Millionaire's shortbread is een Britse klassieker. Houd je van een bros koekje met smeuïge karamel en pure chocolade? Dan moet je deze heerlijke lekkernij echt eens proberen.
Zin in een zout accent? Strooi bij het serveren wat zoutvlokken over de millionairs shortbread.
Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Doe de bloem (200 g), de roomboter (110 g), kristalsuiker (90 g), zout (0.25 tl) en de Bourbon Vanille Aroma (1 tl) in een kom en kneed tot er een kruimeldeeg is ontstaan. Doe de kruimels in het bakblik, druk het licht aan en zorg dat de bodem mooi vlak is.
Bak de bodem goudbruin in 15-20 minuten.
Laat de bodem afkoelen.
Doe de gecondenseerde melk (1 blikje), roomboter (60 g), bruine suiker (50 g) en een snufje zout in een pan met dikke bodem.
Roer de inhoud van de pan tot een mooie karamelsaus.
Laat de karamelsaus op laag vuur, door voortdurend roeren, indikken. Dit duurt minimaal 10 minuten. Blijf roeren anders zal de karamel aanbranden.
Giet de karamel op de afgekoelde bodem en strijk glad.
Laat helemaal afkoelen.
Smelt de pure chocolade (250 g) au-bain-marie. Giet de chocolade over de karamel en strijk deze glad.
Laat het shortbread hard worden in de koelkast.
Snijd de millionairs shortbread in stukken met een heet mes. (maak het mes b.v. heet met een crème brulee brander of aansteker. Zo smelt het mes door de chocolade en krijg je perfecte stukjes.)