Dr. Oetker

Wat vond jij er van? Beoordeel dit recept

qr-code

Tulband met krenten en rozijnen

Zet een lekkere tulband op tafel dat heerlijk is gevuld met krenten en rozijnen.

Bereiden

25 min

Baktijd

65 min

Niveau

Eenvoudig

Aantal

1 stukje

Voorbereiden

Elektrisch 170°C / Hetelucht 150°C

  1. Stap 1

    Plaats het rooster iets onder het midden van de oven en verwarm de oven voor.

  2. Stap 2

    Vet de tulbandvorm in en bestuif de binnenkant met bloem of gebruik een bakspray.

Tulband beslag maken

  1. Stap 3

    • 175 g boter (kamertemperatuur)

    Klop met de mixer de 175 g boter zacht en romig in een beslagkom.

  2. Stap 4

    • 4 eieren

    • 50 ml melk

    • 1 pak Koopmans Oud Hollandse Tulband

    Voeg de tulbandmix, de 4 eieren en de 50 ml melk in één keer toe.

  3. Stap 5

    Klop het geheel met de mixer op de laagste stand in 1 minuut tot een glad geheel en klop daarna in de hoogste stand in circa 3 minuten tot een luchtig beslag.

Tulband bakken

  1. Stap 6

    • 100 g krenten

    • 100 g rozijnen

    Was de krenten en rozijnen en dep ze droog met keukenpapier. Schep ze op het laatste moment door het deeg (je kunt eventueel de krenten en rozijnen door de bloem wentelen om het zakken naar de bodem te voorkomen).

  2. Stap 7

    Doe het beslag direct in de tulbandvorm en bak de tulband in 65-70 minuten gaar en goudbruin.

  3. Stap 8

    Neem de tulband uit de oven en laat deze circa 2 minuten afkoelen in de vorm.

  4. Stap 9

    Haal de tulband uit de vorm en laat deze op een rooster verder afkoelen. Bestuif de afgekoelde tulband met poedersuiker.

Ontvang makkelijk de lekkerste recepten, schrijf je in

Lekker hè al die recepten! Schrijf je in voor onze Bakken.nl nieuwsbrief en krijg elke maand de nieuwste recepten en leuke bakverhalen per e-mail. Zo mis je niets.