Zet een lekkere tulband op tafel, gevuld met krenten en rozijnen!
Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.
Plaats het rooster iets onder het midden van de oven en verwarm de oven voor (elektrisch 170°C / hetelucht 150°C).
Vet de tulbandvorm in en bestuif de binnenkant met bloem of gebruik een bakspray.
Klop met de mixer de boter (175 g) zacht en romig in een beslagkom. Voeg de mix uit het pak Koopmans Tulband , de eieren (4 stuks) en de melk (50 ml) in één keer toe. Klop het geheel met de mixer op de laagste stand in 1 minuut tot een glad geheel en klop daarna in de hoogste stand in circa 3 minuten tot een luchtig beslag.
Was de krenten (100 g) en rozijnen (100 g) en dep ze droog met keukenpapier. Schep ze op het laatste moment door het deeg (je kunt eventueel de krenten en rozijnen door de bloem wentelen om het zakken naar de bodem te voorkomen). Doe het beslag direct in de tulbandvorm en bak de tulband in 65-70 minuten gaar en goudbruin. Neem de tulband uit de oven en laat deze circa 2 minuten afkoelen in de vorm. Haal de tulband uit de vorm en laat deze op een rooster verder afkoelen. Bestuif de afgekoelde tulband met poedersuiker.