Annet

Bakken.nl

Wat vond jij er van? Beoordeel dit recept

qr-code

Gingerbread mannetjes en vrouwtjes

Wat is Kerst zonder gingerbread koekjes? Maak ze de Kerst helemaal zelf. Makkelijk om te maken en nog leuker om te versieren! Een recept voor gingerbread poppen van maar liefst 20 cm!

Bereiden

45 min

Baktijd

20 min

Niveau

Gemiddeld

Aantal

4 koeken

Gingerbread koekjes deeg maken

  1. Stap 1

    • 75 g lichtbruine basterdsuiker

    • 1 tl gemalen gember

    • 3 el golden syrup (rietsuikerstroop)

    • 1 tl kaneel

    • Snufje nootmuskaat

    • 1 el water

    • Snufje zout

    Doe de basterdsuiker, golden syrup, water, kaneel, gemberpoeder, zout en de nootmuskaat in een pan en breng het al roerend tegen de kook.

  2. Stap 2

    • 0,5 tl Dr. Oetker Baksoda

    • 225 g Koopmans Patentbloem Kristal

    • 95 g roomboter

    Haal de pan van het vuur en meng de boter door het mengsel. Roer de bloem en de baking soda en delen door het mengsel tot een samenhangend deeg.

  3. Stap 3

    Leg het gingebread koekjesdeeg een half uur weg om af te laten koelen, niet langer!

Gingerbread koekjes bakken

Elektrisch 175°C / Hetelucht 160°C

  1. Stap 4

    Verwarm de oven voor.

  2. Stap 5

    Rol het gingebread koekjesdeeg uit tot 5 millimeter dikte. Steek de poppetjes uit het gingerbreaddeeg.

  3. Stap 6

    Leg de poppetjes op een bakplaat bekleed met bakpapier. Bak de gingerbread koeken in ongeveer 20 minuten gaar.

Gingerbread mannetjes en vrouwtjes versieren

  1. Stap 7

    • 60 g poedersuiker

    • 100 ml sinaasappelsap

    Meng de sinaasappelsap en de poedersuiker tot een dikke pasta. Doe de glazuur in een spuitzak.

  2. Stap 8

    • 4 bigarreaux (rode)

    • Dr. Oetker Chocofantasie

    • Dr. Oetker Decoratie bloemetjes

    • Dr. Oetker Rolfondant roze

    • Dr. Oetker Kerstdecoratie

    Decoreer de gingerbreadmannetjes/vrouwtjes met de bloemen, strooidecor, chocoladedruppels, chocolademix, fondant en bigarreaux.

Ontvang makkelijk de lekkerste recepten, schrijf je in

Lekker hè al die recepten! Schrijf je in voor onze Bakken.nl nieuwsbrief en krijg elke maand de nieuwste recepten en leuke bakverhalen per e-mail. Zo mis je niets.