Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Recepten
Double chocolate tulband

Double chocolate tulband

Dit recept is van: Annet

  1. Double Chocolate Tulband recept
Item 1 of 1
Double chocolate tulband
info
Benodigdheden
Stappen

Ben je een echte chocoladeliefhebber? Bak dan deze heerlijke double chocolate tulband! Het perfecte dessert na een feestelijk diner!

25 min.Bereidingstijd
60 min.Baktijd
Moeilijkheid
16-20Porties
KerstThema receptenTulbandCakeChocolade

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Bloem
    360 g (gram)
    Bloem
  • Cacaopoeder
    80 g (gram)
    Cacaopoeder
  • Zout
    0.5 tl (theelepels)
    Zout
  • Bakpoeder
    3 tl (theelepels)
    Bakpoeder
  • Roomboter (op kamertemperatuur)
    420 g (gram)
    Roomboter (op kamertemperatuur)
  • Suiker (kristalsuiker)
    400 g (gram)
    Suiker (kristalsuiker)

 

  • Vanille extract
    2 tl (theelepels)
    Vanille extract
  • Ei
    8 Stuk(s)
    Ei
  • Melk
    100 ml
    Melk
  • Dr. Oetker Chocolate Chips
    1.5 Zakje(s)
    Dr. Oetker Chocolate Chips
  • Pure chocolade
    75 g (gram)
    Pure chocolade
  • Slagroom (ongezoet)
    75 g (gram)
    Slagroom (ongezoet)

Keukenspullen

  • Keukenmachine (of handmixer)
    Keukenmachine (of handmixer)
  • Tulband bakvorm (3.5 liter)
    Tulband bakvorm (3.5 liter)
    Bestel dit product online
  • Mengkom
    Mengkom
    Bestel dit product online
  • Pan met hittebestendige schaal  (au bain-marie)
    Pan met hittebestendige schaal (au bain-marie)

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Double chocolate tulband bakken

Verwarm de oven voor op 170 graden.

Vet de tulbandvorm in met roomboter en bestuif de tulband met bloem. Zorg dat in alle hoekjes boter en bloem zit.

Doe de bloem (360 g), cacao (80 g), zout (0.5 tl) en het bakpoeder (3 tl) in een kom en roer dit door elkaar. Zet apart.

Doe de boter (400 g), suiker (400 g) en het vanille extract (2 tl) in een kom en klop dit tot een romige massa. Dit duurt ongeveer 5-10 minuten.

Voeg één voor één de eieren (8 stuks) toe. Voeg het volgende ei pas toe als het andere is opgenomen.

Spatel het bloemmengsel voorzichtig door het beslag. Spatel als laatste de melk (100 ml) en de chocolate chips (1.5 zakje) door het beslag.

Bak de tulband gedurende 50-60 minuten en controleer met een satéprikker of de tulband gaar is. Wanneer de satéprikker schoon uit de tulband komt, is de tulband gaar.

Laat de tulband 10 minuten staan en stort de tulband op een rooster. Laat de tulband hier volledig op afkoelen.

2. Chocolade ganache bereiden

Smelt de pure chocolade (75 g) au bain-marie. Roer de slagroom (75 g) en de roomboter (20 g) door de chocolade.

Laat de ganache iets afkoelen zodat het dik genoeg is om over de tulband te gieten.

Meer tulband recepten

  1. Feesttulband met Licor 43, sinaasappel en witte chocolade
    Gemiddeld
    4
    20 min.
  2. Double chocolate tulband
    Gemiddeld
    3
    25 min.
  3. Champagne Citroen Tulband
    Makkelijk
    3
    20 min.
  4. Kersttulband met amandelschaafsel en speculaaskruiden
    Moeilijk
    5
    10 min.
  5. Kersttulband met noten en spijs
    Moeilijk
    5
    15 min.
Item 1 of 5

Bakken.nl

Over ons

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Nieuwsbrief

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

© 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.