Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.
Doe de lichtbruine basterdsuiker (75 g), golden syrup (3 el), water (1 el), kaneel (1 tl), gemberpoeder (1 tl), zout (snufje) en de nootmuskaat (snufje) in een pan en breng het al roerend tegen de kook. Haal de pan van het vuur en meng de roomboter (95 g) door het mengsel. Roer de Koopmans Patentbloem Kristal (225 g) en de Dr. Oetker Baksoda (0.5 tl) en delen door het mengsel tot een samenhangend deeg. Leg het gingerbread koekjesdeeg een half uur weg om af te laten koelen, niet langer!
Verwarm de oven voor (elektrisch 175°C / hetelucht 160°C).
Rol het gingerbread koekjesdeeg uit tot 5 millimeter dikte. Steek de poppetjes uit het gingerbreaddeeg. Leg de poppetjes op een bakplaat bekleed met bakpapier. Bak de gingerbread koeken in ongeveer 20 minuten gaar.
Meng de sinaasappelsap (100 ml) en de poedersuiker (60 g) tot een dikke pasta. Doe de glazuur in een spuitzak. Decoreer de gingerbreadmannetjes/vrouwtjes met de Dr. Oetker Decoratiebloemetjes, Chocofantasie, Kerstdecoratie, Rolfondant roze en bigarreaux (4 stuks).