Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Recepten
Appelkoeken met anijs

Appelkoeken met anijs

Dit recept is van: Saakje

  1. appelkoeken maken
Item 1 of 1
Appelkoeken met anijs
info
Benodigdheden
Stappen

Deze appelkoeken zijn heerlijk om uit te delen, of stiekem allemaal zelf op te eten! Het vleugje anijs maakt deze koffiekoeken perfect voor een regenachtige dag bij een warm kopje thee.

15 min.Bereidingstijd
15 min.Baktijd
Moeilijkheid
6-7Porties
Anijs

De koeken doen je vast een beetje denken aan een slof met smeuïg amandelspijs. Door het deeg kneed je wat anijs, wat een verrassende smaak oplevert.

AppelsKoekjesHerfstAnijs

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Bloem
    165 g (gram)
    Bloem
  • Witte basterdsuiker
    75 g (gram)
    Witte basterdsuiker
  • Suiker (kristalsuiker)
    50 g (gram)
    Suiker (kristalsuiker)
  • Boter (ongezouten roomboter)
    100 g
    Boter (ongezouten roomboter)
  • Dr. Oetker Backin bakpoeder
    1.5 tl (theelepels)
    Dr. Oetker Backin bakpoeder
  • Ei (losgeklopt)
    1 Stuk(s)
    Ei (losgeklopt)

 

  • Anijspoeder
    1 tl (theelepels)
    Anijspoeder
  •  
    25 g (gram)
    Amandelpoeder
  • Appel
    2 Stuk(s)
    Appel
  • Abrikozenjam
    1 el (eetlepels)
    Abrikozenjam
  •  
    1 el (eetlepels)
    geroosterd amandelschaafsel

Keukenspullen

  • Schaal
    Schaal
  • Mixer met deeghaken
    Mixer met deeghaken
  • Deegroller
    Deegroller
    Bestel dit product online
  • Bakringen rond (of tartelette vormpjes)
    7 Stuk(s)
    Bakringen rond (of tartelette vormpjes)
  • Spuitzak
    Spuitzak
    Bestel dit product online
  • Appelboor
    Appelboor
  • Bakplaat
    Bakplaat
  • Kwastje
    Kwastje
    Bestel dit product online

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Voorbereiden

Haal de bakplaat uit de oven, bekleed deze met bakpapier. Vet de bakringen in met wat boter of gebruik een bakspray. Verwarm de oven voor (215 °C elektrische oven / 200 °C heteluchtoven).

2. Deeg maken

Maak vervolgens het deeg. Doe de bloem (165 g), witte basterdsuiker (75 g), kristalsuiker (25 g), boter (100 g), bakpoeder (1.5 tl), ei (½, losgeklopt) en anijspoeder (1 tl) in een beslagkom en mix er met een mixer met deeghaken een korrelig deeg van.

Kneed er vervolgens met de hand een samenhangend deeg van. Rol het uit tot ongeveer 1 cm dik en steek er met de ringen cirkels uit. Leg ze met de ring eromheen op de bakplaat.

Kneed van de resten deeg weer een mooie bol, rol dit opnieuw uit en maak zo ongeveer 6 à 7 koeken uit het deeg.

Let op: Je hebt de rest van het losgeklopte ei nog nodig voor het amandelspijs.

3. Amandelspijs maken

Meng kristalsuiker (25 g) met amandelpoeder (25 g) en het resterende halve ei (losgeklopt) tot amandelspijs. Doe het in een spuitzak en spuit op elk plakje deeg in het midden een rondje amandelspijs.

4. Koeken versieren

Was de appels (2 stuks) en snij er tenminste 7 plakken van (ca. 1 cm dik). Verwijder het klokhuis met een appelboor. Je kunt hiervoor ook heel handig een rond spuitmondje gebruiken. Verdeel de appelplakken over de deegrondjes.

5. Appelkoeken bakken

Bak de koeken 15 minuten in het midden van de hete oven. Laat ze tenminste 10 minuten afkoelen op de plaat en verwijder dan de ringen.

Verwarm vervolgens de abrikozenjam (1 el) en kwast een beetje warme gelei over de appels, zodat ze mooi gaan glimmen. Bestrooi met wat geroosterd amandelschaafsel (1 el). Eet smakelijk!

Meer koek recepten

  1. Appelkoeken met anijs
    Makkelijk
    5
    15 min.
  2. Glutenvrije appelkoeken
    Makkelijk
    3
    20 min.
  3. Spritsen met citroen
    Gemiddeld
    3
    20 min.
  4. Boterkoek met gember en cognac
    Gemiddeld
    0
    10 min.
  5. Havermoutkoekjes met chocolate chips
    Makkelijk
    4
    10 min.
  6. Friese oranjekoek
    Moeilijk
    4
    30 min.
Item 1 of 6

Bakken.nl

Over ons

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Nieuwsbrief

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

© 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.