Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Recepten
Cakerol pandan

Cakerol pandan

Dit recept is van: Annet

  1. Cakerol pandan smaak
Item 1 of 1
Cakerol pandan
info
Benodigdheden
Stappen

Ontdek de heerlijke tropische smaakverrassing van onze pandan cakerol met ananasbotercrème. Volg ons eenvoudige recept om deze zachte groene cake te maken en vul hem met een romige, luchtige ananasbotercrème. Het resultaat is een spectaculaire en verrukkelijke cakerol die perfect is voor speciale gelegenheden of als zoete traktatie. Maak indruk op je gasten met deze tropische smaaksensatie en geniet van elke hap.

30 min.Bereidingstijd
16 min.Baktijd
Moeilijkheid
20Porties
ZomerCake

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Dr. Oetker Biscuittaart Naturel
    1 Pak
    Dr. Oetker Biscuittaart Naturel
  • Ei
    5 Stuk(s)
    Ei
  • Water
    50 ml
    Water
  •  
    2 el (eetlepels)
    Pandan extract
  • Suiker (kristalsuiker)
    2 el (eetlepels)
    Suiker (kristalsuiker)
  • Dr. Oetker Botercrème
    2 Zakje(s)
    Dr. Oetker Botercrème
    Bestel dit product online

 

  • Roomboter (zacht)
    200 g (gram)
    Roomboter (zacht)
  • Melk (koud)
    100 ml
    Melk (koud)
  •  
    100 ml
    Ananassap (blikje)
  •  
    2 Blik(ken)
    Ananas uit blik
  •  
    1 Potje(s)
    Ananasjam

Keukenspullen

  • Mixer met gardes
    Mixer met gardes
  • Bakplaat met bakpapier
    Bakplaat met bakpapier

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Voorbereiden

Verwarm de oven voor (elektrisch: 170 °C/hetelucht 170 °C, voorkeur voor elektrisch).

Haal de bakplaat uit de oven en leg hier een vel bakpapier op.

Let op! Met dit recept maak je 2 cakerollen (2 x 10 porties)

2. Cakerol beslag maken

Doe de biscuitmix (1 pak), de eieren (5 stuks), pandan extract (1-2 el) en het water (50 ml) in een beslagkom. Klop het geheel daarna op de hoogste stand in 5 minuten tot een luchtig beslag.

Bekleed een bakplaat met bakpapier. Breng de helft van het beslag gelijkmatig over de bakplaat aan en strijk dit glad.

3. Cakerol bakken

Bak de biscuit in 7-9 minuten gaar. Bak de cakerol niet te gaar anders zal de biscuit barsten bij het oprollen.

Strooi kristalsuiker op een schone theedoek, verwijder direct het bakpapier en laat de biscuit afkoelen op de theedoek.

4. Ananas Botercrème maken

Klop de zachte boter (200 g) op de laagste stand met de mixer met garden in 1 minuut glad, smeuïg en zonder klontjes.

Voeg de melk (150 ml), ananassap (100 ml) en de mix voor de botercrème (2 zakjes) toe. Roer het geheel in ca. 1/2 minuut op de laagste stand door elkaar totdat de massa iets dikker wordt. Ga met een lepel over de bodem en de randen van de kom zodat alle boter goed loskomt en door de botercrême gemengd kan worden.

Klop de massa in ca. 1 minuut op de middelste stand tot een luchtige botercrème.

5. Cakerol maken

Smeer een laagje ananasjam over de biscuitplak en daarna de helft van de botercrème. Bestrooi de botercreme met kleine ananasstukjes. Rol de biscuit voorzichtig op.

Decoreer de cakerol met de botercrème en ananas.

Bakken.nl

Over ons

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Nieuwsbrief

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

© 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.