🧁 Log in om je Bak & Spaar punten te bekijken of actieproducten te kopen. Lees meer.

Shop Recepten

Shop

Naar de shop Profiel Winkelwagen

Meer van bakken.nl

Recepten Bak & spaar shop
Brood Brownies
Cake
Bananenbrood Cupcakes Kruidcake Kwarkcake Stroopwafelcake
Hartig
Borrelhapjes Bladerdeeg Hartige taart
Koekjes
No Bake
Kwarktaart MonChoutaart
Pannenkoeken
American Pancakes
Taart
Appeltaart Cheesecake Chocoladetaart Kwarktaart Lemon Meringue Mini taartjes MonChoutaart
Toetjes
Thema's
Sinterklaas Kerst Bakken met kinderen Kindertraktaties Oud & Nieuw Rainbow Unicorn Verjaardag Valentijn Pasen Moederdag Halloween
Recepten
Tulband

Tulband

Dit recept is van: Dr. Oetker

tulband met krenten en rozijnen

Tulband

Info Benodigdheden Stappen

Zet een lekkere tulband op tafel, gevuld met krenten en rozijnen!

25 min. Bereidingstijd
65 min. Baktijd
 
 
 
 
 
Moeilijkheid
12-14 Porties
Rozijnen Tulband Cake Kerst Thema's
Log in om je favoriete recepten te bewaren

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Boter (op kamertemperatuur)
    175 g (gram)
    Boter (op kamertemperatuur)
  • Ei
    4 stuks
    Ei
  • Melk
    50 g (gram)
    Melk
  • Koopmans Oud Hollandse Tulband
    1 Pak
    Koopmans Oud Hollandse Tulband

 

  •  
    100 g (gram)
    Krenten
  • Rozijnen
    100 g (gram)
    Rozijnen
  • Poedersuiker
    Poedersuiker

Keukenspullen

  • Mixer met gardes
    Mixer met gardes
    Bekijk in de shop
  • Tulbandvorm
    Tulbandvorm
    Bekijk in de shop
  • Bloem om te bestuiven
    Bloem om te bestuiven
    Bekijk in de shop
  • Boter of bakspray om mee in te vetten
    Boter of bakspray om mee in te vetten
    Bekijk in de shop
  • Mengkom
    Mengkom
    Bekijk in de shop

Stappen

1. Voorbereiden

Plaats het rooster iets onder het midden van de oven en verwarm de oven voor (elektrisch 170°C / hetelucht 150°C).

Vet de tulbandvorm in en bestuif de binnenkant met bloem of gebruik een bakspray.

2. Tulbandbeslag maken

Klop met de mixer de boter (175 g) zacht en romig in een beslagkom. Voeg de mix uit het pak Koopmans Oud Hollandse Tulband , de eieren (4 stuks) en de melk (50 ml) in één keer toe. Klop het geheel met de mixer op de laagste stand in 1 minuut tot een glad geheel en klop daarna in de hoogste stand in circa 3 minuten tot een luchtig beslag.

3. Tulband bakken

Was de krenten (100 g) en rozijnen (100 g) en dep ze droog met keukenpapier. Schep ze op het laatste moment door het deeg (je kunt eventueel de krenten en rozijnen door de bloem wentelen om het zakken naar de bodem te voorkomen). Doe het beslag direct in de tulbandvorm en bak de tulband in 65-70 minuten gaar en goudbruin. Neem de tulband uit de oven en laat deze circa 2 minuten afkoelen in de vorm. Haal de tulband uit de vorm en laat deze op een rooster verder afkoelen. Bestuif de afgekoelde tulband met poedersuiker.

 

Gratis verzending vanaf €35 in Nederland en België

 


Voor 23:00 besteld? Dezelfde werkdag op de bus.

Door de drukte kan je bestelling 1-2 dagen later aankomen. 

Bakken.nl shop

Over ons

Wat is Bak & Spaar?

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Bestellen & betalen

Bezorgen

Retourneren

Sociale media

WhatsApp

Instagram

Facebook

Pinterest

 
 
 
 
 
© 2021 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.