🧁 Log in om je Bak & Spaar punten te bekijken of actieproducten te kopen. Lees meer.

Recepten Bak & Spaar
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten
Inloggen
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten

Terug Menu

  • Bak & Spaar
    • Bak & Spaar Shop
  • Recepten
    • Favoriete recepten
    • Zoete recepten
      • Zoete recepten
      • Taart
        • Taart
        • Appeltaart
        • Biscuittaart
        • Cheesecake
        • Chocoladetaart
        • Fruittaart recepten
        • Slof
        • Worteltaart
      • Zonder oven
      • Brownies
      • Cake
        • Cake
        • Appelcake
        • Bananenbrood
        • Cupcakes & muffins
        • Kruidcake
        • Kwarkcake
        • Red velvet
        • Stroopwafel
        • Tulband
      • Desserts
      • Donuts
      • Gebak
      • Koekjes
      • Pannenkoeken
      • Soezen
      • Wafels
      • Zoet brood
      • Oliebollen
    • Hartige recepten
      • Hartige recepten
      • Bladerdeeg
      • Borrelhapjes
      • Brood
      • Hartige taart
      • Quiche
    • Lifestyle recepten
      • Lifestyle recepten
      • Glutenvrij bakken
      • Lactosevrij bakken
      • Vegan bakken
      • Vegetarisch bakken
    • Thema recepten
      • Thema recepten
      • Winter
      • Feestdagen
        • Feestdagen
        • Valentijn
        • Koningsdag
        • Pasen
        • Moederdag
        • Vaderdag
        • Halloween
        • Sinterklaas
        • Kerst
        • Oud & Nieuw
      • Verjaardag
      • Bakken met kinderen
        • Bakken met kinderen
        • Kindertraktaties
      • Geboorte
      • Brunch
      • High tea
      • Regenboog
    • Baktips
  • Bak & spaar shop
  • Profiel
    • Profiel
    • Account aanpassen
    • Wachtwoord wijzigen
    • Bestelgeschiedenis
    • Favoriete recepten
    • Favoriete producten
  • Contact
Zoete recepten
Taart
Appeltaart Biscuittaart Cheesecake Chocoladetaart Fruittaart recepten Slof Worteltaart
Zonder oven Brownies
Cake
Appelcake Bananenbrood Cupcakes & muffins Kruidcake Kwarkcake Red velvet Stroopwafel Tulband
Desserts Donuts Gebak Koekjes Pannenkoeken Soezen Wafels Zoet brood Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg Borrelhapjes Brood Hartige taart Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken Lactosevrij bakken Vegan bakken Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn Koningsdag Pasen Moederdag Vaderdag Halloween Sinterklaas Kerst Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte Brunch High tea Regenboog
Baktips
Recepten
Appelkoeken met anijs

Appelkoeken met anijs

Dit recept is van: Saakje

appelkoeken maken
Appelkoeken met anijs
Info Benodigdheden Stappen

Deze appelkoeken zijn heerlijk om uit te delen, of stiekem allemaal zelf op te eten! Het vleugje anijs maakt deze koffiekoeken perfect voor een regenachtige dag bij een warm kopje thee.

15 min. Bereidingstijd
15 min. Baktijd
 
 
 
 
 
Moeilijkheid
6-7 Porties
Anijs

De koeken doen je vast een beetje denken aan een slof met smeuïg amandelspijs. Door het deeg kneed je wat anijs, wat een verrassende smaak oplevert.

Appel Koekjes Herfst Anijs
5
1 beoordeling Geef jouw mening
Dit recept al eens gemaakt? Beoordeel het recept.

Nog geen beoordelingen. ${ totalRatings } beoordeling. ${ totalRatings } beoordelingen.

Bedankt voor je beoordeling!
${ message.value }
${ message.value }

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Bloem
    165 g (gram)
    Bloem
  • Witte basterdsuiker
    75 g (gram)
    Witte basterdsuiker
  • Suiker (kristalsuiker)
    50 g (gram)
    Suiker (kristalsuiker)
  • Boter (ongezouten roomboter)
    100 g
    Boter (ongezouten roomboter)
  • Dr. Oetker Backin bakpoeder
    1.5 tl (theelepels)
    Dr. Oetker Backin bakpoeder
  • Ei (losgeklopt)
    1 Stuk(s)
    Ei (losgeklopt)

 

  • Anijspoeder
    1 tl (theelepels)
    Anijspoeder
  •  
    25 g (gram)
    Amandelpoeder
  • Appel
    2 Stuk(s)
    Appel
  • Abrikozenjam
    1 el (eetlepels)
    Abrikozenjam
  •  
    1 el (eetlepels)
    geroosterd amandelschaafsel

Keukenspullen

  • Schaal
    Schaal
  • Mixer met deeghaken
    Mixer met deeghaken
    Productdetails
  • Deegroller
    Deegroller
    Bestel dit product online
  • Bakringen rond (of tartelette vormpjes)
    7 Stuk(s)
    Bakringen rond (of tartelette vormpjes)
  • Spuitzak
    Spuitzak
    Bestel dit product online
  • Appelboor
    Appelboor
  • Bakplaat
    Bakplaat
  • Kwastje
    Kwastje
    Bestel dit product online

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Voorbereiden

Haal de bakplaat uit de oven, bekleed deze met bakpapier. Vet de bakringen in met wat boter of gebruik een bakspray. Verwarm de oven voor (215 °C elektrische oven / 200 °C heteluchtoven).

2. Deeg maken

Maak vervolgens het deeg. Doe de bloem (165 g), witte basterdsuiker (75 g), kristalsuiker (25 g), boter (100 g), bakpoeder (1.5 tl), ei (½, losgeklopt) en anijspoeder (1 tl) in een beslagkom en mix er met een mixer met deeghaken een korrelig deeg van.

Kneed er vervolgens met de hand een samenhangend deeg van. Rol het uit tot ongeveer 1 cm dik en steek er met de ringen cirkels uit. Leg ze met de ring eromheen op de bakplaat.

Kneed van de resten deeg weer een mooie bol, rol dit opnieuw uit en maak zo ongeveer 6 à 7 koeken uit het deeg.

Let op: Je hebt de rest van het losgeklopte ei nog nodig voor het amandelspijs.

3. Amandelspijs maken

Meng kristalsuiker (25 g) met amandelpoeder (25 g) en het resterende halve ei (losgeklopt) tot amandelspijs. Doe het in een spuitzak en spuit op elk plakje deeg in het midden een rondje amandelspijs.

4. Koeken versieren

Was de appels (2 stuks) en snij er tenminste 7 plakken van (ca. 1 cm dik). Verwijder het klokhuis met een appelboor. Je kunt hiervoor ook heel handig een rond spuitmondje gebruiken. Verdeel de appelplakken over de deegrondjes.

5. Appelkoeken bakken

Bak de koeken 15 minuten in het midden van de hete oven. Laat ze tenminste 10 minuten afkoelen op de plaat en verwijder dan de ringen.

Verwarm vervolgens de abrikozenjam (1 el) en kwast een beetje warme gelei over de appels, zodat ze mooi gaan glimmen. Bestrooi met wat geroosterd amandelschaafsel (1 el). Eet smakelijk!

Meer koek recepten

Appelkoeken met anijs
Makkelijk
5
15 min.
Glutenvrije appelkoeken
Makkelijk
3
20 min.
Spritsen met citroen
Gemiddeld
3
20 min.
Boterkoek met gember en cognac
Gemiddeld
-
10 min.
Havermoutkoekjes met chocolate chips
Makkelijk
4
10 min.
Friese oranjekoek
Moeilijk
4
30 min.
 

Gratis verzending vanaf €35 in Nederland en België

Bakken.nl shop

Over ons

Wat is Bak & Spaar?

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Bestellen & betalen

Bezorgen

Retourneren

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

 
 
 
 
 
© 2023 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.