Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Recepten
Shortbread met Baileys® en pistache

Shortbread met Baileys® en pistache

Dit recept is van: Annet

  1. zelf shortbread maken
Item 1 of 1
Shortbread met Baileys® en pistache
info
Benodigdheden
Stappen

Wil je jezelf echt verwennen? Zet dan deze shortbread net Baileys en pistache op tafel. Heerlijk romig door de karamel en met een knapperige bite van pistache. Heerlijk voor bij een kop thee.

20 min.Bereidingstijd
60 min.Opstijftijd
Moeilijkheid
12-16Porties
ChocoladeKoekjesPistacheKaramelNotenVaderdag

Benodigdheden

Ingrediënten

  •  
    1 Pak
    Dr. Oetker Shortbread Choco & Karamel
  • Boter
    100 g (gram)
    Boter
  • Schenkstroop
    6 el (eetlepels)
    Schenkstroop
  • Pistachenoten (gepeld)
    100 g (gram)
    Pistachenoten (gepeld)
  •  
    5.5 el (eetlepels)
    Baileys®

Keukenspullen

  • Steelpan
    Steelpan
  • Kommetje
    Kommetje

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Voorbereiden

Breng water aan de kook en giet dit in een kom. Leg vervolgens het zakje chocoglazuur in de kom en zorg ervoor dat het onder water blijft.

Druk de geperforeerde randen van de bakvorm naar beneden.

2. Shortbread koekbodem bereiden

Smelt in een steelpannetje de schenkstroop (1 el, ca. 15 gram) en de boter (50 g) samen met de baileys (0.5 el).

Laat, nadat de boter is gesmolten, de massa 1 minuut doorpruttelen. Loop hier niet bij weg.

Neem het pannetje van het vuur en roer hier voorzichtig met een lepel de bodemmix door. Meng het tot een egale massa.

Bedek de bodem van de bakvorm gelijkmatig met het warme koekjesdeeg en druk dit stevig aan met de bolle kant van een lepel. Plaats de bakvorm in de koelkast.

Maak het steelpannetje en de lepel meteen schoon.

3. Karamelsaus maken

Doe de Baileys (5 el) in een pannetje en kook de Baileys in. Dit duurt ongeveer 5 minuten.

Voeg aan de Baileys de schenkstroop (5 el, ca. 75 gram) en de boter (50 g) toe. Smelt de boter en de schenkstroop.

Nadat de boter is gesmolten, de massa 1 minuut laten door pruttelen. Loop hier niet bij weg.

Roer hier voorzichtig met een lepel de mix voor karamelsaus door en meng het tot een egale massa. Kook dit nog 5 minuten door. Let op! Dit is anders als op de verpakking is vermeld. Blijf voortdurend roeren.

Hak de pistachenoten (2 el) fijn en voeg toe aan de karamelsaus.

Verdeel de karamelsaus gelijkmatig over de koekbodem.

4. Shortbread decoreren

Haal het zakje chocomix uit het water en kneed het zakje goed door.

Knip de bovenzijde van de verpakking en giet het vloeibare glazuur over de karamelsaus. Verdeel het door de bakvorm voorzichtig alle hoeken op te kantelen.

Strooi de grof gehakte pistachenoten (2 el) over de chocoladelaag. Plaats de bakvorm voor 1 uur in de koelkast.

Bakken.nl

Over ons

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Nieuwsbrief

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

© 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.