Cathy

Decoratie- en bakster van Bakken.nl

Wat vond jij er van? Beoordeel dit recept

qr-code

Flamingo koekjes

Flamingo's zijn superhip en met deze freshly baked en vrolijk gedecoreerde flamingo koekjes steel jij echt helemaal de show! Gebruik een echte cookie icing die goed uithardt dan zijn je koekjes stapelbaar.

Bereiden

15 min

Baktijd

10 min

Niveau

Gemiddeld

Aantal

15 koeken

Voorbereiden

Elektrisch 170°C / Hetelucht 150°C

  1. Stap 1

    • 100 g roomboter

    • 1 pak Koopmans Zandkoekjes

    • 1 ei

    Roer in een beslagkom de roomboter met de mixer met garden zacht en romig. Voeg de mix en het ei toe.

  2. Stap 2

    Kneed het geheel met een mixer met deeghaken en/of met de hand tot een samenhangend zandkoekjesdeeg. Leg het koekjesdeeg 30 minuten te rusten in de koelkast.

  3. Stap 3

    Haal de bakplaat uit de oven en verwarm de oven voor op de aangegeven temperatuur. Leg bakpapier op de bakplaat.

  4. Stap 4

    Strooi wat bloem op het aanrecht en rol hierop een gedeelte van het koekjdeeg uit tot een lap van ongeveer 0,5 cm dik. Steek de harten uit en leg ze op de bakplaat. Herhaal dit tot al het koekjesdeeg op is.

  5. Stap 5

    Bak de koekjes gaar en lichtbruin in 10 tot 15 minuten. Laat de koekjes helemaal afkoelen, voordat je ze van het bakpapier afhaalt.

    Zacht

    De koekjes zijn nog zacht als ze uit de oven komen. Ze harden uit tijdens het afkoelen.

Flamingo decoreren

  1. Stap 6

    • Cookie icing

    • Dr. Oetker Kleurstoffen (rood)

    Kneed het zakje cookie icing gedurende 1 minuut. Kleur de cookie icing in een schaaltje roze met wat rode kleurstof. Voeg beetje bij beetje toe, totdat je de juiste roze kleur hebt. Leg het spuitmondje in de spuitzak en vul deze met de roze cookie icing.

  2. Stap 7

    Begin op het koekje aan de rechterkant met het maken van het flamingo lijfje. Spuit eerst de contouren en vul dit op met de cookie icing. Maak vanaf onder naar boven de hals van de flamingo. Knijp iets harder zodat er wat meer icing uit spuitmondje komt en de hals wat dikker wordt. Maak op het laatst het hoofd door nog iets meer icing op dezelfde plek te spuiten.

  3. Stap 8

    • Glittersuiker

    Strooi op het lijfje van de flamingo roze glitter suiker. Herhaal dit bij alle flamingo koekjes.

  4. Stap 9

    • 1 beker Dr. Oetker Choco Dip Bruin

    Verwarm het bakje chocodip in de magnetron. Verwijder deksel en aluminiumfolie volledig van het bakje. De geopende beker gedurende 1,5 minuut verwarmen bij 300 Watt (niet op het rooster van magnetron plaatsen). De chocodip goed doorroeren. Zo nodig nog een of twee keer 20 seconden opnieuw verwarmen bij 300 Watt tot de chocodip volledig vloeibaar is.

    Weinig chocolade

    Voor dit recept heb je maar weinig chocolade nodig. Je kunt ook een paar blokjes chocolade au bain marie smelten.

  5. Stap 10

    Maak met een cocktailprikker stipjes voor de ogen. Doop de prikker in de chocodip en stip het hoofd aan waar het oogje mag komen. Maak de snavel door een klein beetje chocodip aan het einde van het hoofd te tekenen met de cocktailprikker die in de chocodip is gedipt.

Ontvang makkelijk de lekkerste recepten, schrijf je in

Lekker hè al die recepten! Schrijf je in voor onze Bakken.nl nieuwsbrief en krijg elke maand de nieuwste recepten en leuke bakverhalen per e-mail. Zo mis je niets.