloem om te bestuiven
    Bloem om te bestuiven
  • Boter of bakspray om mee in te vetten
    Boter of bakspray om mee in te vetten
    Bestel dit product online
  • Mengkom
    Mengkom
    Bestel dit product online

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Voorbereiden

Plaats het rooster iets onder het midden van de oven en verwarm de oven voor (elektrisch 170°C / hetelucht 150°C).

Vet de tulbandvorm in en bestuif de binnenkant met bloem of gebruik een bakspray.

2. Tulbandbeslag maken

Klop met de mixer de boter (175 g) zacht en romig in een beslagkom. Voeg de mix uit het pak Koopmans Tulband , de eieren (4 stuks) en de melk (50 ml) in één keer toe. Klop het geheel met de mixer op de laagste stand in 1 minuut tot een glad geheel en klop daarna in de hoogste stand in circa 3 minuten tot een luchtig beslag.

3. Tulband bakken

Was de krenten (100 g) en rozijnen (100 g) en dep ze droog met keukenpapier. Schep ze op het laatste moment door het deeg (je kunt eventueel de krenten en rozijnen door de bloem wentelen om het zakken naar de bodem te voorkomen). Doe het beslag direct in de tulbandvorm en bak de tulband in 65-70 minuten gaar en goudbruin. Neem de tulband uit de oven en laat deze circa 2 minuten afkoelen in de vorm. Haal de tulband uit de vorm en laat deze op een rooster verder afkoelen. Bestuif de afgekoelde tulband met poedersuiker.

Bakken.nl

Over ons

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Nieuwsbrief

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

© 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.