🧁 Log in om je Bak & Spaar punten te bekijken of actieproducten te kopen. Lees meer.

Recepten Bak & Spaar
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten
Inloggen
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten

Terug Menu

  • Bak & Spaar
    • Bak & Spaar Shop
  • Recepten
    • Favoriete recepten
    • Zoete recepten
      • Zoete recepten
      • Taart
        • Taart
        • Appeltaart
        • Biscuittaart
        • Cheesecake
        • Chocoladetaart
        • Fruittaart recepten
        • Slof
        • Worteltaart
      • Zonder oven
      • Brownies
      • Cake
        • Cake
        • Appelcake
        • Bananenbrood
        • Cupcakes & muffins
        • Kruidcake
        • Kwarkcake
        • Red velvet
        • Stroopwafel
        • Tulband
      • Desserts
      • Donuts
      • Gebak
      • Koekjes
      • Pannenkoeken
      • Soezen
      • Wafels
      • Zoet brood
      • Oliebollen
    • Hartige recepten
      • Hartige recepten
      • Bladerdeeg
      • Borrelhapjes
      • Brood
      • Hartige taart
      • Quiche
    • Lifestyle recepten
      • Lifestyle recepten
      • Glutenvrij bakken
      • Lactosevrij bakken
      • Vegan bakken
      • Vegetarisch bakken
    • Thema recepten
      • Thema recepten
      • Winter
      • Feestdagen
        • Feestdagen
        • Valentijn
        • Koningsdag
        • Pasen
        • Moederdag
        • Vaderdag
        • Halloween
        • Sinterklaas
        • Kerst
        • Oud & Nieuw
      • Verjaardag
      • Bakken met kinderen
        • Bakken met kinderen
        • Kindertraktaties
      • Geboorte
      • Brunch
      • High tea
      • Regenboog
    • Baktips
  • Bak & spaar shop
  • Profiel
    • Profiel
    • Account aanpassen
    • Wachtwoord wijzigen
    • Bestelgeschiedenis
    • Favoriete recepten
    • Favoriete producten
  • Contact
Zoete recepten
Taart
Appeltaart Biscuittaart Cheesecake Chocoladetaart Fruittaart recepten Slof Worteltaart
Zonder oven Brownies
Cake
Appelcake Bananenbrood Cupcakes & muffins Kruidcake Kwarkcake Red velvet Stroopwafel Tulband
Desserts Donuts Gebak Koekjes Pannenkoeken Soezen Wafels Zoet brood Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg Borrelhapjes Brood Hartige taart Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken Lactosevrij bakken Vegan bakken Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn Koningsdag Pasen Moederdag Vaderdag Halloween Sinterklaas Kerst Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte Brunch High tea Regenboog
Baktips
Recepten
Shortbread met Baileys® en pistache

Shortbread met Baileys® en pistache

Dit recept is van: Annet

zelf shortbread maken
Shortbread met Baileys® en pistache
Info Benodigdheden Stappen

Wil je jezelf echt verwennen? Zet dan deze shortbread net Baileys en pistache op tafel. Heerlijk romig door de karamel en met een knapperige bite van pistache. Heerlijk voor bij een kop thee.

20 min. Bereidingstijd
60 min. Opstijftijd
 
 
 
 
 
Moeilijkheid
12-16 Porties
Chocolade Koekjes Pistache Karamel Noten Vaderdag
4
2 beoordelingen Geef jouw mening
Dit recept al eens gemaakt? Beoordeel het recept.

Nog geen beoordelingen. ${ totalRatings } beoordeling. ${ totalRatings } beoordelingen.

Bedankt voor je beoordeling!
${ message.value }
${ message.value }

Benodigdheden

Ingrediënten

  •  
    1 Pak
    Dr. Oetker Shortbread Choco & Karamel
  • Boter
    100 g (gram)
    Boter
  • Schenkstroop
    6 el (eetlepels)
    Schenkstroop
  • Pistachenoten (gepeld)
    100 g (gram)
    Pistachenoten (gepeld)
  •  
    5.5 el (eetlepels)
    Baileys®

Keukenspullen

  • Steelpan
    Steelpan
  • Kommetje
    Kommetje

Stappen

1. Voorbereiden

Breng water aan de kook en giet dit in een kom. Leg vervolgens het zakje chocoglazuur in de kom en zorg ervoor dat het onder water blijft.

Druk de geperforeerde randen van de bakvorm naar beneden.

2. Shortbread koekbodem bereiden

Smelt in een steelpannetje de schenkstroop (1 el, ca. 15 gram) en de boter (50 g) samen met de baileys (0.5 el).

Laat, nadat de boter is gesmolten, de massa 1 minuut doorpruttelen. Loop hier niet bij weg.

Neem het pannetje van het vuur en roer hier voorzichtig met een lepel de bodemmix door. Meng het tot een egale massa.

Bedek de bodem van de bakvorm gelijkmatig met het warme koekjesdeeg en druk dit stevig aan met de bolle kant van een lepel. Plaats de bakvorm in de koelkast.

Maak het steelpannetje en de lepel meteen schoon.

3. Karamelsaus maken

Doe de Baileys (5 el) in een pannetje en kook de Baileys in. Dit duurt ongeveer 5 minuten.

Voeg aan de Baileys de schenkstroop (5 el, ca. 75 gram) en de boter (50 g) toe. Smelt de boter en de schenkstroop.

Nadat de boter is gesmolten, de massa 1 minuut laten door pruttelen. Loop hier niet bij weg.

Roer hier voorzichtig met een lepel de mix voor karamelsaus door en meng het tot een egale massa. Kook dit nog 5 minuten door. Let op! Dit is anders als op de verpakking is vermeld. Blijf voortdurend roeren.

Hak de pistachenoten (2 el) fijn en voeg toe aan de karamelsaus.

Verdeel de karamelsaus gelijkmatig over de koekbodem.

4. Shortbread decoreren

Haal het zakje chocomix uit het water en kneed het zakje goed door.

Knip de bovenzijde van de verpakking en giet het vloeibare glazuur over de karamelsaus. Verdeel het door de bakvorm voorzichtig alle hoeken op te kantelen.

Strooi de grof gehakte pistachenoten (2 el) over de chocoladelaag. Plaats de bakvorm voor 1 uur in de koelkast.

 

Gratis verzending vanaf €35 in Nederland en België

Bakken.nl shop

Over ons

Wat is Bak & Spaar?

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Bestellen & betalen

Bezorgen

Retourneren

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

 
 
 
 
 
© 2023 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.