Ben je een echte chocoladeliefhebber? Bak dan deze heerlijke double chocolate tulband! Het perfecte dessert na een feestelijk diner!
Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.
Verwarm de oven voor op 170 graden.
Vet de tulbandvorm in met roomboter en bestuif de tulband met bloem. Zorg dat in alle hoekjes boter en bloem zit.
Doe de bloem (360 g), cacao (80 g), zout (0.5 tl) en het bakpoeder (3 tl) in een kom en roer dit door elkaar. Zet apart.
Doe de boter (400 g), suiker (400 g) en het vanille extract (2 tl) in een kom en klop dit tot een romige massa. Dit duurt ongeveer 5-10 minuten.
Voeg één voor één de eieren (8 stuks) toe. Voeg het volgende ei pas toe als het andere is opgenomen.
Spatel het bloemmengsel voorzichtig door het beslag. Spatel als laatste de melk (100 ml) en de chocolate chips (1.5 zakje) door het beslag.
Bak de tulband gedurende 50-60 minuten en controleer met een satéprikker of de tulband gaar is. Wanneer de satéprikker schoon uit de tulband komt, is de tulband gaar.
Laat de tulband 10 minuten staan en stort de tulband op een rooster. Laat de tulband hier volledig op afkoelen.
Smelt de pure chocolade (75 g) au bain-marie. Roer de slagroom (75 g) en de roomboter (20 g) door de chocolade.
Laat de ganache iets afkoelen zodat het dik genoeg is om over de tulband te gieten.