De meest bekende Surinaamse koekjes zijn de Maizena koekjes. Deze vrolijke koekjes zien er niet alleen prachtig uit, maar smaken ook nog eens heerlijk en hebben een unieke textuur. Ze smelten namelijk weg op je tong en zijn heerlijk zoet.
Maizenakoekjes staan ook bekend als "gomma koekjes", een naam die ze danken aan hun unieke textuur. "Gomma" betekent in het Sranan ook wel lijm of stijfsel, wat verwijst naar de brosse en lichte structuur van deze heerlijke traktatie. Ga aan de slag en ontdek zelf de smaak van deze heerlijke vrolijke koekjes!
Maizena koekjes zijn van nature volledig glutenvrij, omdat ze uitsluitend maïzena (maïszetmeel) bevatten. Wil je 100% glutenvrije Maizena koekjes, zorg er dan voor dat je ook glutenvrije discodip gebruikt. Op deze manier kun je genieten van deze heerlijke koekjes zonder je zorgen te maken over gluten.
Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.
Verwarm de oven voor: 180 graden (hete lucht) 200 graden (elektrische oven) stand 4 (gasoven)
Klop de boter (125 g), suiker (125 g) en vanilliepasta (1 el) tot een romige massa. Voeg het ei (1) toe en mix tot deze is opgenomen.
Voeg als laatste de maizena (250 g) toe en maak een samenhangend slap deeg.
Doe het deeg in een stevige spuitzak met een spuitmondje en spuit rondje koekjes op de bakplaat. (ongeveer 4 a 5 centimeter doorsnede) En bestrooi deze met de discoballetjes.
Bak de koekjes in 15 – 20 gaar maar niet bruin! Laat ze afkoelen op een rooster.