🧁 Log in om je Bak & Spaar punten te bekijken of actieproducten te kopen. Lees meer.

Recepten Bak & Spaar
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten
Inloggen
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten

Terug Menu

  • Bak & Spaar
    • Bak & Spaar Shop
  • Recepten
    • Favoriete recepten
    • Zoete recepten
      • Zoete recepten
      • Taart
        • Taart
        • Appeltaart
        • Biscuittaart
        • Cheesecake
        • Chocoladetaart
        • Fruittaart recepten
        • Slof
        • Worteltaart
      • Zonder oven
      • Brownies
      • Cake
        • Cake
        • Appelcake
        • Bananenbrood
        • Cupcakes & muffins
        • Kruidcake
        • Kwarkcake
        • Red velvet
        • Stroopwafel
        • Tulband
      • Desserts
      • Donuts
      • Gebak
      • Koekjes
      • Pannenkoeken
      • Soezen
      • Wafels
      • Zoet brood
      • Oliebollen
    • Hartige recepten
      • Hartige recepten
      • Bladerdeeg
      • Borrelhapjes
      • Brood
      • Hartige taart
      • Quiche
    • Lifestyle recepten
      • Lifestyle recepten
      • Glutenvrij bakken
      • Lactosevrij bakken
      • Vegan bakken
      • Vegetarisch bakken
    • Thema recepten
      • Thema recepten
      • Winter
      • Feestdagen
        • Feestdagen
        • Valentijn
        • Koningsdag
        • Pasen
        • Moederdag
        • Vaderdag
        • Halloween
        • Sinterklaas
        • Kerst
        • Oud & Nieuw
      • Verjaardag
      • Bakken met kinderen
        • Bakken met kinderen
        • Kindertraktaties
      • Geboorte
      • Brunch
      • High tea
      • Regenboog
    • Baktips
  • Bak & spaar shop
  • Profiel
    • Profiel
    • Account aanpassen
    • Wachtwoord wijzigen
    • Bestelgeschiedenis
    • Favoriete recepten
    • Favoriete producten
  • Contact
Zoete recepten
Taart
Appeltaart Biscuittaart Cheesecake Chocoladetaart Fruittaart recepten Slof Worteltaart
Zonder oven Brownies
Cake
Appelcake Bananenbrood Cupcakes & muffins Kruidcake Kwarkcake Red velvet Stroopwafel Tulband
Desserts Donuts Gebak Koekjes Pannenkoeken Soezen Wafels Zoet brood Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg Borrelhapjes Brood Hartige taart Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken Lactosevrij bakken Vegan bakken Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn Koningsdag Pasen Moederdag Vaderdag Halloween Sinterklaas Kerst Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte Brunch High tea Regenboog
Baktips
Recepten
Millionaire's shortbread

Millionaire's shortbread

Dit recept is van: Annet

Millionairs shortbread recept
Millionaire's shortbread
Info Benodigdheden Stappen

Millionaire's shortbread is een Britse klassieker. Houd je van een bros koekje met smeuïge karamel en pure chocolade? Dan moet je deze heerlijke lekkernij echt eens proberen.

25 min. Bereidingstijd
15 min. Baktijd
 
 
 
 
 
Moeilijkheid
6 Porties
Variatie tip

Zin in een zout accent? Strooi bij het serveren wat zoutvlokken over de millionairs shortbread.

Chocolade Koekjes Karamel High tea
4
30 beoordelingen Geef jouw mening
Dit recept al eens gemaakt? Beoordeel het recept.

Nog geen beoordelingen. ${ totalRatings } beoordeling. ${ totalRatings } beoordelingen.

Bedankt voor je beoordeling!
${ message.value }
${ message.value }

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Bloem
    200 g
    Bloem
  • Roomboter (op kamertemperatuur)
    170 g
    Roomboter (op kamertemperatuur)
  • Dr. Oetker Bourbon-Vanille-Extract
    1 tl (theelepels)
    Dr. Oetker Bourbon-Vanille-Extract
  • Pure chocolade
    250 g
    Pure chocolade

 

  • Gecondenseerde melk
    1 Blik(ken)
    Gecondenseerde melk
  • Suiker (kristalsuiker)
    90 g
    Suiker (kristalsuiker)
  • Bruine Suiker
    50 g (gram)
    Bruine Suiker
  • Zout
    0.25 tl (theelepels)
    Zout

Keukenspullen

  • Brownie bakvorm (of ovenschaal)
    Brownie bakvorm (of ovenschaal)
  •  
    Pan (met dikke bodem)

Stappen

1. Oven voorverwarmen

Verwarm de oven voor op 180 graden. 

2. De shortbread bodem maken

Doe de bloem (200 g), de roomboter (110 g), kristalsuiker (90 g), zout (0.25 tl) en de Bourbon Vanille Aroma (1 tl) in een kom en kneed tot er een kruimeldeeg is ontstaan. Doe de kruimels in het bakblik, druk het licht aan en zorg dat de bodem mooi vlak is.

Bak de bodem goudbruin in 15-20 minuten. 

Laat de bodem afkoelen. 

3. Karamelsaus maken

Doe de gecondenseerde melk (1 blikje), roomboter (60 g), bruine suiker (50 g) en een snufje zout in een pan met dikke bodem. 

Roer de inhoud van de pan tot een mooie karamelsaus. 

Laat de karamelsaus op laag vuur, door voortdurend roeren, indikken. Dit duurt minimaal 10 minuten. Blijf roeren anders zal de karamel aanbranden. 

Giet de karamel op de afgekoelde bodem en strijk glad.

Laat helemaal afkoelen. 

4. Chocolade topping maken

Smelt de pure chocolade (250 g) au-bain-marie. Giet de chocolade over de karamel en strijk deze glad. 

Laat het shortbread hard worden in de koelkast.

Snijd de millionairs shortbread in stukken met een heet mes. (maak het mes b.v. heet met een crème brulee brander of aansteker. Zo smelt het mes door de chocolade en krijg je perfecte stukjes.)

Meer chocolade baksels

Brookies
Makkelijk
3
15 min.
Flapjacks met chocolate chips en hazelnoten
Moeilijk
4
15 min.
Rocky Road
Gemiddeld
4
20 min.
Arretjescake met speculaasjes
Makkelijk
3
20 min.
Vegan chocoladekoekjes met amandel
Gemiddeld
4
20 min.
 

Gratis verzending vanaf €35 in Nederland en België

Bakken.nl shop

Over ons

Wat is Bak & Spaar?

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Bestellen & betalen

Bezorgen

Retourneren

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

 
 
 
 
 
© 2023 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.