Ontdek de heerlijke tropische smaakverrassing van onze pandan cakerol met ananasbotercrème. Volg ons eenvoudige recept om deze zachte groene cake te maken en vul hem met een romige, luchtige ananasbotercrème. Het resultaat is een spectaculaire en verrukkelijke cakerol die perfect is voor speciale gelegenheden of als zoete traktatie. Maak indruk op je gasten met deze tropische smaaksensatie en geniet van elke hap.
Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.
Verwarm de oven voor (elektrisch: 170 °C/hetelucht 170 °C, voorkeur voor elektrisch).
Haal de bakplaat uit de oven en leg hier een vel bakpapier op.
Let op! Met dit recept maak je 2 cakerollen (2 x 10 porties)
Doe de biscuitmix (1 pak), de eieren (5 stuks), pandan extract (1-2 el) en het water (50 ml) in een beslagkom. Klop het geheel daarna op de hoogste stand in 5 minuten tot een luchtig beslag.
Bekleed een bakplaat met bakpapier. Breng de helft van het beslag gelijkmatig over de bakplaat aan en strijk dit glad.
Bak de biscuit in 7-9 minuten gaar. Bak de cakerol niet te gaar anders zal de biscuit barsten bij het oprollen.
Strooi kristalsuiker op een schone theedoek, verwijder direct het bakpapier en laat de biscuit afkoelen op de theedoek.
Klop de zachte boter (200 g) op de laagste stand met de mixer met garden in 1 minuut glad, smeuïg en zonder klontjes.
Voeg de melk (150 ml), ananassap (100 ml) en de mix voor de botercrème (2 zakjes) toe. Roer het geheel in ca. 1/2 minuut op de laagste stand door elkaar totdat de massa iets dikker wordt. Ga met een lepel over de bodem en de randen van de kom zodat alle boter goed loskomt en door de botercrême gemengd kan worden.
Klop de massa in ca. 1 minuut op de middelste stand tot een luchtige botercrème.
Verdeel de ananas over de biscuitplak en de helft van de botercrème over de biscuit. Bestrooi de botercreme met de ananasstukjes. Rol de biscuit voorzichtig op.
Decoreer de cakerol met de botercrème en ananas.