Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Recepten
Maizena koekjes (Gomma koekjes)

Maizena koekjes (Gomma koekjes)

Dit recept is van: Annet

  1. Maizenakoekjes
  2. Maizena koekjes
Item 1 of 2
Maizena koekjes (Gomma koekjes)
info
Benodigdheden
Stappen

De meest bekende Surinaamse koekjes zijn de Maizena koekjes. Deze vrolijke koekjes zien er niet alleen prachtig uit, maar smaken ook nog eens heerlijk en hebben een unieke textuur. Ze smelten namelijk weg op je tong en zijn heerlijk zoet.

Maizenakoekjes staan ook bekend als "gomma koekjes", een naam die ze danken aan hun unieke textuur. "Gomma" betekent in het Sranan ook wel lijm of stijfsel, wat verwijst naar de brosse en lichte structuur van deze heerlijke traktatie. Ga aan de slag en ontdek zelf de smaak van deze heerlijke vrolijke koekjes!

15 min.Bereidingstijd
20 min.Baktijd
Moeilijkheid
35Porties
Glutenvrije maizenakoekjes

Maizena koekjes zijn van nature volledig glutenvrij, omdat ze uitsluitend maïzena (maïszetmeel) bevatten. Wil je 100% glutenvrije Maizena koekjes, zorg er dan voor dat je ook glutenvrije discodip gebruikt. Op deze manier kun je genieten van deze heerlijke koekjes zonder je zorgen te maken over gluten.

Zoete receptenGlutenvrij bakkenKoekjes

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Roomboter (zacht)
    125 g (gram)
    Roomboter (zacht)
  • Suiker (kristalsuiker)
    125 g (gram)
    Suiker (kristalsuiker)
  • Vanillepasta (bijv. Dr. Oetker)
    1 el (eetlepels)
    Vanillepasta (bijv. Dr. Oetker)
  • Ei
    1 null
    Ei
  • Maizena (bijv. Koopmans)
    250 g (gram)
    Maizena (bijv. Koopmans)
  • Discodip
    Discodip

Keukenspullen

  • Mixer met gardes
    Mixer met gardes
  • Mengkom
    Mengkom
    Bestel dit product online
  • Spuitzak (met gekarteld spuitmondje)
    Spuitzak (met gekarteld spuitmondje)
    Bestel dit product online
  • Bakplaat met bakpapier
    Bakplaat met bakpapier

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Voorbereiden

Verwarm de oven voor: 180 graden (hete lucht) 200 graden (elektrische oven) stand 4 (gasoven)

2. Maizenakoekjes maken

Klop de boter (125 g), suiker (125 g) en vanilliepasta (1 el) tot een romige massa. Voeg het ei (1) toe en mix tot deze is opgenomen.

Voeg als laatste de maizena (250 g) toe en maak een samenhangend slap deeg.

Doe het deeg in een stevige spuitzak met een spuitmondje en spuit rondje koekjes op de bakplaat. (ongeveer 4 a 5 centimeter doorsnede) En bestrooi deze met de discoballetjes.

3. Maizenakoekjes bakken

Bak de koekjes in 15 – 20 gaar maar niet bruin! Laat ze afkoelen op een rooster.

Ontdek hier meer koekjes recepten

  1. MonChoutaart met witte Oreo® koekjes
    Gemiddeld
    4
    30 min.
  2. Blauwe macarons
    Moeilijker
    2
    40 min.
  3. Zandkoekjes Oreo® hartjes
    Gemiddeld
    4
    0 min.
  4. Spritsen
    Gemiddeld
    3
    20 min.
Item 1 of 4

Bakken.nl

Over ons

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Nieuwsbrief

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

© 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.