Frambozentelers Jack en Helma van den Heijkant uit Dreumel: "We hebben een paar recepten met frambozen (en bramen) waar we altijd veel succes mee hebben in de omgeving... de combinatie van MonChou met frambozen is erg goed."
Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.
Plaats het rooster iets onder het midden in de oven en verwarm de oven voor (elektrisch 160°C / hetelucht 150°C).
Vet de cakevorm in met boter en bestuif de binnenkant met bloem.
Weeg de magere kwark (200 g) af en doe er een beetje water (25 ml) bij. Voeg de mix Koopmans Kwarkcake (1 pak) en de eieren (3 stuks) toe en mix op de laagste stand tot een glad geheel.
Mix daarna nog 3 minuten op de hoogste stand.
Doe het kwarkcakebeslag in de cake- of taartvorm.
Bak de kwarkcake in ongeveer 60 minuten gaar.
Haal de kwarkcake uit de vorm en laat deze op een rooster afkoelen.
In de tijd dat de kwarkcake afkoelt, klop je in een mengkom de MonChou (200 g) los en meng met de poedersuiker (2 el) tot een romige MonChou topping
Meng deze met de fijngesneden verse munt (1 handje).
Schep het MonChou-munt mengsel op de kwarkcake.
Zet alle frambozen (250 g) er met de open kant naar beneden in, zodat de hele taart bedekt is met frambozen.
Bestrooi de kwarkcake met frambozen, MonChou en munt.
De munt kun je ook vervangen door basilicum.
De struiken hangen in de maand juni tot juli bomvol met lekkere zomer frambozen. Wist je dat je tijdens de landelijke fruitplukdagen in Nederland zelf blauwe bessen en frambozen kunt plukken?
Al sinds 1846 maakt Koopmans het Nederlandse gezinnen gemakkelijk om zelf iets lekkers te bakken. We horen regelmatig: ‘ik bak met Koopmans, want dan weet ik zeker dat het lukt’. En daar zijn we best trots op. Jaren geleden begon het met een boekweitmolen in Holwerd en inmiddels staan onze producten in alle supermarkten.