🧁 Log in om je Bak & Spaar punten te bekijken of actieproducten te kopen. Lees meer.

Recepten Bak & Spaar
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten
Inloggen
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten

Terug Menu

  • Bak & Spaar
    • Bak & Spaar Shop
  • Recepten
    • Favoriete recepten
    • Zoete recepten
      • Zoete recepten
      • Taart
        • Taart
        • Appeltaart
        • Biscuittaart
        • Cheesecake
        • Chocoladetaart
        • Fruittaart recepten
        • Slof
        • Worteltaart
      • Zonder oven
      • Brownies
      • Cake
        • Cake
        • Appelcake
        • Bananenbrood
        • Cupcakes & muffins
        • Kruidcake
        • Kwarkcake
        • Red velvet
        • Stroopwafel
        • Tulband
      • Desserts
      • Donuts
      • Gebak
      • Koekjes
      • Pannenkoeken
      • Soezen
      • Wafels
      • Zoet brood
      • Oliebollen
    • Hartige recepten
      • Hartige recepten
      • Bladerdeeg
      • Borrelhapjes
      • Brood
      • Hartige taart
      • Quiche
    • Lifestyle recepten
      • Lifestyle recepten
      • Glutenvrij bakken
      • Lactosevrij bakken
      • Vegan bakken
      • Vegetarisch bakken
    • Thema recepten
      • Thema recepten
      • Winter
      • Feestdagen
        • Feestdagen
        • Valentijn
        • Koningsdag
        • Pasen
        • Moederdag
        • Vaderdag
        • Halloween
        • Sinterklaas
        • Kerst
        • Oud & Nieuw
      • Verjaardag
      • Bakken met kinderen
        • Bakken met kinderen
        • Kindertraktaties
      • Geboorte
      • Brunch
      • High tea
      • Regenboog
    • Baktips
  • Bak & spaar shop
  • Profiel
    • Profiel
    • Account aanpassen
    • Wachtwoord wijzigen
    • Bestelgeschiedenis
    • Favoriete recepten
    • Favoriete producten
  • Contact
Zoete recepten
Taart
Appeltaart Biscuittaart Cheesecake Chocoladetaart Fruittaart recepten Slof Worteltaart
Zonder oven Brownies
Cake
Appelcake Bananenbrood Cupcakes & muffins Kruidcake Kwarkcake Red velvet Stroopwafel Tulband
Desserts Donuts Gebak Koekjes Pannenkoeken Soezen Wafels Zoet brood Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg Borrelhapjes Brood Hartige taart Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken Lactosevrij bakken Vegan bakken Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn Koningsdag Pasen Moederdag Vaderdag Halloween Sinterklaas Kerst Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte Brunch High tea Regenboog
Baktips
Recepten
Double chocolate tulband

Double chocolate tulband

Dit recept is van: Annet

Double Chocolate Tulband recept
Double chocolate tulband
Info Benodigdheden Stappen

Ben je een echte chocoladeliefhebber? Bak dan deze heerlijke double chocolate tulband! Het perfecte dessert na een feestelijk diner!

25 min. Bereidingstijd
60 min. Baktijd
 
 
 
 
 
Moeilijkheid
16-20 Porties
Kerst Thema recepten Tulband Cake Chocolade
3
17 beoordelingen Geef jouw mening
Dit recept al eens gemaakt? Beoordeel het recept.

Nog geen beoordelingen. ${ totalRatings } beoordeling. ${ totalRatings } beoordelingen.

Bedankt voor je beoordeling!
${ message.value }
${ message.value }

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Bloem
    360 g (gram)
    Bloem
  • Cacaopoeder
    80 g (gram)
    Cacaopoeder
  • Zout
    0.5 tl (theelepels)
    Zout
  • Bakpoeder
    3 tl (theelepels)
    Bakpoeder
  • Roomboter (op kamertemperatuur)
    420 g (gram)
    Roomboter (op kamertemperatuur)
  • Suiker (kristalsuiker)
    400 g (gram)
    Suiker (kristalsuiker)

 

  • Vanille extract
    2 tl (theelepels)
    Vanille extract
  • Ei
    8 Stuk(s)
    Ei
  • Melk
    100 ml
    Melk
  • Dr. Oetker Chocolate Chips
    1.5 Zakje(s)
    Dr. Oetker Chocolate Chips
  • Pure chocolade
    75 g (gram)
    Pure chocolade
  • Slagroom (ongezoet)
    75 g (gram)
    Slagroom (ongezoet)

Keukenspullen

  • Keukenmachine (of handmixer)
    Keukenmachine (of handmixer)
  • Tulband bakvorm (3.5 liter)
    Tulband bakvorm (3.5 liter)
    Bestel dit product online
  • Mengkom
    Mengkom
    Bestel dit product online
  • Pan met hittebestendige schaal  (au bain-marie)
    Pan met hittebestendige schaal (au bain-marie)

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Double chocolate tulband bakken

Verwarm de oven voor op 170 graden.

Vet de tulbandvorm in met roomboter en bestuif de tulband met bloem. Zorg dat in alle hoekjes boter en bloem zit.

Doe de bloem (360 g), cacao (80 g), zout (0.5 tl) en het bakpoeder (3 tl) in een kom en roer dit door elkaar. Zet apart.

Doe de boter (400 g), suiker (400 g) en het vanille extract (2 tl) in een kom en klop dit tot een romige massa. Dit duurt ongeveer 5-10 minuten.

Voeg één voor één de eieren (8 stuks) toe. Voeg het volgende ei pas toe als het andere is opgenomen.

Spatel het bloemmengsel voorzichtig door het beslag. Spatel als laatste de melk (100 ml) en de chocolate chips (1.5 zakje) door het beslag.

Bak de tulband gedurende 50-60 minuten en controleer met een satéprikker of de tulband gaar is. Wanneer de satéprikker schoon uit de tulband komt, is de tulband gaar.

Laat de tulband 10 minuten staan en stort de tulband op een rooster. Laat de tulband hier volledig op afkoelen.

2. Chocolade ganache bereiden

Smelt de pure chocolade (75 g) au bain-marie. Roer de slagroom (75 g) en de roomboter (20 g) door de chocolade.

Laat de ganache iets afkoelen zodat het dik genoeg is om over de tulband te gieten.

Meer tulband recepten

Feesttulband met Licor 43, sinaasappel en witte chocolade
Gemiddeld
4
20 min.
Double chocolate tulband
Gemiddeld
3
25 min.
Champagne Citroen Tulband
Makkelijk
3
20 min.
Kersttulband met amandelschaafsel en speculaaskruiden
Moeilijk
5
10 min.
Kersttulband met noten en spijs
Moeilijk
5
15 min.
 

Gratis verzending vanaf €35 in Nederland en België

Bakken.nl shop

Over ons

Wat is Bak & Spaar?

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Bestellen & betalen

Bezorgen

Retourneren

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

 
 
 
 
 
© 2023 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.